21.11.2014

PORO by Tarja Ritari Design


Me kaikki tiedämme, mikä on sisustajan nopein ja helpoin keino muokata kodin kausi-ilmettä: päivittää ja yhdistellä tekstiilejä. Jo yhdelläkin täsmällisesti hankitulla tyynynpäällisellä saa aikaan erilaisen tunnelman ja parhaimmillaan se solmii yhteen koko huoneen ilmeen. Joulu on varmasti yksi sisustajan hektisimmistä kausista, mitä tulee tekstiilien vaihtumiseen. Niitä ei pähkäillä pelkästään olohuoneeseen, vaan ainakin meillä on toisenlaista ilmettä odotettavissa myös keittiöön, makuuhuoneisiin kuin pesutiloihinkin. Mikä parasta, tekstiilit ovat kätevyytensä lisäksi myös melko edullisia sisustushankintoja.


Pääsin blogiyhteistyön merkeissä tutustumaan uuteen tekstiilisarjaan, jonka haluan ehdottomasti esitellä teillekin. Kyseessä on Tarja Ritari Design'in Poro-tuoteperhe, jonka tekstiilit ovat sataprosenttista pellavaa. Käsityönä valmistetut tuotteet ovat mieleeni sopivan pelkistettyjä, mutta henkivät kuitenkin suloisesti viimeisteltyä kausitunnelmaa.


Minä olen täällä kotona hypistellyt näitä kuvissa esiintyviä harmaata Poro-tyynynpäällistä sekä mustaa keittiöpyyhettä. Aivan ihania! Kolmas värivaihtoehto olisi pellava sekä keittiöpyyhkeissä myös valkoinen. Sopivan harmoninen värimaailma kaikkinensa. Sarjaan kuuluu myös iso, Poro-kuviollinen lahjasäkki sekä tyylikäs, kuvioton kuusenmatto. Kauniin printtikuvion on suunnitellut muotoilija Ella Makkonen.

Näissä jos missä kiteytyy mahdollisuus  tekstiilien yhdistelyyn - paitsi Poro-tuotteiden, myös muiden kodin tekstiilien kesken. Kuten näette olkkarin puolelta ottamistani kuvista, Poro-tyynynpäällinen sulautuu saumattomasti huoneen harmahtavaan sisustuslinjaan. Keittiön teollisempaan ilmeeseen taas on musta itseoikeutettu valinta. Keittiössä meillä on muuten ollut aiemminkin Tarja Ritari Design -tuotteita, Factory-malliston lamppuprinttipyyhe. Siitä postasin heinäkuun lopussa täällä.


Olen kuluneen vuoden aikana yhä aktiivisemmin karttanut isojen ketjuliikkeiden tuotteita ja suosinut pienempiä valmistajia. Supersileän ja linjakkaan designin ystävä en ole edelleenkään, vaan pidän tällaisista sydämellä tehdyistä, sopivan karheista sisustustuotteista. Mitä yksilöllisempi idea ja mitä selkeämpi toteutus, sitä parempi.

Mitäs tykkäätte Poro-tuotteista? Verkkokauppojen valikoimissa näitä ei vielä ole, vaan tekstiilejä löytyy muun muassa seuraavista ihastuttavista putiikeista: 

Duo-Living, Turku | Hushållska, Forssa | Loviisan Aitta, Rusko | Eveliinan Talo, Nokia | Säde, Vaasa | Millan Putiikki, Lahti

Lisäksi tuotteita voi hankkia Naantalista Tarja Ritari Design'in työhuoneen yhteydessä sijaitsevasta Putiikista (Inno Yritystalo, Emännänkatu 9). Sen kyljessä toimii myös pieni Kynttiläkauppa. Erinomainen, tunnelmallinen pistäytymiskohde etenkin nyt joulun kynnyksellä. Putiikin aukioloajat löytyvät täältä.

Mikäli Poro-sarja ihastuttaa, kannattaa Deko 133 -blogia vilkuilla nyt viikonloppuna erityisen huolella. Luvassa on nimittäin poromaista kivaa teille lukijoillekin!

Rentoa perjantaita!
  


22 kommenttia:

 1. Onpas todella kauniit nuo tekstiilit, sopis kyllä meidänkin jouluiseen kotiin :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita! Tulee ihan lappi ja mökit mieleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! <3 Luulen, että se on tuo pellavainen rouheus, joka saa aidon tunnelman aikaan. :)

   Poista
 3. Mä en yleensä porojutuista tykkää, mutta tää iski :) Nice.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sainpas sulatettua sinutkin! :) Minä taas olen tunnetusti ihan hulluna kaikkiin sarvipäihin!

   Poista
 4. Tykkään! Kuosi ei ole pelkästään jouluinen vaan menisi hyvin koko talven. Harmaan sävy näyttää aikalailla täydelliselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näitä voi laittaa esille rutkasti ennen joulua (kuten minä nyt) ja kautta voi jatkaa ihan hyvin kevättalveen saakka. <3

   Poista
 5. Kaunista!! Täällä on Pentikin porot, porot lumisateessa- koriste, olkinen poroeläin ja vielä porotyyny, joten porot on aika pop just nyt :) Ihanaa alkanutta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij, kivaa että löytyy muitakin porottelijoita! <3 Ihanaa viikonloppua sinnekin! :)

   Poista
 6. Kauniita tekstiilejä ovat kyllä <3 Niin materiaali, kuin kuvakin :-)
  Mukava viikonloppua <3

  VastaaPoista
 7. Nämä on ihania selkeydessään ja aitoudessaan. <3 Mukavaa viikonloppua sinnekin! :)

  VastaaPoista
 8. Tykkään! Kullakin on joku porojuttu, kotoa löytyy nimittäin Pentikin poroja 4 erilaista ja lisäksi poro -lasinaluset. Ja haaveilen keittiöpyyhkeistä ym. Näitä voisin kyllä oikeasti hankkia, tosi kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankintaan vaan, kyllä kotoa poroja pitää löytyä! :)

   Poista
 9. Mullakin alkaa nuo porot vähän tikittää pääkopassa siihen mallin, että jotain poroisaa olisi ihan pakko saada viimeistään ennen joulua! Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa poroissa viehättää niiden sympaattisuus. <3 Kivaa viikonloppua sinnekin! :)

   Poista
 10. Kauniita poro-tekstiilejä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Ihanat tekstiilit! Mukavaa se on ostaa tuotteita pienemmiltä valmistajilta, saa tekijätkin enemmän voittoa itselleen ja saa suosia suomalaista työtä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, ja monesti pienemmät valmistajat pystyävät tarjoamaan yksilöllisempiä tuotteita - sellaisia, mitä ei sitten joka kodissä näykään. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...