22.9.2013

Roskakatos


Valmista on! Viime viikolla tullut lähetys oli roskakatos, jonka kasasimme ja maalasimme tämän viikon aikana.


Projekti vei useamman illan, sillä sateinen ja pimeä viikko ei inspiroinut puuhaamaan ulkona kovin pitkä pätkiä kerrallaan. 

Ensiksi kaivoimme roskakatoksen pohjalle paikan pihatiemme varteen. Kaivaminen ei ollut mikään pieni homma, sillä maa oli savista, kovaa ja täynnä isoja kiviä. Pohjan mallaaminen vaateriin oli myös aikaavievää. Alle asettelimme neljä isoa harkkoa perustukseksi. Kun pohja oli OK, kasasimme valmiit seinä- ja kattoelementit paikalleen ja kiinnitimme kattohuovan. Tämä taisi olla vaiheista kaikkein nopein.


Sitten oli vuorossa maalin sutimista. Tökötiksi valikoitui jälleen Tikkurilan Vinha - harmaata isoille pinnoille ja sävyttämätöntä valkoista tehosteeksi. Värin valitseminen ei kuitenkaan ollut täysin helppo nakki, sillä ensimmäinen harmaa vaihtoehto paljastui täysin vääränlaiseksi. Aluksi siis kokeilimme maalata sävyllä 566X, mutta se näytti luonnossa aivan liian vaalealta ja aivan liian sinertävältä. Eikun uudestaan maalikauppaan ja uutta sävyä valitsemaan. Toisella valkkauskerralla värikarttoja tuli silmäiltyä ja verrattua useampi tovi. Vaikka 566X ei näytä paperilla ollenkaan sinertävältä, luonto muuttaa sävyä yllättävän paljon. Revanssikerralla päädyimme sitten sävyyn 572X, joka näyttää paperilla taittuvan ruskeaan - oletimme, että ruskean vivahde häviää kumotessaan sinisen efektin. Funtsailut menivät tällä kertaa oikeaan ja nyt maalattu pinta näyttää sellaiselta kuin pitääkin. 

Nurkka- ja räystäslaudat maalasimme irtaaltaan ja kiinnitimme ne paikoilleen vasta sutimisen jälkeen. Kaikkein viimeiseksi paikkansa löysivät roskakatoksen ovet. 

Emme halunneet päätyä maalin osalta vain välttävään sävyyn, sillä tarkoitus oli etsiä jo nyt roskakatosta tehdessä oikeat värit talon maalaamiseen. Taloa sutiessa tulemme siis käyttämään näitä samoja värisävyjä. Alla vielä kännykkäotos vertailusta kahden sävyn välillä. Kuvassa väriä 572X on vedetty yksi kerros alle jääneen 566X-sävyn päälle. Sinisyys puskee vielä läpi, mutta värieron hahmottaa jo hyvin.


Ensi viikolle on jo luvattu lunta! Ennen talvea odottelemme vielä toista lähetystä, joka sisältää tarvikkeet pihavarastoon. Sekin olisi tarkoitus saada pystyyn ja maalatuksi - talonvierustalla nojailevat pihatarvikkeet on tarpeen saada lumen alta varaston suojiin. Mutta nyt jatkamaan lötköttelysunnuntaita! :)4 kommenttia:

 1. Värivalinta näyttää oikein hyvältä, sellainen ryhdikäs. Uskon, että talokin tulee näyttämään hienolta juuri tuon värisenä.

  Teille sitä pompsahtelee mielenkiintoisia paketteja postista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sana tuo ryhdikäs, ehkäpä juuri sellaista vaikutelmaa on tarkoitus hakeakin! :) Vielä kun ne paketit tupsahtelisi niin, että joku muu olisi maksanut ne.. ;)

   Poista
 2. Todella hieno tuli! Loistava värivalinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haluttiin tuollainen selkeästi tumma harmaa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...