11.1.2016

Olohuoneessa

Hyvää maanantaita! On viimein aika karistella viimeisetkin lomamoodin rippeet ja todeta breikki päättyneeksi - niin blogissa kuin arjessakin. Joululoma meni tosi nopeasti, mutta yritin tankata siitä kaiken mahdollisen energian. Käytännössä vaalin pitkiä herätyskellottomia aamuja, happihyppelyitä koiran kanssa ja päiviä ilman velvoitteita. Viime viikolla tuli harjoiteltua jo pari päivää töitäkin; sujui yllättävän kivuttomasti, vaikka torstaiaamuna ei oma auto käynnistynytkään reippaan kolmenkympin pakkasessa. Suunnitelma beenä piti herättää ja viedä mies töihin ja kurvailla korpitaival hänen autollaan. Perjantaiksi saatiin onneksi jo sitten minun Tiinuni ajokuntoon.

Lomalla sain edettyä sisustuksellisesti yhdessä asiassa: tuossa olohuoneen telkkuseinässä, joka on vaivannut omaa päätä jo toista vuotta. Tarvittiin sangollinen saneerauslaastia, pari litraa maalia ja reissu Ikeaan että ilme muuttui.

Puolisen vuotta sitten tein työhuoneeseen betoniseinän. Sen oli tarkoitus olla harjoituskappale, sillä mielessäni siinsi samanlaisen toteuttaminen olohuoneeseen. Koska työhuoneen versio on miellyttänyt menneet kuukaudet omaa silmää kovasti, reipastuin tekemään samanlaisen viimein olkkariinkin. Instagram-seurailijat tietävätkin, että minulle tyypilliseen tapaan projekti starttasi yötunteina. Tein seinän kahdessa erässä; laastikerroksen ensimmäisenä iltana ja maalipinnan toisena. Vaikka värisävy on täysin sama kuin työhuoneessa, näyttää seinä olohuoneessa vaaleammalta, varmaankin suuremmasta ikkunamäärästä johtuen. Vaaleampi ilme sopii kyllä omaan silmään tosi mieluusti, sillä seinä henkii nyt puhdasta ja kodikkaan viileää tunnelmaa.

Vuodenvaihteen jälkeen piipahdimme Ikeassa ja reissua varten olin kirjoittanut ostoslistaan kaksi valkoista PS-kaappia ja mustan Storsele-tuolin. Kaupassa väittelimme miehen kanssa, sopiiko tuoli autoon. Miehen epäilyistä huolimatta kiikutin sen kassalle. Parkkipaikalla saimme venkslailla hyvän tovin ja välillä olin jo varma, että joudun myöntämään tappioni ja palauttamaan kalusteen takaisin kauppaan. Jollain ilveellä se kuitenkin luiskahti kyytiin, joskin minä matkustin kotimatkan etupenkillä hyvin epäergonomisesti kököttäen.

PS-kaapeista muodostui nyt pidempi taso telkun alle; tilan aikaisempi ongelmahan oli se, että telkkarin alla ollut musta taso oli tehtäväänsä aivan liian pieni. Ennen seinänpätkää piti täyttää useammalla tuolilla, korilla tai lampulla, mikä ei ollut ollenkaan hyvännäköinen ratkaisu suht pitkällä matkalla. Nyt mittasuhteet toimivat paljon paremmin ja värimaailma on tasapainoisempi. Mies taas on innoissaan kaappien tarjoamasta säilytystilasta, kun sai asetella sinne mielensä mukaan kaikki tekniset värkit ja muut TV-tason läheisyyteen kuuluvat tavarat. Entisen pikkutason kohtaloa ehdin jo surra, kunnes keksin sille täydellisen paikan työhuoneesta - se toimii paremmin kuin hyvin suunnittelemieni korttien ja printtien säilyttämisessä.

Storsele oli minulla mielessäni jo ennen joulua, joten ehdin toivomaan sen kanssa yhteensopivia lahjoja: harmaa talja ja marokkolaishenkinen tyynynpäällinen paljastuivat aattona pukin toimittamista paketeista.

Hankin seinää varten jo pari isoa taulukehystä, ja ajatuksena oli suunnitella niihin jotain graafista katseltavaa. Nyt kuitenkin painan jarrua, sillä kokonaisuutena telkunympärys ei nyt välttämättä kaipaakaan mitään lisää. Betoniseinä korostaa kauniisti nousevaa sisäkattoa ja on sisustuselementti jo itsessään. Luulen, että tulevaisuudessa tässä näkymässä muuttuvatkin vain tason vasemmassa laidassa olevat pikkutavarat ja niistä koostuvat asetelmat. Kesällä hankkimani pieni oliivipuu on osoittautunut yllättävän sitkeäksi - samaa ei voi sanoa isommasta kaverista, jonka hankin Tanskasta. Tuon House Doctorin Vitro-maljakon putket ovat muuten juuri oikeankokoisia kynttilöitä varten, joten tänä talvena esine on löytänyt uuden käyttötarkoituksen.

Tämän vuoden bloggamisrytmiä olen miettinyt vähän rennommalla otteella: normitöissä käyvänä, pienyritystä pyörittävänä, pitkää ajomatkaa ajavana ja lähimmäisille aikaa antavana en voi vaatia itseltäni samaa kuin ammatikseen tätä tekeviltä saati kotiäiteinä aikaa viettäviltä kollegoilta. Siispä älkää ihmetelkö, jos joka toinen päivä ei postauksia putkahtele, mieluummin panostan laatuun ja hyvään mieleen kuin määrään. :)

Miten teidän vuosi ja arki on lähtenyt käyntiin?
Hymyjä päivään!

26 kommenttia:

  1. Oi mikä ihana muutos olkkarissa. :) betoniseinä on kyllä jotain ihan mieletöntä :) täällä on samaisia ihasteltu jo hyvä tovi <3

    Joululomalla sait monta ihanaa juttua toteutettua <3 ja mahti loppu tulos :)

    Sinne myös hymyä :) <3

    Ps. Tänään oli juliste blogissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse kyllä niin ihastuksissani tuohon seinään! :)

      Kiitos ihanasta postauksesta! <3

      Poista
  2. Siis aivan ihana olohuone! Mä rakastuin ♥ Mä oon haaveillut toisen sohvan myymisestä ja esim. keinutuolista sen tilalle, mutta tuo Ikean tuolihan olisi myös mainio vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpotti hirveästi olo tuon olkkarin kanssa, niin kauan ehdin tuskailla huonoja mittasuhteita! :D Fiuf. Joo, laitapas ehdottomasti Ikean tuoli vaihtoehtojen listalle, on tosi hyvä istuakin! :)

      Poista
  3. Onnistunut muutos. On hauska lukea blogiasi, kun usein huomaa omasta kodista hyvin samanlaisia ratkaisuja. Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutos kannattaa, se tuli jälleen kerran todettua! :)

      Poista
  4. Kaunis seinä ja oikein hyvältä näyttää muutenkin :) Harmoninen kokonaisuus.

    Sama homma itsellä blogin kanssa, arjen pyöritys on rankkaa + pitkät työmatkat joka päivä. Mutta samaa mieltä sinun kanssa...laatu korvaa määrän !
    Kivaa uutta viikkoa ja uutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, arki on kyllä mehuja vievää! Joskus huomaan sokeutuvani ja ajattelevani, etten ole saanut mitään aikaiseksi, vaikka päivän aikana on tehnyt yhtä sun toista! Olkaamme itsellemme armollisia! :) Iloa uuteen vuoteen!

      Poista
  5. Ihana tuo seinä ja sävyt olohuoneessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värimaailma on hivuttautunut tätä nykytilannetta kohti vähitellen, mutta on kyllä nyt kovasti omaankin mieleen. :)

      Poista
  6. Tuo seinä on aivan upeaaa!!! En kestä. Ja nou PS kaapit on aina yhtä mageet.

    Täällä kanssa hieman rennommalla otteella blogin kanssa. Päivittäin ei tulla näkemään postauksia ja jos en joka toinenkaan päivä ehdi postaa niin en ota ressiä!!

    Nautitaan elämästä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, S! <3 Ei todellakaan stressiä tällaisesta harrastuksesta, tämän pitää olla k.i.v.a.a.! :)

      Poista
  7. Ihana seinä tuli! Tuo tuoli on niin kiva. Harmittaa, kun kerran Ikean reissulla siellä poistopuolella oli tuo kyseinen tuoli(ollut varmasti mallina) ja taisi maksaa vaan 40 €,mutta ei mahtunut autoon kun oltiin jollain kylpyläreissulla ja auto täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, on kyllä ollut hyvässä tarjouksessa! Heh, se autoon tunkeminen oli kyllä melkoinen operaatio - ei meinannut millään sopia vaikkei juuri ylimääräistä ollut kyydissä. :D

      Poista
  8. Kaunista :) Minä kans viime syksynä laitoin kaksi PS-kaappia tv-tasoksi ja olen tykännyt ihan hirmusesti! Tosin mulla se on vähän sellanen sisustuskatastrofi kun yhdistin vanhan ja uuden ja se vanha toooodella kellertävä ja kiiltävämpi =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou! :D Minä vähän mietiskelin Ikeassa, mahtaako kaapit näyttää kotona miten kellertäviltä, mutta ei onneksi. Olin jo ajatuksissani varautunut maalaamaan ne uudestaan. :D

      Poista
  9. Todella upea muutos! Tuo seinä on super-ihana! <3 Peltikaapit sopviat hyvin telkkua kannattelemaan. Silityksiä söpöiselle Armakselle, kuvastakin välittyy miten pehmoinen se varmasti on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpotti kyllä olo tosi paljon, kun sai tuon seinäkriisin paremmalle tolalle. :D Silitykset välitetty, et arvaakaan millainen halihirmu se on! :')

      Poista
  10. Upea, käytännöllinen ja kotoisa. Nimimerk. "Kiitoksia sohvalta!"

    VastaaPoista
  11. Kaunista <3 Aivan ihana seinä! Tsemppiä kiireeseen, touhuun ja bloggailuun; samoja ajatuksia täällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edelleen ihastelen seinää päivittäin. :D Tsemppiä sinnekin! <3 Ja hei, onnea hienosta blogimuutosta!!

      Poista
  12. Mulla on ollut probleemana tv-kalusteen hankkiminen yläkerran aulaan, ja luulen nyt ratkaisseeni asian :) Tai siis sä ratkaisit, mä vaan matkin! Näyttää tosi hyvältä tuo kokonaisuus!

    VastaaPoista
  13. Kylläpä näyttää kauniilta, kaikki sopii niin hyvin yhteen ♡

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...