11.6.2017

Hups, pohjatyöt alkoivat!

Moikkelis! Enpä olisi arvannut vielä viikko sitten, että postailen blogiin nyt tällaisia kuvia. Meidän talomme pohjatyöt alkoivat nimittäin nyt keskiviikkona rivakalla tahdilla. Tai tiesimmehän me, että pohjia tehdään nyt kesäkuun aikana, mutta tarkempaa starttipäivää ei aloitukselle oltu vielä hahmoteltu. Nyt kuitenkin tupsahti paras ajankohta kaivinkoneen ja kuskin ehtimiselle, joten tottahan toki hommiin tartuttiin. 

Tai kuka tarttui ja kuka ei - tilannehan on vielä se, että minä ja mies olemme sairastupailleet täällä edelleen(?!!!). Pohjahommat ovat olleetkin pääasiassa pikkuveljeni ja siskoni miehen handuissa: veli lapionvarressa ja lankomies kaivurin puikoissa. Sama tehokaksikko teki meille syksyllä mökinkin pohjat ja luulenpa, että mikäli kunto olisi antanutkin olla apuna, oltaisiin oltu oikeasti vain tiellä. :') Mutta on kyllä onnellinen olo siitä, että viime päivinä on tapahtunut paljon ja että lähipiiristä löytyy näin ahkeraa ja osaavaa väkeä. 

Ja mitäkö raksalla on sitten tapahtunut? No, pääpiirteittäin kerrottuna ensin kuorittiin pintamaat tulevan talon pohjalta, täytettiin ja tasoitettiin alue hyväksi ja kuljeteltiin vesi- ja viemäriputket oikeille nousukohdilleen. Sitten tuumattiin linjavedot talon lopulliselle korolle ja mitattiin nurkkapisteet. Sen jälkeen lyötiin päälle mursketta ja sepeliä ja tehtiin anturalinjat valmiiksi. Askarreltiin myös salaojat tarkistuskaivoineen paikoilleen ja aukaistiin pihaan tuleva toinen tieliittymä ajokuntoon. Tiivistetysti näin. 

Kuten kuvista voi hahmottaa, talo tulee sijaitsemaan yläpihalla ja saunamökki jää alapihan oikeaan reunaan. Molempien pohja- ja julkisivukuvat voi kurkata tästä postauksesta (tosin muutoksia taloon tuli pikkuisen vielä tämänkin jälkeen). Jonkinmoisella jälkiviiveellä rakennamme talon viereen vielä autokatoksen - rakennukset yhdessä tulevat muodostamaan sitten järven puolelle suojaisan oleskelualueen, minne on näköyhteys ainoastaan veneilijöillä ja vastarannalta kiikaroivilla.

Joskus tulevaisuudessa raivataan puustoa ja avataan vesinäkymää laajemmaksi. Tämä kuitenkin jäänee vasta ensi vuoden työlistalle. Yläpuolen kuvan vasemmassa reunassa huojuu rykelmä vanhoja kuusia; erityisesti niiden takaa vesinäkymä tulee levittäytymään vielä leveämmäksi, sillä nyt puusto on vielä niin tiheää, ettei laineiden kimallus näy takaa ollenkaan. Mutta aikanaan saadaan sitten katsella leveää widescreen-kuvaa järveltä.  

Tässä alemmassa kuvassa on tulevan takaterassin nurkkaus. Terassi tähtää kohti pikkuista niemeä, johon tonttimme eteläraja päättyy. Voin jo niin kuvitella meidät tuohon terdelle tsillailemaan ja kuuntelemaan kesä-ääniä. Sitten ensi kesänä.

Pohja vaatii vielä vähän sipistelyä, mutta sitten voidaankin jo asentaa sokkelivalun alle jäävä finnfoam-eristekerros valmiiksi. Valuporukka on saapumassa hommiin heinäkuun alussa. Autokatoksen paikka jää vielä vaiheeseen, mutta senkin suhteen olisi tavoitteena saada valu tehtyä samalla kerralla. Voi olla, että pykäistään katoksen paikka kuosiin vasta lähempänä heinäkuuta, sillä kaivinkoneella on pian kiire seuraavalle etapille.

Loppuun muutama otos kännykän uumenista. Useamman kerran olen huomannut ajattelevani, että kuvia pitäisi räpsiä enemmän, mutta kummasti sitä käsi hyytyy kun pojat paahtavat työvaiheesta toiseen.

Mukavaa sunnuntaita!

P,S, Juu ei, niitä mökin LVI-hankintoja ei ole vielä kyetty tekemään, eikä valmiista keittiöstä kannata kysyäkään. :') Palataan asiaan niiden tiimoilta sitten kun tämä perhanan tauti taittuu.


4 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanaa että siellä on päästy jo hyvään alkuun 🤗 projektia on mielenkiintoista seurata 🤗

  Toivottavasti tauti talttuu pian sieltä pois 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että projekti kiinnostaa! :) <3 Tauti kesti yhteensä yli kaksi viikkoa, mutta nyt alkaa olla enää muisto vain, huh sentään!

   Poista
 2. Vitsi, mä oon kyllä niin kateellinen tuosta teidän tahdista, millä siellä kaikki etenee. Mahtavalta näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa sitä itsekin aina muistaisi ajatella tätä ulkopuolisen silmin.. Niin vaikeaa on pysähtyä itse ihastelemaan tahtia tai aikaansaannoksia... Mutta yritetään! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...