11.10.2020

Joulun suunnitelmat

Oli heinäkuinen päivä kesällä 2019, kun olin tulossa Armaksen kanssa kotipihaan lenkiltä. Oli käynyt kuten tavallisesti lomilla: mieli oli nollautunut ja aivot heittelivät ilmoille sykähdyttäviä ideoita. Tuolla lenkkikiekalla minulle oli kirkastunut visio työkirjasta, jonka haluaisin Blawhin kautta toteuttaa. Olin asiasta niin täpinöissäni, että juoksimme loppumatkan; halusin päästä äkkiä kertomaan ideasta miehelle, joka jäi lenkkimme ajaksi maalaamaan talosta viimeisiä otsalautoja.

Kotipihaan tullessamme aikomukseni vesittyivät, sillä tupsahdimme keskelle pientä katastrofia. Mies oli juuri tippunut tikkailta ja saanut maalipurkin päällensä. Harmaata maalia valui myös pitkin valkoista seinää, puhumattakaan sepelillä lilluvasta läntistä. Ou mai, ei auttanut muu kuin ruveta pikaisesti pesemään seinää ja suihkuttelemaan maalarista enimpiä tököttejä veks. Meikäläisen grande idea ei saanut kaipaamiaan alkufanfaareja, mutta rupesin silti kehittelemään sitä pidemmälle.

Ja tässä sitä nyt ollaan vajaan puolentoista vuoden jälkeen, uunivalmis opus painotuoreena käsissä! Kyse on joulun suunnittelemiseen tarkoitetusta kirjasesta, josta löytyy erilaisia suunnittelupohjia aina lahjahankinnoista joulumenun kehittelyyn.Jouluihmiselle joulun odottaminen on tärkeä ja rakas osuus joulunviettoa. Ajatukset pyrähtelevät lumisiin maisemiin, piparkakkujen tuoksuun ja lämpöiseen glögimukilliseen viimeistään tummimman syyshämärän aikaan. Joulun suunnitteleminen on ihanaa, koska se kuljettaa kauniisiin mielenmaisemiin ja on yksinkertaisesti mukavaa - mutta myös käytännöllistä. Jouluihminen tietää, että ajoissa suunniteltu joulu ei stressaa, vaan päinvastoin. Etukäteen tehdyt hahmottelut luovat tilaa kiireettömyydelle, läsnäololle ja joulusta nauttimiselle. Joulu on matka, joka alkaa jo juhlan ensimmäisistä valmisteluista.

Ylläoleva teksti on poiminta työkirjaan kirjoittamistani alkusanoista. Ne pohjautuvat omiin kokemuksiini, jotka tiedän useamman jouluhöpsön allekirjoittavan. Itse olen aikaisemmin käyttänyt joulun suunnittelemiseen sekalaisen seurakunnan erilaisia papereita ja vihkonriekaleita. Kun olisi tarvinnut tarkistaa edellisvuoden kirjauksia, en useimmitenkaan ole löytänyt niitä enää mistään. Olen siis ollut suunnitelmallinen, mutta epäjärjestelmällinen joulukirjuri. Tiedän, että Joulun suunnitelmat -työkirja tulee muuttamaan asian tänä vuonna.
Tässä 52-sivuisessa työkirjassa on tilaa kahden joulun suunnittelemiselle, joten edellisvuoden merkintöihin voi helposti palata. Opuksen alussa on molemmille vuosille yhteinen, pieni fiilistelyosuus. Konkreettisten valmistautumisaskeleiden (esimerkiksi joulukortit, tapahtumat, budjetti ja leivonnaiset) lisäksi on pysähtymispaikkoja varattu myös tunnelmoinnille ja jouluun liittyvien mietteiden ylös kirjaamiselle. Tällaisia sivupohjia ovat esimerkiksi joulun bucket listin luominen, ihanimpien perinteiden ja muistojen kokoaminen sekä joulun hyvien töiden (sellaisten, jotka tuottavat itselle ja muille hyvää mieltä) listaaminen.Työkirjassa on myös päiväkirjamainen osuus joulukuun kohokohtien täyttämiselle. Sen tarkoituksena on tallettaa kuvaus tietyn vuoden jouluajan vietosta. Tein Instagramiin esittelyvideon, jossa selaan läpi koko kirjasen. Siitä näkee kattavasti, minkälainen kokonaisuus on. Talletin videon Blawhin kohokohtiin, se löytyy nimimerkin @blawhigraphics takaa.

Löytyykö linjoilta muita jouluihmisiä? Mitä tykkäätte? Meikäläinen on aloittanut joulufiilistelyn yleensä kaksi kuukautta ennen aattoa, eli lokakuun 24. päivä. Siihen on vielä pari viikkoa aikaa ja nyt peppuroin oman mieleni kanssa, voinko aloittaa työkirjan täyttämisen jo ennen sitä. Hupsua pohdintaa - tietenkin voin! Työkirja löytyy nyt Blawhi Graphicsin verkkokaupasta, täältä.

Siispä villasukat töppösiin, viereen kuppi kuumaa ja kynä hyppysiin - joulumatka alkaa.

4 kommenttia:

 1. Ihana, tosi kiva kirja... mutta asian sivusta mistä on tuo kiva peitto sohvalla🤔 ja vielä kotisi on niiiin ihana😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista! <3 Viltti on monta vuotta vanha, entisen Annon mallistosta. :)

   Poista
 2. Hei tilasin joulukirjan ja reseptikirjan.. ja voih miten ihania nyt täytyy vain harjoitella vähän kaunokirjoitusta, jotta saan muistot kauniisti talletettua.Blogisi on niin inspiroiva ja kotisi kaunis, saisiko vilauksen kaikista huoneistanne vai onkohan jo josain... ja laita ihmeessä hankintapaikat matot ym. kaikki on niin kivasti, ja mikä oman silmää miellyttää tavaraa ei oo tungettu jokapaikka täyteen, selkeä koti. Aurinkoista syksyä ja ihanaa joulunodotusta. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, suuri kiitos tilauksesta! <3 Tuossa voisikin olla ideaa - tehdä sellainen postaus, jossa vilahtaisi kotikierroksen tapaan usemapi huone. :) Blogia taaksepäin selaamalla löytyy huonekohtaisia postauksia, mutta sellaista kierroskokonaisuutta ei. Siispä kiitos vinkistä! Aurinkoa loppusyksyyn ja ihanaa joulunodotusta sinnekin! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...