1.9.2015

Matkalla Tanskassa 5 // Segwaylla Kööpenhaminassa

Takaisin Tanskaan! Nyt on vuorossa niin hyvä vinkki, että vieläkin hykerryttää. Tiedättehän, että kun astuu uudelle ja tuntemattomalle reviirille, sen haluaisi ottaa heti haltuunsa. Käsittää kokonaiskuvan ja hahmottaa ympäristöä kertarysäyksellä. Kööpenhaminaa emme tarkoituksella sännänneet tutkimaan ensin ominpäin, vaan halusimme tutustua kaupunkiin jonkinlaisella opastetulla kierroksella. Ennen matkaa kartoitimme erilaisia vaihtoehtoja, kunnes mies äkkäsi tämän. Segway-kierros Kööpenhaminassa!

TripAdvisorin viiden tähden suosituksiin nojautuen valitsimme tarjonnasta Segway Tours Copenhagenin tunnin mittaisen kiertoajelun. Kahdenkin tunnin kierroksia on tarjolla ja jälkeenpäin ajatellen intoa olisi kyllä riittänyt parituntiseenkin huristeluun! Segway-ajeluita tarjoavia firmoja löytyy kaupungista useampia, mutta uskallan nyt oman kokemuksemme perusteella väittää tätä parhaimmaksi.

Kiertoajelun voi varata suoraan netistäkin, mutta me tupsahdimme sisään ilman varausta; netistä näkee, mihin aikaan kiertoajeluita on alkamassa. Meille sattui käymään niin hyvä tuuri, ettei muita ajelijoita tullut meidän starttiaikaamme. Saimme siis totaalisen privaattikierroksen. Oppaanamme toimi Rainer, jota parempaa luotsia ei olisi osannut kuvitella.

Kierros alkoi kypärien valitsemisella (eikös olekin päheät ralliraidat!) ja segwayhin tutustumisella. Laitteen kyytiin emme saaneet ihan heti nousta, vaan Rainer piti ensin pikakurssin sen toimintaperiaatteista. Seuraavasta kuvasta voikin havaita, että pikkuisen oli tällä neidillä jännitystä kropassa, ennen kuin päästiin tositoimiin.

Saimme harjoitella segwaylla hetkisen kadulla, ennen kuin lähdimme liikenteeseen. Jo treeniosuus oli hauska, mutta sitten vasta hauskuus alkoikin, kun lähdimme peräkanaa kiertelemään Kööpenhaminaa. Rainerilla oli omassa kypärässään mikrofoni ja meillä kuulokkeet - hän selosti näkemiämme asioita koko ajan matkan ja kertoi niin rakennuksista, historiasta kuin nykyajan kuulumisistakin ja vinkkasi meille esimerkiksi kaupoista, kahviloista sekä Kööpenhaminan käyntikohteista. Pysähtelimme olennaisten kohteiden luona ja tällöin pääsimme aina kyselemään mieleen juolahtaneita asioita.Segwayn huippunopeus on reilut parikymmentä kilometriä tunnissa, joten sillä pääsee suhaamaan suht vauhdikkaasti katuja pitkin. Ehdimme näkemään tunnin aikana enemmän, kuin ikinä olisimme ehtineet millään kävelyretkellä. Pääsimme myös huristelemaan sellaisissa paikoissa, mihin turisti- ja kiertoajelubusseilla ei ole asiaa. Kohteissa selväksi tuli se, että Tanskan kuningasperheellä on historian saatossa ehtinyt olemaan yhtä jos toista hienoa rakennelmaa. Monarkian vaikutus Kööpenhaminan tunnetuimpien rakennusten rakentamiseen on ollut merkittävä. Alapuolen kuvassa parkkeerasimme Cristiansborgin linnan eteen, joka on itse asiassa viides tuolle paikalle rakennettu linna - aikaisemmat ovat tuhoutuneet ihmisen toimesta ja tulipalojen myötä.

Pysähdyimme myös Nyhavnille lepuuttelemaan hetkeksi jalkoja. Voisin vain kuvitella, miltä vastaavat seikkailukilometrit olisivat tuntuneet jalkapatikassa. Segway-kierros ei sen sijaan jomottanut mihinkään, ainoastaan nilkat ja pohkeet olivat tasapainoilun jälkeen hieman venytyksen tarpeessa.

Itse ihastuin kierroksella eniten Kööpenhaminan vanhimpiin osiin ja rakennuksiin. Niiden edessä pystyi hyvin kuvittelemaan, millaista elämä on ollut satoja vuosia sitten. Ihan mahtavaa, että tällaisia miljöitä on maailmassa olemassa!


Jos alussa oli laitejännitystä ilmassa, se karisi matkan aikana. Mies napsaisi meikäläisestä nopean keikistelykuvan, ja tästä voi mielestäni jo hyvin havaita rennomman fiiliksen. Maassa en siis ole, vaan segwayn päällä. Mitä enemmän laitteella kääntyili ja huristeli, sitä varmemmaksi olo muuttui. Jotkut eivät kuulema koskaan hoksaa tasapainoilun ideaa, kun taas toisilla koordinaatio löytyy heti.

Kierroksen jälkeen saimme omat segway-ajokortit, joiden myötä olisimme saaneet vuokrata rannalta omat laitteet käyttöön. Siellä olisi ollut mahdollista ottaa myös rallikisoja, mutta kyseinen mahdollisuus meidän oli tarkan aikataulun vuoksi skipattava. Mutta että tällaiset ajokortit, vähänkö hauska reissutuominen!

Segway-kiertoajelu jäi ehdottomasti yhdeksi reissun hauskimmista ja huikeimmista kokemuksista. Ilo, että lähdimme rohkeasti kokeilemaan! En osaa tämän jälkeen enää kuvitella mukavampaa tai tehokkaampaa tapaa tutustua uuteen kaupunkiin. Jospa nämä vehkeet tulisivat laillisiksi pian Suomessakin.

Vauhdikasta tiistaita!

P.S. Rainer, thank you! We are still smiling here. :) Segway tour was awesome and your guiding extremely brilliant!

13 kommenttia:

 1. Olipas kyllä reipas ja hauska postaus aamuun :) tosi hauska oli kuulla tuosta :) ja vauhdikkaat kuvat :) varmasti tosi hauskaa :)

  Mukavaa syyskuuta <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. No niinpä, tosi mukava oli huristella näillä! :)

   Poista
 3. Mahtava vinkki! Köpikseen ei tule ehkä ihan heti mentyä takas, vaikka ihana paikka onkin, mutta kelpo vinkki muihinkin kaupunkilomiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa muuallakin tällaisia mahdollisuuksia bongata - me varmasti seuraavassa kohteessa etsitään segwayt heti alle. :)

   Poista
 4. Huii :). Noita näinkin Köpikses, mutten varmaan pysyisi pystyss. Haha.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia Tanskasta ja söpis sinä! <3 Arvaappas mitä, en ole koskaan kokeillut Segeä, siis minä joka olen ajanut kaikkea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tämä puute pitää korjata mahdollisimman pian!! :D

   Poista
  2. Pitää kaiketi mennä ostamaan oma :D

   Poista
 6. Me kanssa mietittiin tätä vaihtoehtoa nähtävyyksien kiertelyyn -mutta käytiinkin veneilemässä ja kävellen läpi :)
  Vihdoin vähän luppoaikaa ja ennätin lempi blogieni pariin :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneily on kyllä varmasti toinen hyvä vaihtoehto, aikaa jos olisi hyvin niin voisi tehdä sekä ja että! :) Ihanaa sunnuntaita sinne! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...