15.12.2015

Kolmantena adventtina ja vähän sen jälkeen

Kalenterin piti saada liukua viime sunnuntaihin, kolmanteen adventtiin saakka, ennen kuin perinteinen siivouskierrokseni starttasi. Näistä nurkista se lähti; vierashuone oli ensimmäinen huone, jonka pesin toissapäivänä katosta lattiaan, myös komerot ja lipastonlaatikot. Ihan mahtava tunne! Täältä välineet vierailivat myös jo olkkarinkin puolella, missä ehdin pesemään katon ja seinät. Sitä mukaa kun saan huoneita valmiiksi, lisäilen jouluista ilmettä puhtaille pinnoille. Vierashuoneessa ilahduttaa nyt kaksi isohkoa olkipukkia, jotka maalasin pari talvea sitten valkoisiksi. Toisin kuin monella muulla, meikäläisillä ei ole kiirettä saati halua kerätä jouluilmettä pois heti joulun jälkeen: meillä kuusikin yritetään pitää Nuuttiin saakka ja silloinkin jouluilmeen purkaminen aiheuttaa haikeutta. :)

Tähän viikkoon kulminoituu meillä töissä koko lukukausi. On arvioinnit, viimeiset palaverit, joulujuhlat ja muut. Voi olla, että ehdin jatkamaan muiden huoneiden siivousta vasta ensi viikonloppuna, mutta silloin aion tehdä sen antaumuksella. 

Tuota antaumuksellisuutta olen viime viikkoina miettinyt vähän enemmältikin. Että mihin antautua ja mihin ei. Ihan liikaa olen tänä syksynä antanut repiä itseäni joka suuntaan, yrittänyt riittää ja venyä sellaiseen, mihin ei tarvitsisi. Henkisesti, fyysisesti, ajallisesti. Se on näkynyt kroonisena stressinä, joka on äärimmäisen kuluttavaa. Stressin takia on mennyt ohi monta sellaista asiaa, joista normaalitilassa nauttisi ja jotka osaltaan antaisivat voimavaroja. Normaalisti kivat ja mielenkiintoiset asiat ovat vain aiheuttaneet nyt ärtymystä. Ihan typerää. Tietenkään kaikkiin seikkoihin en edelleenkään pysty vaikuttamaan, mutta adventtina päätin, että aion aloittaa nyt loman kynnyksellä minä-projektin. Priorisoida itseni ja lähimmäiseni etusijalle, sanoa enemmän ei ulkomaailmalle ja varjella tehokkaammin omaa vapaa-aikaa. Ansaitusti ja selittelemättä. En aio sanoa tähän julistukseeni, että "Katsotaan, kuinka käy", sillä tämä päätös pitää - ei vain loma-aikana, vaan myös sen jälkeenkin. ♥

Päättäväistä tiistaita!


5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! :-) Ja olet kyllä todella reipas! :-) Se on niin mahtava tunne kun tulee raikasta jälkeä! :-) <3

  Tuo olkipukki näyttää niin upealle! <3

  Tsemppiä tähän viikkoon! <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä päätös! Mä kanssa ajattelin pitää lomaa kaikesta paitsi itsestäni ja perheestäni <3 Kaiken muun ehtii ja täytyy muistaa, ettei kaikkialla tarvitse olla !!

  Tsemppiä sinne ja ihanaa lomaa <3

  VastaaPoista
 3. Hieno päätös, kuitenkin tärkeintä on voida hyvin ja nauttia elämästä! Minun pitäisi ottaa mallia reippaudestasi, tosin nyt makaan flunssan kourissa vällyjen välissä. Alkoi joululoma paria päivää aikaisemmin. Mukavaa rutistusta ennen joulua ja ihanaa joululomaa <3

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvä päätös! Minä olen hiljaleen oppinut sanomaan EI ja se vaikutta suoraan omaan jaksamiseen. Aika pitää käyttää tärkeisiin asioihin ja ihmisiin. :)

  VastaaPoista
 5. Tunnistan niin itseni tuosta tekstistäsi, juuri samanlaisia ajatuksia olen tänään stressisäntäillessäni pyöritellyt. *phuuh* Ja voi hurja, miten jaksat vielä siivousten kanssa ahkeroida. Rentouttavaa joululomaa sinulle, kun se koittaa. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...