5.8.2015

Oliivipuu Tanskasta

Aletaanpas hiljalleen purkamaan reissutuomisia täällä blogissakin. Tanskasta saavuttuamme minulla meni tovinen, ennen kuin osasin lähteä asettelemaan sisustushankintoja oman kodin pinnoille; ne tojottivatkin hetken aikaa työhuoneeseen koottuna kuin missäkin minisisustusputiikissa. Nyt tavarat ovat kotiutuneet kunnolla, joten ehtimisen mukaan ja kuvausintoa myötäillen niitä pystyy jo esittelemään. Ensimmäiseksi haluan näyttää teille suurimman hankintani, tanskalaisen oliivipuun. Se ei ole tuo postauksen ensimmäisessä kuvassa nököttävä, vaan tämä seuraavan otoksen isompi versio.

Puun hankin Helsingørista, kun teimme päiväreissun Tanskan itärannikolle. Samalla huikosella löytyi tuo mustavalkoinen raitakassi Søstrene Grene -putiikista. Tanskassa on paljon houkuttelevia kukkakauppoja, jotka levittäytyvät kauniisti ulkotiloihin - kun olin nähnyt tarpeeksi monessa paikkaa oliivipuita, halusin tottakai sellaisen mukaani. Ja miettikää nyt, onhan se siistiä ajatella, että kodin oliivipuu on tuotu Tanskasta! Toivotaan, että tämä kestäisi nyt tulevan talven yli paremmin kuin edellinen rimpulani.

Puun kuljetimme auton takakonttiin kompaktisti survottuna, eikä se kärsinyt matkalla kuin muutaman pudotetun lehden verran. En tarkistanut Tanskasta lähtiessämme, saako tällaisia kasveja kuljettaa rajan yli ollenkaan. Niinpä olo oli kuin pikkurikollisella, kun Juutinrauman sillan ylityksen jälkeen tullin virkailija pysäytti meidät ja tiedusteli matkamme tarkoitusta ja mahdollisia tullattavia tavaroita. Siinä yritimme kakostellen kertoa mahdollisimman sujuvasti, että lomamatkallahan tässä. Eivät aukaisseet konttia. Ruotsinlaivaan ajaessamme vitsailimme vielä, että läpivalaisevatkohan ne siellä autoja mitenkään ja käyköhän vielä viime metreillä käry puun kanssa. Heh, no ei käynyt. Ja sitten kun kotiin päästiin, niin selvisi, että ihan luvallisesti saatiin puu tuoda oman kodin ilostukseksi.


Isomman oliivipuun lisäksi meiltä löytyy sille pikkuveli, joka on kannettu kotiin Ikeasta. Tiedä mistä maasta se on sitten oikeasti lähtöisin. Pikkuruinen sujahti vanhaan postipussiin, jonka maalasin liitutaulumaalilla mustaksi. Sisäpuolen jätin maalamatta ja pussin yläsuun reunan taittelinkin niin, että ruskea väri pilkahtaa tyylikkäästi esiin. Tykkään itse kovasti tästä pikatuunauksesta!

Pienen puun paikka on ehdottomasti tuossa olohuoneen nojatuolien välissä, valkoisen penkin päällä. Luulen, että kasvi nauttii ikkunan edessä erityisen paljon aamupäivien valonsäteistä, mikäli aurinko vain suostuu porottamaan.

Isommalle puulle annoin paraatipaikan telkun vierestä. Tuota seinämää olenkin paljon pähkäillyt ja oliivipuu luo siihen jonkinlaista tasapainoa. TV:n yläpuolelle ruuvasin perinteisen tauluhyllyn, joka tuo ensiapua seinän muutostarpeeseen. Faktahan on, että TV-taso on aivan liian kapea. Jos löytäisin samanlaisen tason, ostaisin, maalaisin ja laittaisin sen toisen viereen jatkoksi. Pitäisikin katsella nettikirppareita nyt tarkemmalla syynillä. Olen kovasti harkinnut seinän käsittelemistä jollakin tummemmalla sävyllä ja struktuuripinnoitteella. Kokeilin työhuoneeseen betoniseinän tekemistä ja nyt sormiä vähän syyhyttäisi toteuttaa sellainen olkkariinkin. Mutta no stress, seinä on ollut vaillinainen viime joulusta lähtien, joten eiköhän sitä vielä katsele useammankin viikon tuollaisenaan!

Tälle päivälle on povattu kaunista keliä. Peukut pystyyn ettei sade yllätä, sillä täällä on tarkoitus lähteä rantsuilemaan! 

Iloa keskiviikkoon!


6 kommenttia:

 1. Ihan huippu hyvä tuliainen kotiin <3 aivan mahtava :) sitä on ilo muistella pitkän aikaa :) oliivipuut on niin mahtavia :)
  Täällä meinaa ehkä olla parhaat päivät oliivipuu nähnyt mutta en heitä toivoa vielä :)

  Mukavaa rantsu päivää <3

  VastaaPoista
 2. Mainio reissutarina tällä oliivipuulla, toivottavasti viihtyy täällä "ulkomailla". :)
  Mukavaa rantsupäivää!

  VastaaPoista
 3. Wautsi. Komea oliivipuu ja ihana tuo raidallinen "ruukku". Teillä oli varmasti upea reissu!

  Kivaa loppuviikkoa :).

  VastaaPoista
 4. Hienot tuliaiset! Tanska tarjoaa kaikkea kivaa sisustamiseen :)

  VastaaPoista
 5. Sattuipas samat tuliaiset itsellä viime viikon Helsingin reissulta! Oliivipuuta odotin Ikea reissulta tuliaisiksi jo alkukesästä, muttei niitä ollut. Otin hötöisenä tuon samaisen, rungottoman, version. Ja nyt löysin plantagenista oman rungollisen. Vähän hakevat meillä vielä paikkojaan ja toivon kovasti onnistuvani niiden hoidossa. Kauniit kaverukset siellä teillä!

  VastaaPoista
 6. Ihana oliivipuu <3 Mullakin on vielä oma elossa, ihmeellistä kyllä. Tosin siinä on paljon vähemmän lehtiä ja oksia :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...