16.8.2014

Muutos huonejärjestyksiin


Kaksi pienintä makuuhuonettamme ovat kokeneet viime aikoina muutoksen puhureita, kun niissä on venkslailtu huonekaluja ristiin rastiin, kaivettu kätköistä vanhempia juttuja entisten mausteeksi ja tuotu mukaan vähän uuttakin.


Olennaisin muutos huoneiden välillä on se, että molemmat pikkusängyt siirtyivät nyt samaan huoneeseen, kun ne aiemmin olivat erillään omissa kammareissaan. Sängyt muodostavat nyt kulmamakkariin leveämmän vieraspedin, jonka lisäksi huoneeseen mahtuu väljästi vielä työpöytä ja pitkä penkkikin. Olen talon valmistumisesta saakka tykännyt siitä, että tässä kyseisessä makkarissa on reilusti neliöitä, lähes 13. Pinta-ala antaa siis armeliaasti mahdollisuuksia erilaisiin järjestysvaritaatioihin.

 

Vanha, pitkä penkki on ollut kaipauslistallani jo viime vuodesta saakka. Tiesin, että ukin tekemiä olisi varastossa useampikin, mutta aiemmin sellainen ei olisi mahtunut meille mihinkään. Uudessa huonejärjestyksessä penkille löytyi nyt kuitenkin täsmälleen sopiva paikka vierassängyn päädystä.


Ukki oli maalannut penkin aikoinaan oranssiin taittavalla ruskealla. Juu ei, ei saanut säilyä kyseinen väri, vaan maalasin pinnan valkoiseksi. Katala kesäsade pitkitytti hommaa hieman: jätin penkin nimittäin kuivumaan yöksi ulos, mutta en älynnyt ajatella, että unien aikana voisi pisaroida. No, seuraavana päivänä istuinosa oli sitten kuplinut irti, joten ei muuta kuin rapsuttamaan huono pinta pois ja revanssikierrokselle. Eihän tuota tarpeeksi ollut tullut vielä tälle kesälle maalattuakaan. ;)


Nurkkaan ripustin perinteisen roikkalampun. Näitä olen ihastellut, ja mielestäni sellainen nyt tuohon penkin kaveriksi sopii. Ei mahda moni rakentaja työmaallaan tai vaikkapa öljynvaihtaja montussaan arvata, että kädessään heiluttelema valonlähde on tietyillä sisustusareenoilla kuuminta hottia. Tällaiset hupsut sisustajat kun hurahtavat toisinaan ihan mihin sattuu.


Tässä makkarissa oli ennen valloillaan pinkki hempeys, mutta kuten huomaatte, sävy sai lähteä jäähylle. Mustaa, valkoista ja harmaata - niillä on meidän kotimme nyt kauttaaltaan väritetty. Uusia shoppailuhankintoja tähän huoneeseen ei tarvinnut liiemmin tehdä, vaan muutos on toteutettu käyttämällä jo entuudestaan kotoa löytyneitä yksityiskohtia. Ainoastaan mattoon ja kahteen tyynyyn investoin muutaman kympin verran.


Toinen pikkumakkareista, se pienempi, on vielä vaiheessa. Se saa kantaa vastaisuudessa työ- ja harrastushuoneen titteliä, sillä tällä hetkellä siellä on työpöydän lisäksi kaikki meidän musiikkivehkeemme. Kyseisen huoneen kaapit minulla on haaveissa järjestellä uudelleen ja tehdä niihin toimivat osiot sisustus- ja askartelumateriaaleille. Huonekalujen siirtelyiden myötä pikkuhuoneeseenkin tuli lisää tilaa, joten sinne sopisi oikein hyvin jonkinlainen nojatuoli tai jopa divaanikin. Tämän huoneen annan kuitenkin vielä jäädä hetkeksi hautumaan, sillä muita (piha)projekteja pukkaa taas väliin.

Kesälomalla ei muuten viikonpäivillä ollut väliä, mutta nyt taas palautui mieleen, miten kivoja viikonloput ovatkaan! Ei häiritse herätyskello, eikä tarvitse kömpiä nopeasti liikkeelle. Nautitaan siis! ♥






25 kommenttia:

  1. Ihania sisustusjuttuja :) Niin kaunista!

    VastaaPoista
  2. Pirun hyvät värit ;)

    Näyttää kivalta ja kodikkaalta, tykkään paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, eiköstä vaan, värit natsaa! ;) Tästä tuli selkeyden huipentuma, mutta näköjään se kodikkuus taitaakin tulla yksinkertaisista ja niistä selkeistä tekijöistä. :)

      Poista
  3. Kaunista jälkeä olet taas saanut aikaan <3 Silmä lepää näissä kuvissa ja varmasti mielikin tässä huoneessa :) Roikka on mahtava, meilläkin on eteisessä kirpparilta hamstraamani, ihan jokainen meille astuva ei oiken ymmärrä miksi maaliroiskeiden peitossa oleva jo kulahtanut raksavalo on eteisessä, mutta sinä ja varmasti moni muukin ymmärtää ;) Vitsi kun haaveilen meillekin ihka oikeasta vierashuoneesta johon saisi tuplasängyn, mutta sitä ehtii sitten kun nuo pallerot pienoiset lentää pesästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nino! <3 Oi, maaliroiskeinen valo, nam! Kyllähän se on totta, että moni joka ei ole sisustamisesta kiinnostunut, saattaa ihmetellä meidänkin kodista löytyviä sisustuselementtejä. Mutta ei haittaa, kotihan on itselle. <3 Ja onneksi löytyy teitä samalla aaltopituudella seikkailevia! :)

      Poista
  4. Upealta näyttää, ja todentotta, roikkavalaisin erityisesti! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minna! :) Roikkavalossa on taikaa, ja mikä huippua, on halpa kuin mikä. :D

      Poista
  5. Olipa kiva katsoa näitä kuvia. Tunnelmallista ja kaunista. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marianne! :) Hassuinta (ja parasta) tässä muutoksessa oli se, että lähes kaikki elementit löytyivät vanhoista kätköistä! Mukavaa viikonloppua sinnekin! :)

      Poista
  6. Kauniilta näyttää! Tunnelmallisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jonna! :) Se on ehkä tuo roikkavalo, joka tuo tunnelmavivahdetta - aivan kun odottaisi pääsevänsä valaisemaan pimeneviä iltoja!

      Poista
  7. Ihana huone! Tuo ukkisi tekemä penkki on aivan ihana myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! :) Melkein harmittaa, kun en pienempänä älynnyt kiitellä ukin kädentaitoja. Onneksi ne ilahduttavat nyt, ja jospa ukki vilkuilisi esillepanoja mielissään pilvenreunan takaa. :)

      Poista
  8. Tykkään! Huoneesta tuli todella ihanan näköinen <3 Minäkin tänään postailin meidän uudesta vierashuoneesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä on nyt enemmän omaankin mieleen, hyvä vähän jäähdytellä sitä pinkkiä. :D Ja ihana on kyllä teidänkin vierashuone, kävinkin jo vilkuilemassa sitä! <3

      Poista
  9. Tosi kaunis huone!!! Ihania yksityiskohtia ja just hyvät värit:)! Tuo penkki on upea♥♥♥

    Töiden alkaminen tuo kyllä viikonloppuihin ihan uudenlaista mahtavuutta ja sitä osaa ihan eri tavalla arvostaa viikonloppuja ja nauttia niistä, kun arki on täynnä töitä:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Viivi! <3 Värit on nyt tosiaankin passelit! ;)

      Totta, arkirytmitys nostaa kyllä viikonloput jalustalle! Vaikka arkiaikataulut ovat taas sitovampia, niin toisaalta ne tuovat esiin vapaiden hetkien mahtavuuden. <3

      Poista
  10. Voi että näyttää upealta! Ja toi penkki on täysi nappi, ihan mielettömän kaunis. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jonna! :) Minä olen niin onnessani, että sain tuon ukin tekemän penkin omaan kotiin. <3

      Poista
  11. Hei! Kivalta näyttää:) Mistä noita roikkavaloja saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos! :) Roikkavaloja saa varmasti mistä tahansa suuremmasta marketista (valo- tai työkaluosastolta) tai rautakaupasta. Tuo meidän roikka on Halpa-Hallista, ja alle kympin taisi olla. :)

      Poista
  12. Näyttää kyllä tosi kivalta ja ihana tuo sun diy-taulu. Mulla on yks juttu tehty vähän samalla tyylillä, mutta sitä en ole ehtinyt vielä kuvata... Ehkä siis pian siitä juttua. Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  13. Hyvältä näyttää! Meidän kaksi ylimääräistä makkaria ovat toimineet lähinnä varastoina :-D Pitäis ottaa itseä niskasta kii ja laittaa ne kuntoon. Johan tässä on kolme vuotta asuttu!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...