28.2.2018

K E I T T I Ö

Heipsan! Olen odotellut tarkempien keittiökuvien postaamisen kanssa, siltä meiltä puuttui viime viikonloppuun saakka liesituulettimen suojaputki. Sunnuntaina saimme sen paikoilleen, joten nyt keittiökokonaisuus alkaa olla kunnossa eikä mikään yksityiskohta muistuta enää ulkonäöllisesti raksasta. Tästä intoutuneena kuvailin eilen huonetta vähän joka kulmasta. Kirkas auringonvalo on ihanaa, mutta aiheuttaa kuvaamiselle tuttuja haasteita: aurinkoläntit palavat kuvissa puhki ja huijaavat muut pinnat näyttämään todellisuutta tummemmilta. En kuitenkaan anna tämän nyt häiritä, sillä c'moon, nyt nautitaan kun kerrankin saadaan aurinkotulvaa harmaan pilvimötön sijaan.

Keittiö ei tullut suoraan talopaketin peruskaavalla, vaan sitä on palasteltu omien suunnitelmien ja hankintojen mukaan. Kalusteista minulla oli pintojen ja mittojen osalta äärimmäisen tarkka visio ja saimme pähkäillä suunnittelupöydällä niiden kanssa tovin jos toisenkin. Valkoiset, vetouralliset kaapistot ovat Domukselta ja niihin olemme olleet todella tyytyväisiä. Kiersin aikoinani useammassa firmassa kartoittamassa kalustevaihtoehtoja, mutta lopulta ympyrä sulkeutui Domukseen, jonka tuotteet kuuluivat alunperinkin toimitukseen. Ainoastaan työtasot tilasimme erillishankintana Omega-keittiöiltä, sillä heiltä löytyi juuri tällainen vaalea ja puhdas puunsävy, jollaisesta olin haaveillut. Saarekkeen taso oli kuljetusvaiheessa saanut ikävän sivumällin, mutta reklamaation jälkeen saimme onneksi ehjän yksilön tilalle.


Hana ja allas ovat Ikeasta. Vaikka valkoinen väri on keittiöön arka valinta, en päässyt yli mielikuvasta, miten kauniilta kokonaisuus näyttäisi harmaata betoniseinää vasten. Onneksi en jänistänyt, sillä tykkään näkymästä todella paljon! Meillä on mökissä sama allassetti mustana ja siellä oli hyvä testata käyttökokemuksia taloa varten. Tähän päivään mennessä ei ole löytynyt valittamista, joten Ikean setti oli lopulta ilmiselvä valinta. Instassa ehdinkin jo ihmettelemään, miten nämä Ikean hanat eivät ole saavuttaneet suurempaa blogisuosiota, sillä omasta mielestä nämä ovat tosi kauniita! Käyttöidea hanassa poikkeaa perinteisestä ja sen opetteluun meni mökissä pikkuinen tovi. Voin kuvitella, että päästään neuvomaan vierailijoita hanan käytössä kerran jos toisenkin. :)

Kodinkoneista talopaketin mukana tuli ainoastaan Gramin integroitu astianpesukone. Muut hankimme itse: surullisenkuuluisan jääkaapipakastimen (jonka tarina on vielä vaiheessa) Samsungilta ja muut laitteet Boschilta.


Tuo liesituulettimen putki ansaitsee muutaman sanasen. Lieskarin mukanahan tuli perusputki, mutta se oli paikalleen liian lyhyt. Koska keittiössä on vinosti kohoava sisäkatto, vaaditaan korkeutta tuossa uunin kohdalla jo reippaasti. Oli tilattava siis erillisosana pidempi putki, joka mittailtiin ja rälläköitiin oikean malliseksi. Peruspaketin mukana tullut pikkuputki oli valkoinen, mutta lisätoimituksia sai ainoastaan rosterisena. Eihän tuohon rosteriversio sopinut, joten piti pohtia ideoita putken valkaisuun. Ensiksi meinasimme maalauttaa sen valkoiseksi, mutta sitten keksin tähän hätään nopeamman ja edullisemman vaihtoehdon: päällystin pellin valkoisella, mattapintaisella D-C-Fixillä. Olisitteko kuvista arvanneet? Tuskin, sillä livenäkään muovitusta ei erota, ellei mene tarkastelemaan putkea ihan lähietäisyydeltä. :)

Keittiönpöytänä meillä palvelee sama kokonaisuus lamppua ja tuoleja myöten kuin Iisalmen kodissakin. Siellä tuumiskelin välillä noita pöydän ristikkojalkoja kriittisesti, mutta tänne ne tuntuvat istuvan kuin nenä päähän! Pöydällä olevan kukkakimpun kokosin Plantagenista löytyneistä eukalyptuksista ja leinikeistä.
Keittiön välitilamateriaaliksi en halunnut minkäänlaista laattaa, vaan haaveilin jo kauan etukäteen tekeväni tilaan betoniseinät. Vastaavia seiniä olen tehnyt Iisalmen kotiin, vanhempieni luokse ja mökille. Tiesin, että tästä tulee mieluinen, niinkuin tulikin. Tarkemmat teko-ohjeet betoniseinän tekemiseen löytyvät täältä. Aikaisemmista ohjeista poiketen maalasin pinnan kosteutta ja pyyhkimistä sietävällä remppamaalilla.

Vielä pitäisi keksiä sopivat baarijakkarat tuohon saarekkeen luokse. Valkoiset ja mahdollisimman tukevat istua. Vaihtoehtoja en ole selvitelly toistaiseksi ollenkaan, sillä asialla ei ole kiire. Piensisustusta olen pikkuhiljaa siirtänyt tänne mökin parvivarastosta, mutta tällä hetkellä jokainen pikkutavara on jatkanut matkaansa kaappiin. Jostain syystä nyt tuntuu parhaimmalta pitää kaikki tasot ja pinnat mahdollisimman tyhjinä, niille ei kaipaa mitään ylimääräistä.

Tällainen keittiö meillä. Uunissa on tullut paistettua ruokien lisäksi jo suklaakakkua ja seuraavaksi voisi testata, miltä herkkuvohvelit täällä maistuvat!

Aurinkoa viikkoon! 

13 kommenttia:

 1. Moikka! Todella kaunis keittiö! Miten tuo sama hana ja allas ovat toimineet mustana? Harkitsen niitä uuteen keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! <3 Ovat toimineet todella hyvin. Vaikka koittaisin keksiä jotain kritisoitavaa, niin en keksi! :')

   Poista
 2. Todella upea uusi keittiö! :) Voi kuinka tuosta välitilastakin tykkään! :) Kokonaisuus todella kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3 Hinkkasin keittiösuunnitelmaa kyllä todella kauan, mutta onneksi lopputulos on juuri sellainen kuin pitikin! :)

   Poista
 3. Mitä puuta taso on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taso on ihan laminaattia, mutta sävyltään vaahtera. :)

   Poista
 4. Ihanan näköinen keittiö! Siis aivan tosi kaunis <3 Mulla vaan keittiöremppakuume nousee, mutta mies hannaa vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitää keksiä joku taktiikka, millä hän luulisi remppaamista omaksi ideakseen! :')

   Poista
 5. Kaunista ❤️

  Ikean hanoja katselimme sillä silmällä reilu vuosi sitten, kun teimme pientä remppaa keittiöön. Ulkonäöllisesti eniten miellyttävistä hanoista puuttui apk-liitäntä, joka on aika oleellinen osa nykykeittiössä. Liekö tässä syy, ettei oikein blogisuosiota ole saanut.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tuija! <3 Totta, tuo voi olla ratkaiseva tekijä jos haluaa liitännän hanaan. Meillä oli omissa haaveissa Damixan elektroniset pesukoneventtiilit sekä keittiöön että kodinhoitohuoneeseen, joten hanan yhteyteen ei liitäntää tarvittu. Damixat ovat sellaiset pienet kosketuksesta toimivat napit, jotka upotettiin altaan viereen työtasoon. Koitin tiirailla näkyisikö painiketta missään tämän postauksen kuvassa, mutta ei - se on niin huomaamaton että piiloutuu jopa tuossa julkaisun toisessa kuvassa, jossa on kuva pelkästä altaasta ja hanasta. Nappi sijaitsee kuitenkin tuossa altaan ja seinän välissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisesta systeemistä en olekaan kuunkut 😀 Mutta ehkä ihan hyväkin, sillä remppa tehtiin mahdollisimman edullisesti 😂

   Poista
  2. Muistaakseni satasen kieppeillä oli Damixan hinta, joten kombo Ikean hanan kanssa tuli edullisemmaksi kuin muut vastaavat (liitäntämahdollisuuden omaavat) valkoiset tai mustat hanat. :) Rosterisia vaihtoehtoja ei kartoitettu, joten tietty sieltä olisi voinut löytyä vieläkin huokeampi malli. :)

   Poista
 7. Tosi kaunis keittiö! Onko seinän sävynä Tikkurilan graniitti?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...