17.11.2014

Valoja

Viime tiistaina asettelin meille ulos ensimmäisiä jouluvaloja, etupihan kahteen isoon tuijaan. Ensin piti kuitenkin kaivaa jatkoroikka pihasepelin alle, sillä en halunnut jättää sitä talviaurausten vaara-alueelle. Ei ollut pitkän työpäivän jälkeen, vesisateessa, kovin hohdokasta puuhaa, mutta jollain ihme energiapuuskalla tein sen kuin minkäkin pikkuhomman. (Itsekehua sen verran, että samalla vimmalla pesin myös kaikki talon ikkunat ulkoapäin, irrotin ja pyyhin tuuletusikkunoiden hyttysverkot varastoon ja pesin pesuhuoneen kaakelit.) Postaukseksi asti en tuijavaloja työstä, mutta voitte kurkata kuvan kaivu-uomasta ja puihin asetelluista tuikuista Instagramin puolelta.

Sisälle hankin pari viikkoa sitten Annon pallovalosarjan. Näitä en oikeastaan edes miellä jouluvaloiksi, vaan läpi vuoden sisälle sopivaksi sisustuselementiksi. Hehkulamppumainen muoto on kiva ja mustavalkoisuus selkeää. Granitista olisi saanut vastaavan sarjan läpinäkyvillä lampuilla, mutta päätin pihistellä ja valita tuon kalliimman version sijaan tämän puolta edullisemman sarjan. Kuvatessa valot saivat pollastella työhuoneen metallikorissa, mutta tällä hetkellä ne roikkuvat jo olohuoneen nurkassa - ruuvasin kattoon koukun, josta sarja laskeutuu kaksinkerroin juuri sopivan mittaisena alas.

Olen aikaisempina vuosina hankkinut yhtenäiset, isot satsit erilaisia ulko- ja sisävalosarjoja. Muuten jees, mutta... Mieli on jo ehtinyt muuttua! Kun ennen hamstrasin kotiin lämminsävyisiä valoja, näyttävät nykyisin kylmemmät sävyt omaan silmään paremmilta. Nyt en kuitenkaan ala varastoja uusimaan, vaan lämpimät sävyt saavat valaista pihalla ja sisänurkissa - olkootkin sitten kellertävyydessään hieman epämuodikkaat. Ehkä ensi vuoteen mennessä mieli taas muuttuukin ja pidänkin sitten taas enemmän siitä mitä on tullut aiemmin hankittua.

Millä mielellä starttailette uuteen viikkoon? Meillä oli miehen kanssa ansiokas kotoiluviikonloppu. Oli aivan ihana olla kaksistaan, kun pari aiempaa kuukautta ollaan viikonloput juostu enemmän tai vähemmän paikasta toiseen. Olo on siis levännyt, kirjaimellisesti. Tämän viikon lauantaina on puolestaan uudenlaista kivaa tiedossa, kun vietämme itäsuomalaisten sisustusbloggaajien pikkujouluja. Jeij! Sitä ennen kuitenkin meinasin ehtiä aloittelemaan joulusiivousta jostain päin taloa ja tekemään miehen kanssa polttopuita. Töissä taas polkaisen koulun vanhimpien tyttöjen kanssa Lucia-harjoitukset käyntiin.

Kivaa viikonaloitusta!


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:   
 FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGLOVIN  |  INDIEDAYS

20 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja nuo valot on todella kivat, meilläkin on sellaiset, tosin laitoin ne ulos :)

    Viikko starttaa toivottasti meillä rauhallisesti, sillä viikonloput tahtovat olla yhtä juoksua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että nämä ovat sekä ulko- että sisäkäyttöön. Voi mielen muuttuessa sitten vaihtaa sijainnin kylmempäänkin! :)

      Poista
  2. Nuo valot ovat kyllä kivat, itse taisin Haaparannasta investoida :-)
    Se on paha tuo muuttuva mieli! :'-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, perhana kun tuo mieli ei säily aina samana.. Mutta toisaalta onni ja virkistys, että elämässä mieli välillä muuttuukin. :)

      Poista
  3. Samat pallovalot löytyvät meidänkin olkkarista - ostin ne viime vuonna joulun jälkeen Anttilan alelaarista. Loistava löytö! Granitin valojakin olen ihaillut, mutta samasta syystä jättänyt ostamatta.

    Niin ja oli valot lämpimät tai ei, niin ne näyttävät tosi kivoilta näin pimeimpään vuodenaikaan. Olen huomannut, että sisätiloihin olen kaivannut tänä syksynä kylmempää valon sävyä.. Toistavat värejä kauniimmin. :)

    Lauantaina nähdään. Huippua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se on totta - olipa värisävy mikä tahansa, valoa kaipaa sisälle. Nytkin olen työpäivien jälkeen kotona heti ekaksi sytytellyt kaikki mahdolliset valonlähteet päälle. :D

      Mut hei, lauantaina pikkujouluillaan, kiva päivä odotettavana! :)

      Poista
  4. Aivan ihanat valot ja niin kauniita kuvia jälleen kerran! Sinä se osaat <3

    VastaaPoista
  5. Näitä kuvia ihastelin jo instassa, ovat tosi kauniita!

    VastaaPoista
  6. Harkitsin ostavani meille toiset tuollaiset Annon pallovalot, tykkään kovasti! Meillä ne roikkuvat peilin kulmassa, mutta näyttävät kyllä todella kivalta tuossa korissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kätevän monikäyttöiset - sopivat roikkumaan tai kerälle, sisälle tai ulos. :)

      Poista
  7. Tosi hauskan näköiset nuo valot tuossa korissa! Tällä on pallovalot vasta hankintalistalla.

    Hauskaa pikkujoulua teille! Ehkäpä minäkin olen jonain vuonna mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään, kun näissä kuvissa metalli komppaa mustavalkoisuutta. :) Ja heiiii Noora, laittelepas mulle sähköpostiin yhteystietojasi, saadaan sinutkin itäsuomalaisten listoille/FB-ryhmään! Ja ovet ovat kyllä lauantaina avoinna kaikille itäsuomalaisille sisustusbloggaajille - jos siis pääset messiin jo nyt, niin ilman muuta tervetuloa! :)

      Poista
  8. Nuo on niin kivat valot. Mulla on vähän vastaavat Ikean valot, mutta en tiedä mihin ne kesäjuhlien jälkeen laitoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun etsimään, ei tällaisia raski varastossa seisottaa! :)

      Poista
  9. Todella paljon ihania kuvia sinulla jälleen. En ole hetkeen ehtinyt selaamaan blogeja, mutta nyt täytyy taas ryhdistäytyä...sekä myös oman blogin päivityksien suhteen. :) Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olenkin välillä odotellut, että milloinkahan Sini taas postailee kuulumisia! :) Ihanaa joulunodotusta sinne! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...