6.9.2013

Istutushommiin

 

Postissa saapui tänään Viherpeukaloiden taimilähetys, juuri sopivasti viikonlopuksi. Ensimmäistä kertaa elämässä tuli tilattua jotain eloperäistä netin kautta ja kotiinkuljetuksella. Täälläpäin Suomea taimitarhojen tarjonta on surkeaa. Tai ainakaan juuri niitä haluamiansa taimia ei saa täältä läheltä. Siksipä ajattelimme testata Viherpeukaloiden toimituksen ja uskaltautua tilaamaan netistä, vaikka vähän arveluttikin.

Kasvit oli pakattu useampaan pahvilaatikkoon, ja kieltämättä jännitti niitä availlessa, missä kunnossa lähetys on. Jännääminen oli turhaa, sillä taimet näyttävät enemmän kuin hyviltä. Kaikinpuolin terveitä ja terhakoita yksilöitä joilla ei janosta ole tietoakaan - oli jopa vähän yllätys, kuinka hyvin kosteus oli säilynyt juuripaakuissa, suurin pelko tilatessa kun nimenomaan oli kasvien kuivuminen. Tällä haavaa uskaltaa siis suositella taimien tilaamista netistä, ainakin Viherpeukaloilla homma näyttäisi olevan hallussa.

Eniten lähetyksessä oli mukana marja-aronian taimia, yhteensä 120 kappaletta. Niistä on tarkoitus tehdä aidannetta tonttimme etelärajalle. Aroniat oli pakattu 12 yksilön satseissa muovipusseihin.

 


Aitataimille on kaivettu istutusuoma valmiiksi ja mullatkin ovat jo odotelleet pääsyä maahan. Mikään aivan helppo nakki ei tuo uoman kaivaminen ole ollut, sillä paikoitellen maa on hyvinkin savista (lue: tiukkaa ja raskasta kaivaa) ja isoja kiviä on saanut kyntää ylös enemmän kuin laki sallii. Olisi saattanut ketuttaa, jos uomaa olisi ruvennut kaivamaan vasta taimien saavuttua.


Marja-aronioiden lisäksi paketissa tuli neljä lumipalloheisin taimea. Niitä laitellaan etupihan länsipuolelle.


Lisäksi tilaajalahjana tuli tulppaanien ja persiansinililjojen sipuleita. Täytyy keksiä niillekin joku kiva paikka.


Nyt siis seuraavaksi luvassa istutushommia. Kunhan taimet ovat maassa, niin sitten voisi postailla miltä ne näyttävät mullassa nököttäessään. Pihalle olemme jo aiemmin istuttaneet vuorenkilpeä, pensashanhikkia, keijuangervoa, mustakuusia sekä terijoen salavia, joten niistäkin on raporttia kehkeytymässä. 

Nyt kuitenkin mukavaa viikonloppua! Meillä on näiden istutuspuuhien lisäksi tiedossa yleisurheilua, ystävän kyläilyä ja sukulointia. Jospa sääkin näyttäisi vielä nämä parhaat puolensa. 

6 kommenttia:

 1. Telepatia vaiko sama maku jatkuu, mutta me olemme menossa huomenna ostamaan marja-aronian taimia takapihan pensasaidaksi :DDD

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, miten voikaan sattua! :D Minä täällä hihittelen, melko samiksia taidetaan olla!

  VastaaPoista
 3. Ei löytynyt aitataimia tänään. Paljon tuli toimituskuluja kun tilasitte kotiin?

  VastaaPoista
 4. Toimituskulut oli vaan 13,40 €, joten ei todellakaan paha hinta! :)

  VastaaPoista
 5. Ehkä meidänkin siis kannattaa tilata kotiin! Helposti oli puutarhoilla yli 10€/taimi ja VP:lla vain pari euroa.

  VastaaPoista
 6. Meillä tuo 12 taimen nippu maksoi päälle parikymppiä, eli edullinen oli kyllä kappalehinta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...