26.12.2013

This Christmas


Tapaninpäivä on nyt jo ehtoon puolella. Hetkeksi tohtii siis jo palata blogitaajuuksillekin! Vietimme jouluaaton ja suurimman osan joulupäivästä kotipaikkakunnallamme Rautavaaralla, sillä sieltä löytyvät lähestulkoon kaikki läheisimmät sukulaisemme ja ystävämme. Toiselle puolelle Suomea ei sentään tarvinnut matkustaa, koska synnyinpitäjämme sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä täältä Iisalmesta.


Aattoaamuna meillä oli hyvin aikaa vötkytä omassa kodissa, aloittaa päivä sängyssä kahvitellen ja joululaulujen säestyksellä tunnelmoiden. Rautavaaralle päästyämme joulupuuhat olivat hyvin perinteisiä: syömistä, turinointia, saunomista, lueskelua, joulukirkossa hiljentymistä, hautausmaalla piipahtamista, shakki-matseja ja kahvittelua ristiin rastiin itse kunkin luona. 

Eilen illankähmässä ajelimme takaisin jo omaan kotiin - pitihän joulua päästä viettämään ensimmäistä kertaa myös uudessa talossamme. Jouluruokien sijaan pyöräytimme illaksi omatekoista jauhelihapitsaa. Sitä mussuttaen katselimme jouluillan leffaa ja lämmitimme saunaa. 

Tänään Tapaninpäivänä olemme loikoilleet oikein urakalla, aamusaunoneet ja tyhjennelleet suklaakätköjä. Tuntuu siltä, että tästä joulusta on saanut otettua kaiken mahdollisen irti.


Tänäkin vuonna olimme muuten olleet ilmeisen kilttejä (ainakin tonttujen mielestä), sillä paketeista löytyi aivan ihania lahjoja! Jopa sellaisia, joita oli pelkästään salaa itsekseen toivonut. Kiitos niistä vielä, jos joku asianomainen tonttu sattuu blogia kurkistelemaan.


Mahdattekohan muuten huomata tämän postauksen kuvissa mitään eroa aiempiin? Yhdestä lahjapaketista paljastui nimittäin kauan toivomani järjestelmäkamera jalustoineen! Malliltaan kamera on Nikon D3100. Täällä on siis ohjekirjan pänttäämisen jälkeen testailtu intopinkeänä kuvaamista ja kameran toimintoja. Harjoiteltavaa varmasti riittää pitkäksi aikaa, mutta jo nyt voi todeta, että blogissa ei enää tyydytä pokkaritason kuviin.


Nyt ajatukset alkavat jo hiipiä välipäivien alennusmyynteihin ja viikonloppuna tiedossa oleviin vieraisiin... Joulunaika ei meiltä kuitenkaan vielä lopu, sillä tapamme mukaan koristeet ja kuusi saavat olla esillä Nuutinpäivään saakka, mikäli sinne asti selviävät.


13 kommenttia:

 1. Oltiin molemmat niin kilttejä kuin suunniteltiin, koska molemmilla plakkarissa uudet kamerat :) Jos tämän postauksen kuvat ovat uudella kameralla niin iso ero on, että kynttilöiden liekit ym valon lähteet eivät pala puhki jos vertaa esim. 23.12. postauksen kynttiläkuviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me! :) Näköjään bloggaamisessa ja kuvauksessa nälkä kasvaa syödessä, sillä vuosi sitten ei olisi vielä arvannut, etteikö pokkarikamera muka itselle välttäisi, blogiinkin päivitteli surutta vanhalla Nokian kännykällä otettuja suttuisia kuvia. :D Katsotaan miten sinuiksi tuon järkkärin kanssa tulee, alku on ainakin ollut ruusuinen. :)

   Poista
  2. Ihan sama täällä. Tekisi mieli ottaa uudelleen ensimmäiset blogin kuvat :)

   Poista
 2. Tyylikkäitä kuvia, ja ihana kuusi! Uudet välineet tuovat aina inspiraatiota kuvaamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! <3 Kyllä huomasi heti roiman kuvausinnon kasvun, kun sai kameran käteensä. Nämä kuvat ovat vielä aikalailla tuurilla otettuja, mutta kiinnostus ja into opetteluun on kova. :)

   Poista
 3. Wau!! Olethan ollut kiltti! ;) Kerrohan kuinka uuden kameran kanssa yhteistyö lähtee käyntiin :) Katselin tuossa pyhinä myös uutta kameraa ja juuri Nikonia olen miettinyt pidempään. Mulla on Sonyn järkkäri, joka ostettiin hätäisesti rv 40+jotain, kun edelliselle Canonille kävi lainausreissulla huonosti. Nyt kun haluaisin siihen uuden objektiivin, on mielessä myös kameran päivitys. Tuohon neljä vuotta vanhaan kun maksaa haluamani objektiivi yli 400 euroa. Auts! Päätin nyt keskittyä itse kuvaamisen harjoitteluun ja uusin kameran vasta, kun tiedän mitä tarkalleen tarvitsen. Ehkä siis omassakin blogissa näkyy piakkoin niitä "oikeita" kuvia iPhonen sijaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hankalaa plus-miinus-peliä oli vertailla Canonia ja Nikonia, mutta jotakin kautta tuli päädyttyä Nikoniin - siihen on kuulemma ainakin objektiivit hieman halvempia, mutta muuta en juuri sitten osaakaan sanoa. :) Jo nyt tekisi mieli ruveta valkkailemaan extraobjektiiveja, mutta pitää malttaa mielen kanssa edes hetkinen. :) Äiskällä on kanssa Nikonin (filmi)järkkäri, siitä saan tarvittaessa varastettua ainakin kauko-objektiivin käyttööni.

   Poista
 4. Kyllä silmä lepää, kun näitä kuvia katselee. Kaikki on niin täydellistä ja mielettömän hienoja kuvia otat!!! Mukavaa uutta vuotta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Sini! <3 Ihanaa vuotta myös teille! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...