13.12.2020

DIY: Käpypallot

Siitä on ikuisuus, kun olen edellisen kerran innostunut jostain askarteluhommasta. Tänä syksynä eivät Instagramin sisustustilejä seuraavat ole voineet välttyä bongaamasta näitä käpypalloja, enkä minäkään. Olen somen DIY-uhri! :') Käpypalleroiden tekoa oli pakko kokeilla, sillä ne näyttivät paitsi kauniilta, myös superhelpolta idealta.
Ja tulihan näistä kaunokaisia. Suloisia myös. Tekeminen on oikeasti vaivatonta: yhteen käpyseen tarvitaan vanha joulupallo, 36 kappaletta paperiympyröitä (halkaisija n. 2 cm) sekä kaksipuolista teippiä. Itselläni ei ollut kuvioleikkuria, jolla olisin saanut tehtyä valmiita ympyröitä, joten piirtelin sellaiset Ikean teippirullan avulla ja leikkasin irti saksilla.

Kävyn tekeminen aloitetaan pohjalta, jonne teipataan yksi ympyrä. Sen jälkeen kerroksia ladotaan limittäin; yhteen k(i)errokseen kului minulla aina viisi paperiympyrää. Kun kaikki palaset oli ladottu, puristelin käpyä vielä kädessäni teippausten lujittumiseksi. Niin helppoa!


Kokeilkaa ihmeessä, jos kiinnostaa! Näihin ei paljoa materiaaleja tarvita eikä hommassa voi oikeastaan epäonnistua ollenkaan. Somessa jotkut ovat tehneet kävyistä tiheämpiä, eli paperipalleroita on kiinnitetty runsaammin ja tiiviimmällä limityksellä. Jotkut ovat pyöreiden palleroiden sijaan taiteilleet soikeita paloja. Osa taas on kiinnitellyt kävyn kasaan kuumaliimalla. Niin tai näin, jokainen käpy on kaunis ja tekijänsä näköinen.

 

Tunnelmallista kolmatta adventtia!


P.S. Lahjojen paketoiminen on nyt hyvin ajankohtaista puuhaa. Käy kurkkaamassa viime vuonna tekemäni postaus printattavista lahjapapereista ja nappaa ilmaiset materiaalit itsellesi tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...