20.12.2020

Tonttujen päämaja

Saanko esitellä, tonttujen päämaja vuosimallia 2020! Pienet punanutut seikkailevat joka vuosi piparkakkutaloissani ja tällä kertaa ajattelin, että tehdään heille nyt ihan sitten virallinen päämaja. Tästä tuli todella kiva!
Piparitaloja tehdessäni en koskaan käytä valmiita kaavoja, vaan hahmottelen idean itse. Tämänvuotinen versio poikkeaa aiemmista selkeästi. Tästä tuli näyttävämpi, vaikka tekeminen oli normisettiä helpompaa. Halusin tehdä keskelle tarkkailutornin ja sen ympärille ylhäältä avonaisen kuusikulmion muuriksi. Kärkitavoitteena oli leikitellä julkisivun kattolinjoilla ja ikkunoiden muodoilla. Kaikissa piparkakkutalon ikkunoissa on lasit: ne on tehty liivatelehdistä.

Koristelussa käytin tänä vuonna vain vaaleita materiaaleja: valkoista sokerikuorrutetta, hopeakuulia, valkoisia ranskanpastilleja ja tomusokeria.

Eloa talossa riittää, sillä eri paikoissa vipeltää kuusi pikkutonttua ja itse joulupukki päivystää ovella.Illan hämärtyessä piparkakkutalon ikkunoista tuikkii valoa, sillä sen sisälle on asennettu patterivalot. Tämä on yllättävän tunnelmallinen tekijä kokonaisuuden kannalta!

Näistä kuvista ei talon todellinen koko oikein hahmotu, mutta se on melko massiivinen. Piti hieman mietiskellä, mistä keksisin sille sopivankokoisen alusen. Sitten muistin, että mökin parvivarastossa oli säilössä valkoinen jättitarjotin, joka kävikin tähän juuri passelisti. Ympärykset viimeistelin koristekävyillä.

Tonttujen päämajan olen sijoittanut keittiön saarekkeelle. Siinä talolle on tarpeeksi tilaa ja tonttuset pääsevät tarkkailuhommiin kodin paraatipaikalta. Saarekkeen äärellä piparkakkutalo myöskin saa huomioita kaikesta eniten. Voi joulu, kiitos että ansioistasi myös aikuiset voivat hupsutella!

Täällä on kaikki jouluvalmistelut jo pulkassa, joten meneillään on se paras aika, kun saa vain fiilistellä. Toivottavasti siellä ruudun toisellakin puolella mahdollisimman moni pääsisi jo rauhoittumaan joulutunnelmiin!

Ihanaa neljättä adventtia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...