7.2.2021

Kurkistus vaatehuoneeseen

Meiltä löytyy vielä muutamia tiloja, joita en ole blogissa tarkemmin käsitellyt. Yksi niistä on vaatehuone, jonka mainitsin ohimennen kolme vuotta sitten, tässä kodinhoitohuonetta koskevassa postauksessa. Viime viikolla minimalistisista aiheista turistessa tuli kuitenkin mieleeni, että vaatesäilytys voisi olla kiva jatkumo edelliseen. Joten, kurkataanpa siis Armaksen johdolla tähänkin tilaan.Vaatehuone sijaitsee kodinhoitohuoneen ja makuuhuoneen välissä siten, että liukuovien kautta pystyy kulkemaan tilasta toiseen. Talon pohjakuvaan värjäsin huoneen sinertävänharmaaksi, niin pystytte paremmin hahmottamaan sen paikkaa. Neliöitä tässä on mukavasti, 4,3.Alunperin minulla oli ajatuksena, että kehittelisimme tänne suuret, kasapäin tavaroita ja vaatteita imevät hyllyjärjestelmät. Vuosien edetessä olen kuitenkin hoksannut, että kun niitä tavaravuoria ei ole, ei ole mitään tarvetta massiivisille säilytysinstallaatioillekaan. Ei ainakaan nyt.

Vuosi sitten muistin yhtäkkiä, että meiltähän löytyy käyttämättömänä pari Ikean mustaa rekkiä. Jännityksellä kasasin ne ja kokeilin paikoilleen - jes, pituus mätsäsi loistavasti vaatehuoneen syvyyssenttien kanssa! Rekit sopivat täydellisesti liukuovien kupeeseen ja keskelle jää hyvin pyörähtelytilaa. Tuli aika mukava fiilis, kun vaatesäilytys sai uusia tuulia ihan yllättäen ja ilmaiseksi, vanhoja tarvikkeita hyödyntämällä.

Rekit ovat his and her, eli toinen on minulle, toinen miehelle. Käytännössä ne on pyhitetty paremmille arkivaatteille; niille, joita käytämme töissä ja ihmisten ilmoilla. Itse tykkään tästä ratkaisusta todella paljon. Rekin etuosaan on kiva kasata viikon työasut eikä aamuisin tarvitse enää kuluttaa minuutteja sen miettimiseen, mitä laittaisi päällensä. Kun kaikki mieluisat vaatteet ovat näkösällä, on helpompi hahmottaa vaihtoehtoja. Välillä jopa tuntuu, että tepastelen privaatissa vaatekaupassa. :')

Kotivaatteet ja vähemmällä käytöllä olevat asut meillä sijaitsevat edelleen kodinhoitohuoneen liukuoven takana. Siellä pari hyllytasoa on pyhitetty vaatteille, yksi lakanoille ja pyyhkeille, sekä yksi tyynyille ja varapeitoille. Sanoisin, että tekstiilien säilytys toimii nyt optimaalisesti.


Huoneen toisella laidalla on pari seinäkoukkua meikäläisen urheilukamppeille. Niiden lisäksi nurkassa nököttää pari rullaa pikkumattoja. Oikeasti minulla on mattosäilytys mökin parvella, mutta pari pienempää yksilöä tarvitaan arjen pyörityksessä varamatoiksi. Joku pikkumatto on aina kuukausittain pesussa ja sen kuivumisajaksi täytyy olla aina varakappale reservissä, jotta mattotilanne pysyy balanssissa Armaksen liukkaiden tassujen alla.

Irtaallaan töröttävät pötkylät eivät ole olleet optimaalisin vaihtoehto, sillä ne tupsahtelevat silloin tällöin pitkälleen. Nyt kuitenkin näitä kuvia katsoessani muistin, että minullahan on pihavarastossa eräs valkoinen tynnyri, jonka voisi pestä matoille karsinaksi. Se taitaisi sopia kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta tähän hommaan hyvin. Otetaanpa projektiksi.

Yleensä pidämme makuuhuoneen puoleista liukuovea kiinni ja kodarin puoleista auki. Tämä tapa on muotoutunut oikeastaan siksi, ettei telkun kajo näkyisi etupihan puolelle ja yleisellä tiellä liikkuville. Liukuovien käyttö on yksi tapa rajata taloa julkiseen ja yksityiseen puoleen, mikä on ollut kantava ajatus koko pohjakuvassa.Luulen, että vaatehuone tulee säilymään tulevaisuudessakin tällaisenaan. Korkeintaan pari seinäkoukkua on ilmestymässä lisää. Jos oikein keksimällä keksisin päivitystarpeita, saattaisin mitoittaa tuohon penkkiseinustalle peiliovellisen, korkean kaapin. Vaan elelläänhän taas kolme vuotta eteenpäin ja palataan asiaan sitten.

 

 

2 kommenttia:

  1. Siis kyllä kelpaisi.. aivan loistava ratkaisu kaikinpuolin ja lähellä vaatehuoltoa.. enemmän kuin 10+

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! <3 Vaatehuoneen sijainti tällä paikalla oli aikoinaan yksi pohjapiirroksen must have -juttuja. Kiintokaappejahan meillä ei makkareissa ole ollenkaan, vaan vaatehommelit pyörivät tässä koneiden lähettyvillä. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...