22.8.2013

Mussutusta arkeen







Se tunne, kun haluaa äkkiä mussuttaa jotakin uunilämmintä, suolaista hyvää. Siihen tunteeseen ylivertainen apu on pikaisesti pyöräytetty kinkku-juustopatonki. Sopii erityisesti kesken arkea yllättävään mässytarpeeseen. (Tosin, on tätä joskus ollut pakko tehdä keskellä yötäkin.) Patonki on ollut ainakin meidän huushollissa sellainen hittituote, joka häviää uunipelliltä heti parempiin suihin. Ja helppo resepti onnistuu varmasti vaikka minkälaiselta mämmikouralta.

Kinkku-juustopatonki

25 g hiivaa
2 dl vettä
6 dl vehnäjauhoja
suolaa
öljyä

juustoraastetta
kinkkukuutioita
pizzamaustetta

1. Sekoita hiiva ja vesi.
2. Lisää 2 dl vehnäjauhoja ja anna muhia hetki.
3. Lisää suolaa, 4 dl vehnäjauhoja ja sopivasti öljyä. Vaivaa taikinaksi ja anna kohota hetki.

4. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan.
5. Kaulitse osat ohuiksi levyiksi.
6. Ripottele taikinalevyjen päälle juustoa, kinkkukuutioita ja pizzamaustetta. Rullaa pötköiksi.
7. Nosta pötköt pellille, supista päät kiinni ja tee viiltoja pintaan. Voitele vedellä.

8. Paista uunissa noin 250 asteessa niin kauan, että pinta on kauniin ruskea.
9. Mussuta.

2 kommenttia:

  1. Ompa herkullisen näköistä! Ohjekin vaikuttaa sen verran yksinkertaiselle, että pitää kokeilla kotona! Tein viikolla ensimmäisen kerran elämässäni sämpylöitä ja ne onnistuivat ihan hyvin joten ehkä onnistuisin tässäkin :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, tämä onnistuu aina! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...