25.6.2017

Juhannustervehdys

...taikka ihan vain normaali kesäviikonloppumoikkaus! :) Jostain syystä en ole koskaan saanut kiksejä juhannuksenvietosta. Tänä vuonna ei innostanut lähteä kokkotulillekaan, mutta yhden juustomakkaran olen sentään syönyt. Viikonloppu on kulunut koiranvahtina maalaismaisemissa ja ohjelmaan on kuulunut pääasiassa nukkumista, sateen kuuntelemista ja vanhojen sanomalehtien lukemista. Muuta ei ole kyllä kaivannutkaan.


Pikkuisen on alakuloa tuonut juhannusviikkoon se, että toinen lapsuuskotini valkoisista kissaveljeksistä piti lopettaa ja saatella autuaammille hiirimaille. Olli saalistaa nyt pilvenreunalla, mutta Ossi-veli vaanii vielä kotiympyröissä - tosin, sillekin näyttää käyneen nyt joku juhannusonnettomuus kun poloinen alkoi linkuttamaan takatassuaan.

Jokakesäisiä ilonpilkahduksia tuovat kuitenkin nämä kuvissa keimailevat, mustavalkoiset ystävät. Naapurin hieholauman ilmestyminen vanhempieni takapihan kupeeseen on vuorenvarma kesänmerkki. Leidit kiertävät pellolla laajaa lenkkiä ja sattuvan tuohon takapihan laidalle yleensä ilta-aikaan. Pakkohan heidän kanssaan on kuulumiset vaihtaa. Joku tottumattomampi saattaisi pitää meikäläistä höperönä kun juttelen hiehoille itsekseni, mutta nämä oikeasti jaksavat kuunnella typeriäkin juttuja!

Armas ja vanhempieni koira Timi antavat kesäkavereiden tallustella rauhassa, sillä ne ovat tottuneet jo pennusta pitäen seurailemaan sorkkien vilinää. Päivystävät tietenkin sähköaidan toisella puolella (kuten Armas postauksen ensimmäisessä ja Timi toiseksi alimmassa kuvassa), mutta eivät sen kummemmin yritä neitosia paimentaa.

Raksaton juhannusviikko oli kyllä tosi hyvä päätös. Kuten kerroin jo aiemmin, talon uudet omistajat kävivät meillä kylässä ja sitä varten laittelimme Iisalmen nurkat sisältä ja ulkoa kuntoon. En tiedä, olisiko tullut tehtyä muuten minkäänlaista juhannussiivousta, mutta tulivatpahan paikat nyt kerralla siisteiksi. Luulen, että kesällä ei tarvitse tehdä enää pihallakaan nurmenleikkuutta kummempaa. Innostuin tyhjentelemään sisältä myös kaappeja ja sain kasaan aika hyvänkokoisen vuoren kirppiskamppeita. Kirppispöydänkin jo varasin ja mies kävi noutamassa hintalaput valmiiksi. Ajattelin, että olisin nyt juhannuksena ehtinyt hinnoitteluhommiin ja kasasin mukaan monta laatikollista myytävää tavaraa. Mutta arvatkaa vain, olenko täällä vilkaissutkaan noihin laatikoihin...

Sen verran piipahdimme eilen mökillä, että pidimme pikapalaverin oman timpurimme kanssa. Hän on buukattuna nyt muihin hommiin, mutta antoi vinkkejä listoitustöiden jatkamiseen. Katsotaan, milloin inspiraatio noihin hommiin taas iskisi. Kun nyt saisi edes ne LVI-asennukset valmiiksi.

Toivottavasti teillä on ollut rentouttava kesäviikonloppu! Leppoista sunnuntaita!


4 kommenttia:

  1. Mahtavia kesätunnelmia 🌿

    Ihanaa sunnuntaitaja lämpöinen osaanotto 💟 t. Yksi niin kissarakas!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat! Ja, varmasti ollut hyvä päätös, raksaton juhannusviikko.
    Mukavaa alkanutta viikkoa ja lähestyvää heinäkuuta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...