9.10.2014

DIY: Istahtaen työhuoneessa

Pyrähdellen valmiimmaksi. Se on ollut työhuoneen teemana, sillä tila näyttää valmistuvan vähä vähältä aikapuitteiden, voimavarojen ja innostuksen mukaan. Eilen sain valmiiksi huoneen toisen laitaman, kun vanhoista kuormalavoista tekemäni istuinpenkki rauhoittui suunnitellulle paikalleen. Myös pari muuta olennaista DIY-juttua ovat tähän lepäytyneet, huomaattekohan mitkä?

Eilen siis tartuin jo siihen aiemmin mainitsemaani sahaan ja pätkin lavojen syvyydestä kolmasosan pois. Kokonaisina ne veivät huoneesta liian leveän alan, matto ei mahtunut paikalleen ja muutenkin rakennelma oli liian jytäkkä. Mutta nyt on hyvä!

Tuli leikittyä myös kameralla, anteeksi siis nyt tämän postauksen kuvatulva. Vaikka olen aina kuvannut manuaaliasetuksilla, tunnen silti urautuneeni tiettyihin säätöihin. Eilen kokeilin ristiin rastiin vaikka mitä erilaisia asetuksia, ja niistä uudeksi lemppariksi muodostui valkotasapainolla kikkailu. Tämän postauksen kolme ensimmäistä kuvaa ovat siis tästä kokeiluja ja minusta kuvien tunnelmassa on mukavaa vaihtelua perinteisiin. Kuinka paljon te muut bloggarikollegat vaihtelette järkkäreistänne asetuksia?

Opettelu jatkuu, ja luulen että olen saanut taas pienen intopiikin kuvaushommiin. Seuraavat kuvat ovat nyt sitten niillä perusasetuksilla kuvattuja - hämäryydessä ei oikeasti ollut näin suurta eroa, joten kuvista voitte hyvin verrata, mitä eri asetukset tekevät muun muassa otosten valoisuudelle ja fiilikselle.

Lavapenkin päälle oleviin tyynyihin ompelin tyynynpäälliset kahdesta eri kangaskuosista. Molemmat mallit, ruudut ja plussat, ovat Annon mallistosta. Suosittelen lämpimästi tyynynpäällisten omatoimista ompelua, sillä se tulee hurjasti edullisemmaksi kuin ostaa valmis kappale kaupasta. Liian harvoin tulee kuitenkaan poikettua kangaskauppoihin, vaikka niistä löytyisi hyvinkin upeita ja ihania vaihtoehtoja kodin tekstiileiksi.

Lavat maalasin valmiiksi jo noin kuukausi sitten. Täydellisen tasaista pintaa en tavoitellut, vaan ajatuksena oli yhdellä maalikerroksella saada niistä sopivan rouheat ilmeeltään. Alemmasta yksilöstä löytyvät numero- ja kirjainsarjat halusin säilyttää näkyvillä, joten niiden ympäriltä sudittelin mahdollisimman tarkasti ja rauhallisesti. Merkkeihin lipsahtaneet maalit pyyhin lopuksi pois vanupuikolla ja tasoittelin pyyhkimäjäljen sormella.

Vanha karvatalja sopii leveytensä puolesta penkin päälle kuin mittatilauksesta. Jos lasken vuodenkiertoja oikein, niin taljalla on ikää jo toistakymmentä vuotta. Hurjaa, miten äkkiä aika kuluu!

Mustaa pulloa olin kaivannut kynttilänjalaksi jo pitkään, mutta vähän aikaa meni odotellessa että sellaisen löytäisin maalattavaksi. Tällaista varten kun ei periaatteessakaan halua astua kaupan liukuovista. No, pullo löytyi ja suhuttelin sen mustaksi samalla spraylla, jolla olen maalannut myös ne liukuvärjätyt betonikynttilät ja koulutuolin. Mattapinta oli ehdoton vaatimus. Yllätyin siitä, miten tasaisesti spray levittyi, miten nopeasti se kuivui lasin pintaan ja kuinka tiukasti se näyttää paikoilleen tarttuneen. Jos vain tällainen miellyttää, niin ei todellakaan ole isotöinen DIY-homma toteutettavaksi!

Minusta tästä kokonaisuudesta tuli kiva ja houkutteleva. Kun tässä pikkuhiljaa aloitellaan joululaulujen pimputtelua, luulen että istun penkille tutkailemaan nuotteja kerran jos toisenkin. Eri tarina onkin jo se, miten se piano vielä asettuu samaan huoneeseen - tilan toinen laita kun ei ole vielä kuvauskuntoa lähelläkään... Mutta sitä ei tarvitse pähkäillä nyt. Nyt voi iloita siitä, mikä on jo valmista.

Milläs ajatuksilla siellä vietetään torstaita? Täällä iloitaan siitä, että herätyskello soi enää vain huomenna ja sitten vietelläänkin reilu viikko lomaa! ♥

Ja hei, sitähän minun piti kysellä teiltä muilta Indiedays-perheen bloggaajilta, oletteko noteeranneet Bloggers’ Inspiration Day- ja Blog Award -kutsun? Huikatkaapas tännepäin, jos meinasitte osallistua! :)


Iloa loppuviikkoon!


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:
 FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGLOVIN  |  INDIEDAYS

22 kommenttia:

  1. Hei kiva kun kävit kommentoimassa blogiini ja bongasin sitä kautta sinun omasi! Vaikuttaa oikein kivalta :) ja niin, osallistun id inspiration tapahtumiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastavierailusta! :) Itse vielä pähkäilen, miten teen tapahtumapäivän kanssa, hmm...

      Poista
  2. Aivan ihana tunnelma huokuu kuvista!♥
    Minä en vieläkään oikein osaa kamerani kaikkia hienouksia käyttää... Yritän kyllä, mutta en vain saa mieleisiäni kuvia. Kuvankäsittelyohjelmalla yritän sitten vähän parannella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Titti! :) Minä jotenkin heräsin huomaamaan, että hirveästi on kameran toiminnoista vielä tutkimatta.. Pitäisi vain istua osoittelemaan yhtä ja samaa kuvausaihetta ja katsoa, miltä se eri asetuksia säätämällä näyttää. Ehkä tämä on aikakysymyskin! :)

      Poista
  3. Kuvaisin järkkärillä, mutta ku kuvat jäis vaan sinne kameraan (tietokonetta odotellessa..) Nyt yritän säätää rumia kuvia puhelimella. Ihastuin nuihin sun ekoihin kuviin heti, I H A N A tunnelma ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Laura! :) Nykypuhelimilla näyttää saavan ihan kivoja kuvia niilläkin. Itse en ole kuitenkaan puhelinsäätöihin tutustunut, mieluummin kanniskelen matkassa tuota järkkärimotikkää. :D

      Poista
  4. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia, varsinkin ekat ovat todella ihania! <3 Tuo kuormalavasohva on ihan huippu-hieno. Ja kivat kuosit tyynyissä :) Mietiskelin Awardseille lähtemistä, mutta voipi olla, etten saa yksin lähdetyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Syhi! :) Mullakin on tapahtumapäivä vielä mietinnässä, siksi vähän kartoitankin, että ketä tuttuja sinne olisi tulossa. :)

      Poista
  5. Todella upeaa sisustamista ja niiiin kauniita kuvia, kaikki! :-) Ja tosi hienoja diy-juttuja ♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minna! :) Itselle diy-jutut tuntuu palkitsevilta, kun onnistuu tekemään omakätisesti jotain omaan kotiin sopivaa. :)

      Poista
  6. Niin ihanan tunnelmallisia nuo ensimmäiset kuvat! Tuonne kun pääsis istumaan.. ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maija! :) Ja tervetuloa istuskelemaan, kyllä minä kahvit keitän. ;)

      Poista
  7. Wau, todella kaunista, kotoisaa ja tyylikästäkin vielä, tykkään kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! :) Näitä on kiva kötöstellä! :D

      Poista
  8. Oletpas taas mukavan näköiset jutut toteuttanut! Viikonloppu on oikein tervetullut taas tänne meillekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nino! :) Fiuf, voin kertoa että tänään EI soinut herätyskello! :D

      Poista
  9. Voi miten hieno! Ja sopivan kapeakin, tommoinen olisi ihana ja sopisi meidänkin työhuoneeseen kokonsa puolesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jenni! :) Vähän piti uskallusta kerätä sahaamiseen, kun mietin tuleeko penkistä liian kapea. Mutta siitä tulikin juuri sopiva! Eikun vaan teillekin työhuoneeseen penkkiä tekemään. :)

      Poista
  10. Upealta näyttää, ootpa ollut ahkerana!

    VastaaPoista
  11. Voi miten ihana!!!!! Siis aivan täydellinen ja näyttää niin hyvältä. Ajattelin meillekin lavasohvaa, mutta koiruuden karvotuksesta johtuen pakko oli hylätä idea. Harmi! Koska näyttää niin hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, karvoja voisi olla "vähän" tuskaista metsästellä tällaisen sohvan rakosista ja koloista! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...