14.9.2015

Matkalla Tanskassa 6 // Kävellen Kööpenhaminassa

Kööpenhaminan helmi on Nyhavn. Tai siihen ainakin minä ihastuin! Mikä miljöö, mikä historianhavina, mikä fiilis! Ihan mahtavaa, että maailmasta löytyy tällaisia paikkoja. Nyhavnin alue ei ole vallattoman suuri, joten koko päivää ei siellä saa kulumaan. Me vietimme siellä yhden aamupäivän, jolloin sattui kaupanpäällisiksi mitä upein aurinkokeli. Tämän postauksen kaikki kuvauskohteet on otettu Kööpenhaminasta jalkapatikassa, ja pitkien sepustusten sijaan annan nyt kuvien puhua puolestaan. Ensiksi siis Nyhavnia:

Kööpenhamina on kuuluisa paitsi pyöräilijöistään, myös kävelijöille pyhitetystä ydinkeskustastaan. Hotellilta saamaamme karttaan oli merkattu selkeästi kaikki kävelykadut, joten kaupunkipäivää edeltävänä iltana oli helppo suunnitella looginen kävelyreitti. Tämän seuraavassa kartassa näkyvän reitin kävelimme Nyhavn-visiittiä edeltävänä päivänä, Segway-kierroksen jälkeen. Periaatteessa kaikki nämä olisi voinut mahduttaa samallekin päivälle, mutta meillä sattui olemaan kävelypäivänä hidas aamu hotellilla, joten Nyhavnin kanssa ei haluttu kiirehtiä suotta.


Tiedän, että joitakin matkailijoita hävettää keekoilla kartan kanssa ympäriinsä ja että sitä saatetaan kuikuilla vain kassin suojista. Minä taas olen vieraissa paikoissa aina reteä turisti, ja nytkin tuo hotellilta saatu kartta oli meillä esillä yhdessä jos toisessa kadunkulmassa. Itse asiassa, rakastan karttoja. Niiden avulla saa hyvän kuvan uudesta paikasta, pystyy hahmottamaan välimatkoja ja sijainten asettumista toisiinsa nähden sekä ennen kaikkea kartat luovat tunnetta turvallisuudesta kun tietää missä milloinkin on.

Kööpenhaminan keskustassa rakastuin vanhoihin taloihin. Ihastelin ja kuvailin niitä siinä määrin, että mies alkoi jo kyllästyä. Vaikka en ole ihmispaljouden fani, oli vilkkaimmillakin kaduilla rauhallinen olo. Ihmiset Tanskassa vaikuttivat hyvin tavanomaisilta ja avuliailta, rauhallisuudessaan tuntuivat jopa enemmän suomalalaisilta kuin ruotsalaiset. Isommilta kaduilta oli kiva livahtaa välillä pikkukujille ja kurkistella kauniille sisäpihoille. Kaunis ja mielenkiintoinen, sitä Kööpenhamina on.

Tanska-postausteni sarja alkaa kääntyä loppusuoralle. Syksyn aikana aion vielä tehdä juttua itärannikon pyrähdyksestä sekä viimeisimpänä herkkuna niistä Tanskan sisustuskaupoista. Palataan siis vielä muutamaan otteeseen!

Lämpöä viikkoon!10 kommenttia:

 1. Voi ihanuus :) mahti postaus ja Tanska kuume senkun kasvaa kasvamistaan :) todella upeita kuvia olet ottanut :) <3 täällä odotetaan innolla lisä osia :)

  Reipasta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noille päiville sattui vieläpä mitä mahtavin keli! <3

   Poista
 2. Mäkin juuri eilen jaoin vielä kuvia Köpiksen matkasta! Niin ihania ja värikkäitä kuvia :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kööpenhaminan ilmeessä on kyllä värikkyyttä ja luonnetta! <3

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Nyhavn on kyllä ihana paikka, kuten koko Köpis! <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi suuri onni, että pidemmän sadejakson jälkeen meille sattui tuolla noin aurinkoiset kelit! <3

   Poista
 5. Olishan tuolla kiva joskus käydä. Näyttää olevan paljonkatseltavaa ja kauneutta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...