7.9.2015

Työhuone

Työhuoneen kursiminen on ollut hidas projekti. Olen lykkinyt sitä eteenpäin sen mukaan, miten muilta puuhilta on jäänyt aikaa. Nyt voin viimein ruksia huoneen suurin piirtein valmiiksi, sillä päälinjat ovat hioutuneet paikoilleen. Vaikka akuutti kiire ei työtilalla ole ollutkaan, olen nyt superonnellinen, kun kaikelle on paikkansa ja printtihommiin on varta vasten pyhitetty taso käytössä.

Pöydän alla on muutama kuormalava toimittamassa tason virkaa Blawhi Graphicsin julistepakkauksille. Olen jo sahannut pari uutta lavaa tuohon entisten jatkeeksi, mutta ne ovat vielä kuivumassa sivummalla. Tarkoituksenani on käyttää lavojen aukkoja lokerikkona; niin, että jokaista yksittäistä printtisatsia varten on oma rakonsa, mistä pahvipakkaus on helppo vetää käsittelyyn. Nyt joudun vielä nostelemaan päällimäisiä sivuun, jos tarvitsemani printti on alimmaisena.

Edellisessä postauksessani esittelin teille valkoiseksi maalaamaani pianoa. Nyt on kyse siis samasta huoneesta, mutta huoneen toisesta seinämästä. Työpöydän edessä olevan seinän käsittelin betonimaiseksi elokuun alussa ja siitä tarkempaa sepustusta löytyy täältä

Seinän edessä oleva pöytä on koottu Ikean pukkijaloista ja Tokmannin puuvanerista. Pukkijalkojen leveyttä piti hieman niistää pois, sillä kapeaan huoneeseen en halunnut kuuttakymmentä senttiä syvempää pöytätasoa. Ensiksi ajattelin maalata pukkijalkojen sahatut yläpäät mustaksi, mutta sitten ihastuinkin niiden katkaistuun ulkonäköön.

Pöydälle olen yrittänyt parkkeerata vain kaiken olennaisimman. Toinen pääty on pienoinen peltipläjäys, kun muistitaulun edessä on vähän useamman sorttista peltiastiaa. Tykkään itse pellistä materiaalina tosi paljon, ja etenkin tähän rouheaan kokonaisuuteen se sopii erityisesti. Pienimpään astiaan säilön aktiiviset lähetyskuitit, keskikokoisessa on pakkaamiseen tarvitsemaani välineistöä ja isoimmassa on piilossa harvemmin käytettyjä työhuonekamppeita. Lisäksi päädyssä on Uashmaman musta paperipussi, jossa on useammanlaisia viivottimia. Viivottimia tarvitsen muuten printtien tekemiseen ja suunnitteluun erityisen kovasti, yhtäkään ei valmistuisi ilman mittavälineitä!

Pöydän ovenpuolipäätyyn olen jättänyt kynä- ja pensselipurkit, pakkaustarrat sekä muistikirjan ja paperit tuherruksia varten. Olen työskentelyluonteeltani melko sotkuinen, mutta toivon, että uusi työtila antaisi motivaatiota selkeän järjestyksen ylläpitämiseen.

Kokonaisuutena työpöydän ympäristöstä tuli rouhea ja vähän karu - ehkä hieman maskuliininenkin. Tykkään kuitenkin kovasti enkä haluaisi muuttaa elementeistä nyt yhtäkään. Betoniseinä, puinen taso, peltiset ja pahviset yksityiskohdat sekä mustavalkoiset pikkuvälineet täydentävät toisiaan aivan kuten kuvittelinkin. Toisaalta huoneen toiselta puolelta löytyvä koivutapetti ja valkoinen piano tasapainottavat tilan mielenkiintoiseksi maailmaksi. Jos jotain huoneeseen pitää vielä lisätä, niin työvalaisin. Minulla on ollut tarkoituksena siirtää makuuhuoneessamme ollut musta pöytälamppu tänne, mutta en voi tuota siirrosta vielä toteuttaa, ennen kuin olemme saaneet korvikkeet tilalle. Mutta ei kiirusta niissä, katossa olevat spotit antavat kyllä riittävän yleisvalon normityöskentelyyn.

Eikös ollutkin pätevä postausaihe uuden työviikon alkajaisiksi! ;) Olkaapa muuten valppaina nyt lähiaikoina, luvassa on nimittäin arvonta, jossa palkintona on eräs näissäkin kuvissa näkyvä tuote (joko arvaatte, mikä?!).

Puhtia maanantaihin!


21 kommenttia:

 1. Todella hienon työnhuoneen olet saanut aikaiseksi :-) Tosi mielenkiintoisen näköinen ja silmään todella kauniin! <3 Tuolla sinun kelpaa tehdä kauniita printtejä! <3

  Ihanaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! <3 Vielä kun saisin pysymään järjestyksen kondiksessa! x)

   Poista
 2. Tykkään hurjasti! Joko sä nyt kutsut meidät kylään? ;)

  Jään innolla odottamaan arvontaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jea, nyt voi kutsua! Palataanpas siellä meidän omassa keskustelussa! ;)

   Poista
 3. Tosi kaunista! Mikä tuo seinä on? Tai miten tehty? Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinä on duunattu saneerauslaastilla, klikkaapas tuolta tekstin linkistä teko-ohjeisiin! :)

   Poista
 4. Onpa ihana työhuone sinulla, kaunista! <3
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vihdoin ja viimein tämä jopa valmistui! :')

   Poista
 5. Vastaukset
  1. On kyllä luksusta, kun viimein on oikea työtila käytössä! :)

   Poista
 6. Kylläpä on pähee työhuone! WOW! Tuolla varmasti syntyy inspiraatio jos toinenkin. Arvonnaksi veikkaan noita ihania Riemun magneetteja :) Aina vaan tuo betoniseinä on liian upea, kohta on pakko ryhtyä täälläkin toteuttamaan samanmoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun kunnolla ehtisikin tuolla ahertamaan! x) Arvonnasta teit aiiiiika hyvän veikkauksen! ;) Ja hei, ehdottomasti kantsii kokeilla seinää, vaikka vierashuoneeseen jos haluaa ensin vähän piilompaa ensikokeilua? Mullahan tämä seinä on totaalisen piilossa. :D

   Poista
  2. Minä haluaisin rohkeasti vetäistä sen olkkarin paraatipaikalle :D

   Poista
 7. Ihanan näköinen huone, juuri sopivasti rouheutta ja keskeneräisyyttä, sisustus ei saa olla liian kliininen! Oma työhuoneeni tällä hetkellä on vähän sellainen ja se onkin tarkoitus ottaa projektiksi, kun ei siellä inspaa olla...siihen liittyen olen sinun printtejäsi katsellut ja varmaan tilaankin sellaisen, kun vain saan suunniteltua kodin muodonmuutoksen. Mielelläni tuen luovaa yrittäjyyttä, hatunnosto siitä sulle!

  Ps. tuli muuten mieleen, että mä taisin sun blogia alkaa lukea kun näin jossain Deko-lehdessä/esitteessä teidän haastattelun ja kodin ja siinä oli maininta blogistasi. (pidän Deko-talojen ulkonäöstä ja hamstraan niiden esitteitä aina itselleni!) Kotisi oli jo silloin nätti mutta nykyään siinä on vielä enemmän persoonaa ja on ollut kiva huomata miten sinunkin maku on kehittynyt ja kodista tullut vielä enemmän "elämänmakuinen". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Minna! :) Totta tosiaan, sisustusmaku on ehtinyt kehittyä jo tässä reilussa parissa vuodessa, mitä ollaan talossa asusteltu. Kun nyt mietin taaksepäin, niin eihän silloin alussa ollut ollenkaan vielä kartalla, mitä ja minkälaista haluaa kotiin! x) Raksailun myötä myös sisustaminen alkoi kiinnostaa ja mahtava harrastus siitä on tullutkin!

   Poista
 8. Huonehan rokkaa! Hienot nuo viimeistelemättömät jalanpäädyt. Ja tuo lavaidea printeille on myös oiva. Tuo koulutuoli täysmustana ottaa myös oikein mukavasti silmään. Kyllä sun kelpaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Silja! Tykkään kyllä tosi paljon huoneesta, ehkä pitkä himmailu sen kanssa kannatti... x)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...