11.4.2020

Pääsiäisterkut mökiltä

Eipä tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa korona-ajan mökkeilystä saati huolehtia Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin sisällä pysymisestä, kun mökkimatkan pituus on meillä neljäkymmentä askelta. Tänne huitaisee kolmessakymmenessä sekunnissa eikä polttoainekuluja tule. :')

Arvelin, että nyt pääsiäisenä voisi mökkeillä vaihtelun vuoksi tehostetummin. Itselläni on vapaapäiviksi aikataulutettu tietokonehommia ja niitä on sama tehdä täältä käsin. Talon WiFi-verkko yltää mökille hyvin.

Askartelin tänne kausikoristeita mustavalkoisten roiskemunien verran. Munat olin maalannut mustaksi jo pari vuotta sitten ja nyt roiskin niiden pintaan sormilla valkoista akryylimaalia. Risupesän väkersin muutaman rautalankapätkän avulla. Kokonaisuus sopii tuohon ukin tekemän penkin päähän söpösti.

Armaksen lempipuuhaa on päivystää mökin terassilla. Se töröttää ikkunoiden edessä kiltisti eikä lähde hortoilemaan muualle, vaikkei ulkona olisikaan ketään seurana (lue: komentamassa paikalleen). Toiseksi parasta koirapojan puuhaa on tutkia mökin lelukoria, sillä täällä on eri lelut kuin kotona talolla - uutuudenviehätys näyttää iskevän mökillä joka kerta. :D


Pääsiäiskelit ovat olleet tähän saakka huvittavia. Yhdessä hetkessä paistaa kirkas aurinko, toisessa sataa lunta, kolmannessa taivas pimenee pilviverhon alle ja neljännessä tuuli hujeltaa sietämättömästi. Säävaihtelut ovat olleet tavattoman nopeita. Toivon, että joku tulevista illoista olisi tyyni ja aurinkoinen, sillä haaveissa olisi testata Muurikan grillin toimivuutta. Olemme paistelleet sillä ruokaa edellisen kerran Iisalmessa kesällä 2016 ja sen jälkeen kokoonpano on ollut vain mökkiterassin komistuksena. Tai no, oli grillillä omat äksönihetkensä pari vuotta sitten syysmyrskyssä, kun se lensi puhurin voimasta alas terassilta. Jospa tuo kuitenkin olisi kunnossa ja paistelisi meille sekä nyt pääsiäisenä että kesäkauden mittaan useammat herkut. (Mikähän meitä on muuten aikaisempina kesinä viirannut, kun ollaan jätetty koko grilli unholaan?)Olen kertonut tämän aiemminkin, mutta järvimaisema näyttää mökiltä erilaiselta kuin talolta katsottuna. Täältä näkymä on laajempi ja varsinkin auringonlaskun värisävyt hohtavat monta kertaa voimakkaammin. Aivan kuin olisi oikeasti pidemmän matkan päässä mökkeilemässä. Tutut joutsenet palasivat maisemiin jo pari viikkoa sitten ja kylläpä täytyy sanoa, että pitkäkaulojen äänekästä iltalentoa seuratessa tuntuu olo aika onnekkaalta. Täällä on hyvä olla.

Mukavaa pääsiäistä!


Lue myös:
Pääsiäisen kukat
Munamallit
Rautalankamunat


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...