5.2.2015

Takkahuoneen ilta


Ennen joulua tehtyyn rymsteeraukseen on saanut olla tyytyväinen. Vaihdoin silloin television ja valkoisten Ektorpien paikkaa päikseen, jolloin olohuoneen toiseen päätyyn muodostui takkahuonemainen oleskelualue. Konttasin ja kuvasin eilen illalla tilan tämänhetkistä ilmettä.

Tulta ei eilen takassa ollut, mutta jalkalamppu on antanut nurkkaan valoa päivittäin. Tyynyosasto on nyt talvisen vaaleaa ja karvataljat pehmentävät kumpaakin nojatuolia.



Ukin tekemää, pitkää penkkiä en luovuttaisi meiltä mistään hinnasta. Se on muodostunut aktiivisimmaksi ilmeenvaihtajaksi: penkin päälle löytävät tällä hetkellä niin tuoreimmat kukat kuin mieluisimmat asetelmatkin.

Lampun takana pyörivät Riverdale-seinäkello on nyt irtolaisena, sillä se joutui luovuttamaan paikkansa lopullisesti eräälle isommalle. Minä voisin katsella kelloa tuossa lattiallakin, mutta mies taitaa haluta sen seinälle. Funtsitaan vielä, missä sille voisi olla paikka.

Kuvissa näkyvällä seinällä on ollut tähän asti tekstitarra, mutta irrottelin sen eilen siitä pois. Tilalle on jo uutta katseltavaa tiedossa, mutta ripustushommiin ehtinen vasta viikonloppuna.


Olen tällä viikolla tavanomaista helpottuneempi, kun viikonloppu lähestyy. Viikko on imenyt jostain syystä energiaa rutosti ja aamuisin on autonratissa joutunut tosissaan taistelemaan unta vastaan. Toisaalta on ollut vaikka mitä mukavaa - kyläilijöitä kahtena päivänä, miehen kanssa leffareissu ja erään maalausprojektin jatkamista - mutta päiväunet ovat jääneet nuokkumatta useampaan kertaan. Tarvitsisin päivittäin edes vartin unihetken, jotta saan aamukuuden herätyksen nollattua. Tänään taitaa onneksi olla aikaa tutustua sohvatyynyyn hetkeä pidemmäksi aikaa. ;)

Eilisestä täytyy kertoa yksi juttu. Pihan kolaamisen vuoksi on pihatiellemme kasaantunut polannetta ajoreitille - kevyellä kolalla ei sitä saa poistettua. Puhuin aiemmin viikolla miehelle, että yritän pihasta lähtiessäni ja sinne tullessani ajella omalla autollani mahdollisimman reunasta, jotta tie kovettuisi tasaisemmin. Mies epäili, että jäisin varmasti kiinni. Minä siihen, että "Pöh, Tiinussa on nastarenkaat, ei se mihinkään kiinni jää." Olin sitäpaitsi polettanut reunaa jo monta kertaa aiemmin, ihan onnistuneesti. 

Eilen sitten kauppareissulta tullessani kurvasin reilusti reunasta ja yngh, kiinni oli. Viisi minuuttia ehdin jauhattaa paikoillani ja käydä potkimassa lunta edestä, kun mies tuli perästä "Mitä minä sanoin" -ilmeellään. Kotvanen saatiin kaksistaankin tenuta, että saatiin auto irti. Lähtihän se, mutta kun ajoin parikymmentä metriä pihaan ja pakitin Tiinuni parkkiin, tein sen taas! Mukamas ohjasin liian lähelle penkanreunaa ja sitten oltiinkin jälleen kiinni. Tuntui niin tragikoomiselta, että paukautin vain oven kiinni muutamalla perkeleellä höystettynä ja kipitin sisälle laittamaan ruokaa. Lähti se sitten vähän myöhemmällä irti. :) Mutta tällainen minä olen, mieluummin uhmakas kokeilemaan kuin turhaan nössöilemään. 

Mukavaa torstaita!



24 kommenttia:

  1. voi, että alko naurattamaan mielikuva susta konttaamassa kameran kans :D Mutta hienoja kuvia, kannatti kontata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, pakko tosiaan kontata että saa oikeita kuvakulmia. :D

      Poista
  2. Tosi kauniin näköistä <3 tunnelma kohdallaan :) tuolla kelpaa aikaa viettää :)

    Leppoisaa torstaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmänkin pitäisi nojatuoleja kuluttaa.. Ja poltella takkaa! :)

      Poista
  3. Teillä on niin seesteinen tunnelma. Voisin jättää lapset miehelle kotiin hoitoon ja tulla teille lepäämään. ;D

    Ja voi sinua, autoilua ja lunta! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä taitaa tosissaan melko seesteistä olla, joten tänne vaan! :) Onneksi tiedän rajani työmatkoja ajellessa, siinä sitä olisikin ihmettelemistä uhmakkuuden lopputuloksessa. :D

      Poista
  4. Aivan ihanat kuvat taas ja täydelllinen lila tulppaaneille!!!

    Täällä on myös ollut raskas viikko..on vaa koko ajan jotain menoa ja välillä täytyy yrittää rentoutuakin!! Ehkä nyt viikonloppuna?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa hihkuinko, kun löysin noita tummanvioletteja tulppaaneja! Ne taitavat tänä keväänä olla lemppareitani. :)

      Menoviikko on tosi kaksipiippuinen juttu - toisaalta on superkiva että tapahtuu, mutta sitten väsyttää. :D Onkohan tässä tulossa vanhaksi??? Toivotaan meille leppoista viikonloppua siis!

      Poista
  5. Kaunista! ja niin upan väriset tulppanit!
    Peukku sinulle reippaasta yrittämisestä auton kanssa, ei elämässä pidä nössöillä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kauan meni, että löysin tulppaaneja noissa sävyissä, pompsahtivat tämän kevään lemppareikseni. <3

      Samaa mieltä, ei elämässä pidä nössöillä: siitä saa enemmän irti kun uskaltaa kokeilla - vaikka menisikin metsään tai jäisi jumiin. :) <3

      Poista
  6. Mikä tunnelma! <3 Mistä tuo iso kello on? -Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellon löysin aikoinaan Askosta, taisi olla hyvin tingitty alekappale! :)

      Poista
  7. Niin kauniita kuvia ja tunnelmia ♡ Onneksi se oli oma pihatie mihin juutuit, eikä käynyt pahemmin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minna! <3 Niinpä, hyvä että edes omalla pihatiellä uhkarohkeilin! :D Kumman hyvin mies pystyi katseestaan huolimatta pitämään suunsa kiinni... ;)

      Poista
  8. Teillä on niin selkeän ja siistin näköistä! :) Olisipa minullakin tuollaisia ukin aarteita, penkki on ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satunen! :) Ukin tavarat ovat kyllä arvossaan, harmi ettei ukki ole enää uusia tekemässä. <3

      Poista
  9. Onpa tunnelmaa teillä. Jään aina huokailemaan kotisi kauneutta, kuten tälläkin kertaa! Ihanaa inspistä tänne mullekin. ;)

    VastaaPoista
  10. Kyllä näyttääkin kauniilta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  11. Huomenta, starttasin blogissani haastetta ja kivaa jos haluat osallistua :)

    VastaaPoista
  12. Onpa kivan näköistä! Takka on ihana, mistä otitte? Itsellä pohtiminen menossa että millaisen takan
    sitä valitsisi, valikoimaa kun tuntuu olevan vaikka kuinka. :) Jäänkin mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi
    ja nappaileen ideoita. ;)

    Ihanaa kevättä!
    Elina
    http://kultiylitinbudjetin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Elina! Minulta ruojalta meinasi vastaaminen luiskahtaa ohi. x) Mutta siis, takka kuului Dekotalon pakettiin, on Uuniseppien Saana. :) Pitääpäs tulla kurkkimaan teidän projektia! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...