27.1.2019

Uniergonomiaa

Mikähän siinä on, että vaikka jonkin tietyn asian tiedostaa olevan retuperällä, sen kanssa kitkuttelee tekemättä muutoksia? Meillä yksi tällainen asia oli sänky. Lähes yhdeksän vuotta vanha peti ja sen uusintatarve on ollut puheissa ja ajatuksissa jo useamman vuoden, mutta aina jokin muu hankintaprioriteetti on ajanut edelle.

Vanha sänky ei todellakaan ole ollut mikään pro, vaan edullinen pikahankinta silloiseen Iisalmen kaupunkiasuntoomme muuttaessa. Ensimmäiset vuotensa se menetteli ihan kelvollisesti, mutta teki jo useamman viime vuoden ajan lonkka- ja selkäkipuja. Edesmenneellä joululomalla saimme miehen kanssa viimein kumpikin tarpeeksemme ja starttasimme välipäivinä uuden kalusteen hankintareissulle.

Sänkyjä olemme käyneet testailemassa jo parin vuoden ajan, joten suuntaviivat mieluisista ominaisuuksista olivat melko selkeät ja valinta napsahti lukkoon rivakasti. Tilasimme Stemman kautta kotimaisen Hilding-sängyn, joka on niin sanottu vyöhykemalli.

Valitsimme joustinkovuudesta minun puolelleni pehmeän version, miehelle kovemman. Itselläni oli entisen sängyn kanssa ongelmana lantion painautuminen, tai pikemminkin painautumattomuus. Suhteellisen lanteikkaana naisihmisenä alakroppa jäi aina kenottamaan liian ylös, kun se ei päässyt uppoamaan tarpeeksi syvälle patjaan. Selkäranka ei pystynyt suoristumaan ja lonkkiin kohdistuva paine alkoi tehdä kipeää jo nukkumaan ruvetessa. Uudessa Hildingissä tätä kurjuutta ei enää ole, vaan kroppa pääsee asettumaan tarvitsemallaan tavalla.

Peti saapui meille pari viikkoa sitten, joten tässä on keräilty käyttökokemuksia noin puolen kuukauden verran. Uniergonomiaan liittyvät kivut ovat molemmilta hävinneet ja sängyssä nukuttaa entistä paremmin. Onnistunut valinta siis.


Makuuhuoneeseen hahmottelin jo viime vuonna omatekoista sängynpäätyä, mutta ajatus jäi vielä visioksi. Katsotaan, josko uusi sänky innostaisi tämän vuodenkierron puolella tuumasta toteutukseen.

Hymyjä päivään!


4 kommenttia:

  1. Hyvä ja itselle sopiva sänky on kyllä ehkä kodin tärkein huonekalu. Me hankimme vuosi sitten uuteen kotiin muuttaessamme uuden sängyn ja kyllä on entiseen verrattuna eroa kuin yöllä ja päivällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, ero on meilläkin merkittävä. Mitenköhän ihmeessä sitä on entimuinoin nukuttu olkipatjoilla.. :D

      Poista
  2. Postauksesi laittoi taas kerran miettimään, että miksi siihen sänkyyn ei ikinä tule panostettua. Monta kertaa kyllä testailtu, mutta toistaiseksi emme vielä ole päässeet ostamiseen asti. Mukamas muut hankinnat menee aina edelle. Ehkä pitäisi ottaa niin sanotusti härkää sarvista ja panostaa tähän sänky hankintaan viimein!

    Mukavaa talven jatkoa sinne :)

    -Susanna ( http://unelmista-toteutukseen.blogspot.com/ )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I feel you, meilläkin oli aiemmin osto jo melkein liipasimella, mutta aina se venyi! Suosittelen priorisoimaan sänkyyn, viehän se aika isolla prosenttiosuudella aikaa vuorokaudesta ja vaikuttanee hereillä ollessa vieläkin isommin oloon. :) Mukavia talvipäiviä sinnekin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...