20.4.2015

Se toinen matto

Täällä kerroin jo meille nappaamistani matoista ja esittelin harmaata yksilöä eteisessä. Nyt vilauttelen, minne se toinen meni. Kaksipuolisen, valkoharmaan maton asettelin nimittäin kokeiluun kodinhoitohuoneeseen. Ehkä vähän uhkarohkeastikin käänsin näin keväisten rapakelien aikaan esille maton vaaleamman puolen. Toivotaan, että pihapuuhien vauhdittuessa kumpparit eivät haahuilisi oviedustaa pidemmälle!

Kodinhoitohuoneen sisäovi on poikkeustilanteita lukuunottamatta aina auki, joten keittiön ja kodarin on oltava synkassa keskenään. Näkyvyys kodinhoitohuoneeseen on minulle siinä mielessä pyhä asia, että yhtäkään tavararöykkiötä en halua sieltä keittiöstä käsin katsella. Tasot pysyvätkin jo aika luontaisesti siistinä, fiuf. Tämä uusi matto tekee kuosillaan kodarista jotenkin huonemaisemman - se toimii parempana jatkona keittiölle.

Kodinhoitohuoneen perällä olevasta puulaatikosta olen jo joskus kertonutkin, mutta kerronpa uudestaan. Olen tehnyt sen itse aikoinaan opettajaopintoihin kuuluvana teknisenä työnä. Tykkäsin laatikosta jo silloin kun se toimitti Jyväskylässä asuessani yöpöydän virkaa. Nyt siihen säilötään takkapuita. Saranoilla aukeava kansi on kätevä ja valkolakattu pinta kovin skandinaavinen - mitä designiä!

Kodinhoitohuoneen tasolle, oven taakse olen piilottanut mustan peltitähden. Tähdet ovat nyt reippaasti telakalla, mutta luopuakaan en tuosta vielä raski. 

Jos ihmettelette, miten tuo myrtti vilistää useammassa kuvassa, niin paljastan salaisuuden: niitä on useampia. Myrtistä tekemäni postauksen jälkeen minulle kävi hulvattomasti; kasvi kuoli heti. En suoraan sanottuna tiedä vieläkään mitä tapahtui, sillä kuivuuteen se ei ainakaan pystynyt kuukahtamaan. Ehkä olin palelluttanut myrtin matkalla kaupasta kotiin... No, kävin sitten tämän kuolemantapauksen jälkeen hakemassa marketista vielä uutta yritystä, ja ilokseni sain yhden hinnalla kolme yksilöä matkaani. Niitä täällä on nyt sitten paremmalla onnella kasvateltu. Vettä tarvitsevat hirveästi, sen olen ainakin oppinut.

Tällä viikolla toivon kovasti, että keli rytkähtäisi keväisemmäksi. Olen tähän saakka käyttänyt talvitakkeja ja niissäkin meinaa olla vielä vilu. Hrr. Kevätkoleus on saanut minut taas (kuten joka vuosi aiemminkin) alavireiseksi - mikään ei innosta ja koko ajan väsyttää. Kunpa saisikin jo kaivaa leggarit, ballerinat ja topit käyttöön... Aurinko, tee hommasi!

Vipinää viikkoon! :)




18 kommenttia:

  1. Kaunis matto! <3 Todella upea ostos ja sopii paikalleen :-)

    Haaveilin itsekin nuista, jos olisi vielä löytynyt aavistuksen isompana versiona :-)

    Tsemppiä kovasti sinulle viikkoon, ja toivotaan auringon paistavan yhtä hienosti kun tänään! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, isompana olisi vielä kivempi - tällainen pikkuversio menee justiinsa kodinhoitohuoneeseen ja muihin pienempiin/pitkulaisiin tiloihin. :)

      Täällä aurinko vasta yrittää näyttäytyä.. Peukut pystyyn, että saadaan koko Suomeen kunnon valokylpyä! <3

      Poista
  2. Tosi kaunis matto :) Mulla on hakusessa minin huoneeseen uusi matto ja tuo voisi sopia sinne tosi hyvin! :) Hmm..täytyykin käydä vähän browsailemassa !!

    Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käypäs ihmeessä tsekkaamassa, vieläkö näitä tai vastaavia on hyllyssä! :) Kivaa viikkoa sinnekin! <3

      Poista
  3. Todella raikas matto :) Ja sopii hyvin t.harmaaseen lattiaan!

    Surffaillessa löysin tänne ja jäin, terkkuja Lapista! Meillä ballerinoista ei kannata vielä haaveillakkaan...lunta on ties kuinka paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vain kuvitella, että lunta riittää - kun täällä Savossakin tuntuu, että kylmä koleus vielä vaan jatkuu ja jatkuu. :/ Meilläkin on vielä jokunen lämpäre lunta, pöh!

      Poista
  4. Tämä toinenkin matto aivan ihana :) Ja minä jäin ihailemaan tuota tekemääsi puulaatikkoa :) Tahdon myös sellaisen... en tiedä minne, mutta tahdon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, laatikko ei ollut ollenkaan vaikea nikkaroitava, vaikka sitä melko hartaudella tulikin väännettyä. x) Eikun vaan tarvikekaupoille! :)

      Poista
  5. Tuo on hyvä keino pitää kodari siistinä! Meilläkin sinne on suora näkymä ja aina on ovi auki :) Matto on ihana ja sopii kivasti laattalattialle, kun ruudut ovat samaa kokoluokkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäs muuten onkin ruudut samaa kokoluokkaa, enpäs hoksannutkaan! :) Joo, kun ovi on koko ajan auki, niin ei pääse syntymään edes niitä pienimpiäkään pyykkivuorten alkuja. Oikeastaan täällä pätee sama sääntö kuin muuallakin: kun kamppeet hoitaa kerralla paikoilleen, ei sotkut ehdi kasvaa. :)

      Poista
  6. Voi että sun koti on niin huokailuttavan kaunis, niin tämä kodinhoitohuonekin ja matto sopii kuin nenä päähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Eija! <3 Katsotaan, miten kauan matto säilyy noin siistinä! :)

      Poista
  7. Kiva matto ja kaunis näkymä suuntaan sekä toiseen! Meidän torpassa kodari on ihan oma lukunsa. Se on ainoa tila, jossa sallitaan pieni epäjärjestys... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minäkin voin tunnustaa, että kodarissa sijaitsee yleisestä selkeydestä huolimatta se talon pakollinen romukaappi, josta löytyy milloin mitäkin. :D

      Poista
  8. Onpa ihana matto, tosi kivalta näyttää! Ja onkin kyllä tosi mukavaa, kun tilat ovat yhtenäiset ja ovea voi pitää auki. Ja niin ihana tuo myrtti, tykkäisin siitä itsekin, mutta kuivuisi varmaan minulla heti. :D

    VastaaPoista
  9. Kauniita mattoja :) Kuvio on kaunis ja iätön. Meillä sama juttu kodinhoitohuoneen kanssa - on keittiön välittömässä läheisyydessä, ja toimiikin keittiön jatkeena, joten ovi on aina auki. Siksi olen halunnut tehdä siitä enemmän keittiömäisen, kuin varsinaisen pyykinpesutilan.

    VastaaPoista
  10. Ihana matto <3 löytyy meiltäkin makkarista. Niin hyvin toimii monessa tilassa. Meilläkin on tähdet telakalla, mutta laitoin ne säilöön joulua varten. Sitten saan ne taas kaivaa esiin ja toivottavasti ne sitten tuntuu taas kivoilta :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...