11.6.2014

Dahlietat ja riippuneilikat asetelmassa


Eilen se vihdoin ja viimein iski. Loma. Turhaan ei perinteinen viisaus ole olemassa, että lomafiiliksen saavuttamiseen menee viikko. Minulla meni himppusen kauemmin, mutta nyt sen uskon. Osansa asian tajuamiseen oli varmasti sillä, että äitini ja siskoni viettivät täällä eilisen päivän, ja fiilis oli meillä enemmän kuin kesäinen.


Kävimme kirpparilla, käppäilimme kaupungilla, herkuttelimme torilla suklaapehmikset, rilluttelimme puutarhalla, shoppailimme kaupoilla ja parkkeerasimme meille syömään itsemme ähkyyn. Melko kesäistä minusta!


Puutarhalta minulla oli missiona löytää jotakin vaaleanpunaista etuterassin valkoiseen ruukkuun. Helpommin sanottu kuin tehty! Kasvihuoneita kierrellessä ehti iskeä valinnanvaikeus, sillä paikat olivat täynnä mitä kauniimpia vaihtoehtoja.


Tarhalla kului tovi jos toinenkin, sillä kasvihuoneita oli paljon, osassa niissä kului enemmän aikaa kuin toisissa ja joihinkin piti palata kahteenkin kertaan. Lopulta sain valintani tehtyä ja päädyin tuomaan kotiin dahliettoja ja riippuneilikoita. Dahlietat antavat asetelmalle korkeutta ja riippuneilikat saavat taipua mielensä mukaan alaspäin. Tällä hetkellä olen todella tyytyväinen kukkavalintoihini, sillä sain tehtyä asetelmasta juuri sellaisen kuin visio oli mielessäni. Päiväseuralaiseni veivät kukkien lisäksi kotiinsa paprikoita ja yrttejä. Jännä seuratata, miten etenkin ne paprikat menestyvät kotioloissa!


Kuten kuvista huomaatte, meillä on talon ulkoseinissä vielä maalarinteippejä siellä täällä. Minullahan oli kaunis haave, että saisin maalattua talon loppuun sillä aikaa, kun isäntä on töissä minun loma-aikanani. No, isäntä aloittaa lomansa perjantaina, enkä kyllä todellakaan ole saanut sudittua seiniä valmiiksi tavoitetahtini mukaan. Jotenkin vaan nyt noiden valkoisten rajakohtien ja pienempien piperrysten näpertely jumittaa. Olen keksinyt itselleni vaikka minkälaista korvaavaa toimintaa, ettei olisi tarvinnut tarttua pensseleihin - ja hyvin olen siinä onnistunut! :)

Luotan kuitenkin siihen, että jossain vaiheessa maalausinto vielä iskee. Sen verran hyvin tunnen itseni, että ilman intoa ei kannata tehdä mitään. Senkin tiedän, että kunhan jossain vaiheessa repäisen taas hommat käyntiin, saan tehtyä kertarykäisyllä enemmän. Oikeaa hetkeä odotellessa siis!


Eilen saimme pihaan erään odotetun lähetyksen. Kunhan pääsemme sen kimppuun, pihan ilme muuttuu toivottavasti merkittävästi! Instagramista voit käydä jo kuikkimassa, minkälaisesta paketista ja asiasta on kyse. Instagram-profiiliini pääset esimerkiksi tämän sivun oikeasta ylälaidasta, hakemalla palvelusta nimeä deko133 tai suoraan tästä. Sieltä löytyy kuvia myös eiliseltä kesäpäivältä sekä aiempia lomakuulumisia. Varsinkin näin kesäaikana pyrin päivittämään Instaa säännöllisesti, joten vaikka blogi olisikin hiljainen, Instasta todennäköisesti löytyy päivittäin jotain uutta.

Kaunista kesäpäivää teille, me lähdemme kohta humputtelemaan lahjakorttiostoksille! ♥


15 kommenttia:

 1. Iiiihanat kukkaset! <3 Nauti nyt lomasta ja kyllä se maalausintokin vielä löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jemina! <3 Luotetaan siihen, että into vielä jostain putkahtaa! :)

   Poista
 2. Ihanaa lomaa <3 Todella kauniit kukkaset ja niin mahtavan väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nino! <3 Minäkin ihastuin noihin värisävyihin - toinen on ätäkämpi pinkki ja toinen taas hempeämpi. :)

   Poista
 3. Kauniit kukat olet laittanut! Mulla on sama homma, olen suunnitellut esim. peseväni ikkunat jo pääsiäisenä enkä ole vieläkään saanut pestyä kuin kaksi ikkunaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.. täytyyhän sitä inspiraatio kerätä ensin. Ruoanlaiton lomassa voi syödä ruoanlaittoruoan, onhan näitä ;)

   Hienot kukat hienoissa ruukuissa!

   Poista
  2. Kiitos, Johanna! :) Hih, minä tein keväällä jonkun ikkunanpesupostauksen, enkä siltikään ole vielä käynyt meilläkään kaikkia ruutuja läpi! Täälläkin on siis se(kin) homma vaiheessa, mutta onneksi tuo ei ole niin vakavaa... ;)

   Anonyymi, ruoanlaittoruoka kuulostaa juuuuust hyvältä! :D Inspiraation kerääminen on hyvin olennaista hommassa kuin hommassa. ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Jenna! :) Ruukkua olen hamstrannut varastossa yli vuoden, vaikka tämä visio sen käytöstä oli selvillä koko ajan. :)

   Poista
 5. Mukava tietää, että pääsit lomafiilikseen vierailumme tiimoilta. Rento ja hauska päivä oli meille kaikille tarpeen...jaksaa taas uurastaa :) Kiitos sinulle...olithan herännyt jo aamulla ajoissa kesäisiä herkkuja valmistamaan. Pääsimme lähtemään kotia kohti vatsat pulleina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain vierailijoille! <3 Vähän tuntuu siltä, että maha taitaa olla päivän tiimoilta vieläkin ähkyssä... ;)

   Poista
 6. Näyttääpä k ukat raikkailta tuossa valkoisessa ruukussa tummaa seinää vasten, ihana!
  mikä muuten on talonne sävy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt kun tarkemmin itsekin katson, niin kontrasti värien välillä on kyllä kiva! Tuo harmaa on sävyltään Tikkurilan 572x. Paperilla se näyttää taittuvan ruskeaan, mutta luonnon ympäröimänä väri on rehellinen tumma harmaa, vähän tuollainen hiilimäinen. :) Tuolle etupihan puolelle pitäisi vetää kyseistä harmaata vielä toinen kerros pintaan...

   Poista
 7. Mäkin tulin kysymään talon sävyä, mutta se löytyikin jo täältä. Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän meni sönklätessä oikean värisävyn löytämiseksi, mutta onneksi löydettiin tämä! :) Pikkuiset värikartat valehtelee kyllä ronskilla kädellä siitä, mitä värit luonnossa on.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...