7.10.2020

DIY: Puuvarasto

Tittididii! Me saimme kuin saimmekin tehtyä puuvaraston ennen pakkasia! Siinä se nyt napottaa, ja voi miten mieluisa juttu tämän(kin) valmistuminen on ollut. Ihan superia, että talon ympäristö rakentuu vähä vähältä kokonaisemmaksi. Ja että ensi talvena ei polttopuita tarvitse kaivella enää lumisesta pinosta!

Puuvaraston koko määräytyi täysin kattopeltien perusteella. Meillä oli raksan ylijäämätavarana jäljellä puolitoista peltilevyä, joista saimme pätkittyä ilmaiset kattotarpeet. Katon koon mukaan piirsin sitten loput rakennuksesta, jonka muotokieli on samanlainen kuin aiemmin valmistuneessa roskakatoksessa. Neliöitä varastoon muodostui lopulta noin 6,5.

Rakennusmateriaalit (puutavara, kiinnitystarpeet ja maali) kustansivat yhteensä noin 550 euroa. Itse tekemällä säästää mukavan pennin, sillä vastaavanlaisten valmispakettien hinnat näyttävät pyörivän tonnin verran kalliimmissa lukemissa.


Varaston sijoitimme etupihan puolelle, nurmialueen reunaan. Asemoinnilla on takanaan useampikin pointti: tästä on lyhyt matka kodinhoitohuoneen ovelle (jonka kautta polttopuiden roudaaminen tapahtuu) ja sijainti luo pihalle suojaisuutta (lue: tieltä ei näe enää niin suorilla kodarin oven edustalle). Tähän on myös tarvittaessa kätevä lykkiä polkupyöriä ja ruohonleikkuria sateelta suojaan.

Näistä kuvista voi havaita toisenkin muutoksen etupihan puolella: tein alkusyksystä koristerimoituksen tuohon kodinhoitohuoneen oven viereen. Materiaali on samaa (ylijäämä)tavaraa kuin etuovenkin luona olevassa rimoituksessa. Rimoituksen funktio on tasapainottaa talon ilmettä, sillä ikkunaton seinäpätkä oli häiritsevän tyhjä. Rimoituksen takana on pesuhuone, jonka etupihanpuoleiselle seinälle en suunnitteluvaiheessa halunnut pientäkään ikkunaa. Koriste-elementti olikin tulossa tuolle paikalle jo heti talon pohjapiirroksista lähtien, mutta jokin aivopieru minulle tuli, kun en teetättänyt sitä talotoimittajalla. :') No, siinä sekin nyt viimein on.


Näiden kuvien ottamisen jälkeen olen vielä jatkanut projektia ympärysten siistimisellä. Olen kantanut puuvaraston reunoille kiviä ja latonut niillä kaarevia rajauksia. Vielä pitäisi muutama murikka jumpata paikoilleen. Lauttialautojen kanssa täytyy odotella ensi kevääseen saakka; sitten valttaan ne vielä harmaaksi.

Puhtia syksyyn!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...