18.6.2014

Stone washed morning


Kesäaamuinen tervehdys! On nämä pitkät aamut vaan älytöntä luksusta. Itse olen niin yökukkuja kuin olla ja voin, joten täysistä toimintatehoista on ennen puoltapäivää turha edes haaveilla. Työarjessa on tietenkin pakko pakertaa aikaisemmassa tahdissa, mutta lomalla todellinen luonto ottaa kyselemättä vallan. Ja hyvä niin.


Hurahdin hankkimaan H&M Homesta nuo kaksi pellavaista tyynynpäällistä. Ovat muuten tosi ihanat. ♥

Näitä kuvaillessa tuli mieleen, että seuraavaa kuvakulmaa en ole tainnut blogissa ennen näytelläkään. Sohvan takana on valkoisten Ektorpien muodostama istuskelualue, suljetun oven takaa löytyy minun ja isännän makkari ja etuoikealle jää kuvasta ulosrajattuna Saana-takkamme. Itse tykkään näkymässä erityisesti tumman ja vaalean kontrastista ja sisäkaton noususuunnasta.


Koiranputket heilautin maljakon sijaan tuohon lyhtyyn, kun hoksasin että sisältä löytyvä lasinen tuikkukuppi käy pienestä vesiastiasta. Miten sitä meinaakaan välillä jumiutua tiettyihin ajatuksiin, esineisiin, toimintoihin ja käyttötarkoituksiin - sitten kun vähän tuulettaa päätään, ihan huvittaa huomata pieniä ahaa-oivalluksia.Olkkarin lattian karvalankamatot ovat menossa vaihtoon heti, kunhan kipuavat prioriteettilistalla kärkipäähän. Tilalle on toiveissa yksi- tai kaksivärisiä, ohuempia räsymattoja. Kaupastakin saisi, mutta haaveilen itse tehdyistä. Äiskä sai omat kangaspuut ja on viritellyt niitä pikkuhiljaa aloituskuntoon. Katsotaan, toteutuuko mattounelma lähitulevaisuudessa vaiko tuonnempana. Haaveilla kuitenkin kannattaa.


Nyt voisi ruveta mietiskelemään, että mitäs sitä tänään. Keli on edelleen kolea, joten tiedä innostuuko tässä vielä lämmittämään päiväsaunan! Pari paksua kirjaakin odottaisi herkuttelua - voi siis olla että annos suomalaista nostalgiaa on ainakin luvassa.

Ollaanko siellä ilta- vai aamuihmisiä? Ja mitä sinun päivääsi kuuluu?

16 kommenttia:

 1. Meillä on myös noita stone washed tyynyliinoja ja ovat todella ihanat!! :)

  Mä olen aamuihminen ja kaikista eniten saan aikaiseksi aamulla. Sit taas illalla menen 21-22 nukkumaan :))!!

  Täällä siivoillaan ja pakkaiillaan, huomenna lähtö pariisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä ihanat tyynyliinat! <3 Hih, mulle 21-22 on varmaankin just vasta sitä vilkkainta aivotoiminta-aikaa!

   Pariisi-raporttia odotellessa! ;)

   Poista
 2. Ehdottomasti ilta! Aikaiset aamut on kamalia, mutta onpa niihinkin pitänyt tottua, viimeistään nyt kun aamu alkaa nykyään tässä torpassa viiden aikaan :)
  Olen myös joskus miettinyt, että mikä siinä onkin kun on tottunut käyttämään jotain esinettä tiettyyn toimintoon, niin aivot sulkeutuu eikä osaa enää ajatella luovasti, kunnes jossain välähtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikaiset aamut on ihan kökköjä! Itse en ainakaan saa niistä mitään irti, ellei sitten ole jotain erityistä ohjelmassa, jonka vuoksi herätä ajoissa. :)

   Poista
 3. Kaunista! <3 Hienosti sopii tyynynpäälliset sohvalle ja koiranputket lyhtyyn. Iltaihminen olen minäkin. Ei millään malttaisi mennä ajoissa nukkumaan ja aamulla olen aina ihan tööt. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jemina! :) Kuulostaa niin samalta tuo malttamattomuus - tuntuu tyhmältä ruveta untenmaille, justiinsa kun olisi kaikkea kehiteltävänä, tehtävänä ja ajateltavana! Siltikin, vaikka aamulla tietää olevansa tööt. :)

   Poista
 4. Täällä myös iltaihminen :) viimeksi eilen liian pitkään valvottu ilta :) Mistä tuo teidän sohva on? Jämäkän näköinen :)
  Mattojen kutominen on huippukivaa! Itse yrittänyt etsiä kangaspuita lainakäyttöön mutta ei ole löytynyt :/

  Tuohon monikäyttöisyyteen liittyen, meilläoli tulppaanit keväällä lasituopissa! :D tosi kivalta näyttivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lomalla näyttää venyvän ilta kuin ilta pitkäksi! :)

   Sohva hankittiin jokunen vuosi sitten huonekalukaupan loppuunmyynnistä. On tosiaan jämäkkä, ja säilyttänyt muotonsa täsmälleen samana kuin ostettaessa. :) Ja pintakin on helppo pitää siistinä! :)

   Meillä on ukki ja mummo olleet tuotteliaita matonkutojia, kotipaikalle ei mattoja tarvitsisi edes ostella, kun arsenaalia riittää omasta takaa. :) Sitä perua on myös yhdet jos toisetkin kangaspuut suvun naisilla. Jospa saisin kesällä aikaiseksi edes jonkinlaisen maton!

   Poista
 5. Kaunista. Minä taas olen iltatorkku ja aamuvirkku. Haluaisin itsekin tuoda koiranputkia sisälle mutta isäntä on niin allerginen että ei voi ajatellakaan tuomista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, allergiat kyllä rajoittaa tehokkaasti puskien tuomista ulkoa sisälle. :/ Mutta ainahan niitä voi vaikka terassilla ihastella! :)

   Poista
 6. Toivoton yökukkuja täälläkin. Ihanasti sopii teille nuo tyynyt! Meillä oli samoja päällisiä viime vuonna, mutta luovuin niistä sitten kun päällisiä alkoi olla vähän liikaa :)

  LadyBlue is in the House

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päällisillä saa kyllä kivaa ja nopsaa vaihtelua sisustukseen. Eivätkä vie säilössä juurikaan tilaa, jos joutuvat odottamaan esillepääsyä. :)

   Poista
 7. Meiltä löytyy samaiset tyynyt ja ovat kyllä ihanat, tykkään tosi paljon! Tuo majakkokin näyttää hyvältä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...