15.11.2014

Cottage touch

Olen tässä viikon aikana mietiskellyt meidän kotimme jouluilmettä. Mitä se on ollut ennen ja mitä se aikoo olla tänä vuonna. Punaista en osaa oikein nyt mieltää tänne ollenkaan, joten joulutunnelman eväät on etsittävä muista sävyistä ja materiaaleista.


Taisi olla äiti, joka kyseli että milläs värillä meinasin sitten tätä joulua sisustaa. Haastava kysymys, sillä värien sijaan minulle tuli mieleen muita aineksia: pörröiset ja villaiset materiaalit, luonnon puut ja risut, sammal ja juutti. Ja tietenkin sarvet.

Asiaa pyöriteltyäni yhdistin mielikuvani tummaan cottage-tyyliin - sitähän nuo luettelemani ainekset kuvaavat. Mitään eräkämppää täytettyine peuranpäineen ei kodistamme sentään ole tarkoitus tehdä, mutta ottaa tyylistä pieniä palasia joulutunnelman luomiseksi - sellaisia, jotka sopivat yhteen selkeästi harmahtavan sisustuksemme kanssa.

Nämä kuvissa näkyvät sarvet ovat mietityttäneet minua jo toista kuukautta. Sain ne itselleni suvun kotipaikan varastojen uumenista, mutta en ole oikein tiennyt mitä tehdä niille. Sarvet ovat ohuet mutta pitkät. Jopa niin pitkät mielestäni, että olen jo monesti meinannut tarttua sahaan ja pätkiä kokonaisuuden pienempiin osiin. Sitä en ole kuitenkaan vielä tehnyt, sillä nämä sarvet näyttelevät pääosaa eräässä mahtavassa, räkänauruisessa muistossa. Siksi en ehkä raskikaan nirhata niitä.

Lasiset tuikkukipot ovat muutaman euron hankinta, joita tuunasin hieman. Suihkuttelin nimittäin kaksi yksilöä ulkoapäin kuparimaalilla. Maalatuista tuli minusta tosi kivat! Sävy on juuri oikea, ei liian haalea. Tuikun lämpöäkin nuo taitaisivat yhden testi-illan perusteella kestää.


Näiden mietteiden kanssa heräillään täällä lauantaihin. Pitkästä aikaa sellaiseen, kun on aikaa mönkiä pedissä. Terveisiä siis lakanoiden välistä! Illemmasta saatamme pitää miehen kanssa omat pikkujoulut, joko täällä Iisalmessa tai sitten ajelemme Kuopioon. Tip tap!

Kuinkas siellä vietellään viikonloppua? Mitä materiaaleja ja sävyjä te käytätte kausikodin sisustuksessa?


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:   
 FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGLOVIN  |  INDIEDAYS


19 kommenttia:

  1. Hienot sarvet! Toimivat kivasti astelmassa kynttilöiden kanssa. Meillä jatkuu valkoisen joulun linja kuten viime joulunakin. Mietinnässä on, että pääseekö punainen tänä vuonna ollenkaan esille vai onko valkoisen seurana vain mustaa ja hopeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarvet vaativat alleen tuollaisen jumbotarjottimen, jotta eivät näytä ylisuurilta. :D Valkoinen joulu on kyllä kaunis - minä joutuisin pistämään sitä varten kaikki tarvikkeet uusiksi, joten vähän tummemmalla siis mennään. :)

      Poista
  2. Kauniita tunnelmakuvia! Sarvet tuntuvat olevan tämän talven hitti. Minullakin perintösarvet odottavat jouluisiin asetelmiin pääsyä. :) Minun joulu tulee olemaan aika valkoinen ja pehmeä. Lisänä vihreää (joulukukat ja havut) ja lasia/kristallia. Katsotaan mitä tuolta joulukoristekätköistä löytyy, uutta en juurikaan ajatellut hankkia.

    Rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä pehmeämpää, sitä parempi! Itse haaveilen muutamasta uudesta karvataljasta, mutta ehkäpä harmaassa sävyssä. :) Justiinsa tänään vilkuilin kaupassa joulukukka- ja havutarjontaa, mutta vielä en tuonut mitään kotiin. Olen kanssasi samoilla linjoilla siinä, että kovin suuria hankintoja ei ole tarkoitus nyt tehdä. Jotain pientä kivaa korkeintaan. :)

      Rentouttavaa viikonloppua sinnekin! <3

      Poista
  3. Olet kyllä lahjakas kuvaaja niin ihania tunnelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Jenna! <3 Kova into olisi ainakin opetella paremmaksi, kuvaus on huippu harrastus! :)

      Poista
  4. Täälläkin on jouluun tulossa vain ripauksittain punaista. Kaipaan luonnonmateriaaleja ja raikasta tunnelmaa pimeään vuodenaikaan. Tunnelman viimeistelevät vihreät oksat ja joulukukat :) Upeita kuvia sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin vielä, voisiko sitä punaista tuoda kotiin edes ripauksen jossain muodossa.. Mutta tuo on kyllä totta, että pimeä vuodenaika kaipaa vastapainokseen jotain raikasta! :)

      Poista
  5. Ihania duunauksia :) Meillä harmaan, valkoisen eri sävyjä joulussa ja muutenkin. Lisäksi luonnosta kerättyjä käpyjä, oksia jne.
    Mukavaa lauantai iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs muuten minunkin kipasta vielä päivänvalon aikana tuonne metsikköön keräämään pari risua! Kivaa sunnuntaita! :)

      Poista
  6. Tosi kivat nuo kuparilla maalatut tuikkulasit!

    Meillä suunnittelen myös aika valkoista joulua, haaveilen myös kuparisista yksityiskohdista. Pehmeät tekstiilit ja tunnelmalliset valot tekevät tunnelmasta kotoisamman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään noista kuparilaseista hirmuisesti! :) Valoyksityiskohdat ovat vielä mietinnässä, en tiedä laittaisiko ikkunoihin samat tähdet kuin viime vuonna vai jotain ihan muuta!

      Poista
  7. Superkauniit kuvat jälleen, sarvet ovat kyllä viehättävät :-) Hienot tuli myös tuikkukipoista,
    olen itsekin miettinyt, miten maali toimisi lasiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin toimii maali lasiin! Niin aiemmin mustia pulloja kuin näitä lasejakin maalatessani ilahduin, miten tasaisesti spray levittyi ja kuinka nopeasti se kuivui. Kantsii kokeilla! :)

      Poista
  8. Upeat sarvet ja kuvat! Mäkin olen mietiskellyt, että mikäs se joulusisustuksen punainen lanka tänä vuonna olis, en ole vielä keksinyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihanaa etten ole ainut pohdiskelija! Ei nämä niin helppoja päätöksiä ole! ;)

      Poista
  9. Kaunis koti teillä! :) Hei tuo lattia kovasti mietityttää, pohdimme mieheni kanssa upofloorin valkoöljytyn saarnin ja tammen välillä (ykkösvaihtoehtoma juurikin tuo saarni). Joissain kuvissa näyttää melko harmaalta/tummalta; hämääkö vain kuvissa, onko tuo saarni todellisuudessa ihan vaalea? Toivoisimme mahdollisimman vaaleaa laminaattia/väritöntä, joten mietityttää, onko tuo saarni liian harmahtava/tumma. Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mielestäni saarni on livenä ainakin omaan silmiin ihan vaalea, tosin pinta on eläväinen ja paikoitellen harmahtavampi. Kuvissa näyttää aina vaikuttavan kuvausaika ja huoneen varjoisuus siihen, miltä lattia näyttää - sanoisin, että kuvissa se näyttää harmahtavammalta kuin livenä. Muistaakseni mekin mietimme Upofloorin valkoöljytyn saarnin lisäksi myös tammea vaihtoehtona, mutta jos muistan oikein, tammi tuntui omasta mielestä harmaammalta. :) Ja nimenomaan mahdollisimman vaaleaa (mutta eläväistä) lattiaa halusimme. Olemme olleet tähän tosi tyytyväisiä.

      Poista
  10. Kiva kuulla :) Luulen, että päädymme saarniin, kivan erilainen lankkulaminaatteihin verrattuna. Ja tammi näytti meidän silmään myös harmahtavalta ja "likaisen väriseltä".

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...