1.12.2015

DIY: Joulukalenteri

Onkohan minulle muodostumassa uusi perinne, miehelle DIY-kalenterin tekeminen? Ehkä vielä toisena peräkkäisenä vuotena ei voi perinteestä puhua, mutta jospa jo ensi vuonna. Tänä syksynä olen lätrännyt toistuvasti maalien ja sahattujen puupätkien kanssa, joten tätä linjaa oli luonteva jatkaa kalenterissakin.

Työhuoneen koivumetsään nousi musta kuusi, kun ruuvasin pystyrimaan tasaisesti piteneviä lautoja ja maalasin ne liitutaulumaalilla. Jos on tullu pideltyä viime vuosien aikana maalisutia, niin eipä akkuruuvarikaan huonoksi kakkoseksi jää. Luukuiksi askartelin pienet kirjekuoret valkoisesta paperista ja pintaan tulostin tekemäni mustat numeropallerot. Melkein tekisi mieli sanoa, että tuunaukset ja askartelut saavat nyt tältä vuodelta jäädä, mutta silloin valehtelisin itselleni - onhan tässä jouluväkerryksiä vaikka kuinka paljon vielä edessä!

Näissä kuvissa ei luukuissa ole vielä täytettä, sillä eilen kalenteria kuvatessani olivat sisukset vasta matkalla kotiin. Mies toi töistä tultuaan kasan erilaisia suklaita jotka sitten iltahämyssä sujauttelin paikoilleen. Tänään pulleusaste sitten onkin jo ihan toisenlainen. Viime vuonna hankin suklaatkin yllärinä, mutta tällä kertaa kevensin omaa rooliani ja mies sai itse hankkia mieleisensä lajitelman luukuherkkuja. Yllätysmomenttina hänelle tulee se, mitä lajia olen laittanut minkäkin päivän kohdalle.

Ensiksi meinasin ruuvata kuusen ylemmäksi seinään kiinni, mutta se olikin parempi näin lattialla. Pysyy ihan hyvin pystyssä itsekseen. Keittiössä ja olohuoneessakin ehdin kuusta pyöritellä, kunnes oli todettava, että kyllä kalenterin paikka on tuossa työhuoneesta muualla huusholliin näkyvällä seinäpätkällä. Tuossa oli viime vuodenkin versio.

Mitä tulee eiliseen noin muutoin, oli päivä vähän kummallinen; töistä tultuani minulla oli aikaa ottaa päivänokoset! Sitä ihmettä ei olekaan tapahtunut vähään aikaan. Illan sai ihan rauhassa lekotella ja kuunnella ulkona myllertävää tuulta.

Onko teillä muilla aikuisilla joulukalentereita? Millaisia? Itse en osaa kuvitella joulukuuta ilman kalenteria, joulu odotuksineen se on isoillakin ihmisillä! *<|:)

Loistavaa joulukuuta!


5 kommenttia:

 1. Wau, miten hieno! Sinulla noita ideoita kyllä riittää!

  VastaaPoista
 2. Tuohan on mitä mainioin! :-) Voi namu! Kun tuollaiselle olisi tilaa niin hetimiten vaihtaisin vielä oman idean :-D Aivan loistava! :-)

  Täällä on kanssa miehelle värkätty kalenteri, tänä vuonna eka kertaa, viime vuonna jäi harmittaan kun jäi. Nyt oon ihan innoissaan :-D Itselle on ihania blogien kalenterit :-)

  Mukavaa alkanutta kuuta! <3

  VastaaPoista
 3. Voi ei miten hieno kalenteri!!

  VastaaPoista
 4. Ompa todella upea! Olet kyllä näppärä likka, jää kerhotäti ihan kakkoseksi :D Minulla on perinteinen salmiakkikalenteri ja siipalla Kinder-versio :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...