23.12.2018

Joulutervehdys

Yksi yö jouluaattoon! Meillä on ollut joulukoti valmis jo marraskuun lopusta saakka. Loppusyksystä talo oli pari viikkoa remontissa, kun siihen tehtiin takuukorjauksia. Olimme tuon ajan mökillä evakossa ja ennen kuin pääsimme muuttamaan takaisin, piti remonttipölyt siivota katosta lattiaan. Megalomaaninen suursiivo toimi samalla joulusiivouksena ja oli kyllä ihana aloittaa joulukuu, kun kaikki puunaukset oli jo tehty. Viime viikkojen jouluvalmistelua on ollut vain valojen, koristeiden ja tekstiileiden laittaminen, piparkakkutalon ja omien karjalanpiirakoiden tekeminen sekä kuusen hankkiminen.

Varsinaiset joulukodin ainekset ovat hyvin yksinkertaiset ja suurin osa koristeista jäikin varastoon. Näin on hyvä. Kun viime vuonna joulua ei raksan keskellä tullut laitettua ollenkaan, tuntuu pienikin määrä nyt paljolta.

Mitä kokovertailuun tulee, niin tänä vuonna halusin ehdottomasti hankkia ison joulukuusen. Meille saapunut yksilö tuotiin Kuopiosta ja tuota hakureissua voisi luonnehtia kyllä aikamoiseksi operaatioksi. Kolmimetrinen, pullea huiskale ei ihan helpolla sujahtanutkaan miehen autoon, kun arvioin takakontista auton sisätiloihin aukeavan kolon todellisuutta korkeammaksi. :')

Tänä vuonna kiersin marras-joulukuussa kuudet eri joulumyyjäiset. Luulin ennakkoon, että olisin niiden myötä joulun alla ihan puhki, mutta vielä mitä! Myyjäishärdelli sujahti ohi tuosta noin vain, vaikka vaatikin ajallisesti melkoisia panostuksia. Nyt kun ei ollut viime vuoden tavoin raksaa takalistossa painamassa, niin stressitaso on ollut moninkertaisesti pienempi. On ollut aika ihana verrata olotilaa vuodentakaiseen, kun tällä hetkellä kaikki on niin paljon kevyempää.

Joulupyhiksi ei ole kummoisempia ohjelmia. Pääosin ollaan ja nautiskellaan kotona. Suunnitelmissa on herkuttelua, leffahetkiä, ulkoilua ja lekottelua.

♥♥♥ Tunnelmallista ja ihanaa joulua! ♥♥♥



2 kommenttia:

  1. Niin kaunista ja tunnelmallista! Paljonko teillä on muuten oleskelutilojen huonekorkeus matalimmillaan ja korkeimmillaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! <3 Matalimmillaan korkeus taitaa olla 2,5 metriä ja korkeimmillaan noin 3,5.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...