12.6.2016

Tupasvillat

Blogeissa postaillaan nyt ahkerasti kuvia luonnonkukista, erityisesti hentoisista koiranputkista ja värikkäistä lupiineista. Meilläkin kiemurtelee yksi violetti lupiini keittiönpöydällä korkeassa maljakossa, mutta ajattelin kuvailla hieman toisenlaisia kukkasia nyt. 

Suomaastojen varsilla liikkuvat ovat varmasti tänä vuonna huomanneet, että tupasvilla kukkii nyt erityisen runsaana. Tuntuu, ettei valkoisia mättäitä ole koskaan ollut näin paljoa! Kaunis kukinta on kestänyt pitkään, sillä meillä oli työpaikan sohvapöydällä kimppu näitä jo kuukausi sitten. Tällä viikolla en voinut itse huristella enää tupsukaisten ohi, vaan oli ajettava auto tiensivuun ja kömmittävä upottavalle suopientareelle kimpunkeruuseen. Onneksi oli raksakumpparit autossa mukana, sillä jalat upposivat mättäisiin sääriä myöten.

Kotona leikkasin kimpun lyhyemmäksi ja asettelin sen ruskeaan apteekkarinpulloon. Tupasvillat eivät tarvitse vettä, vaan ovat kuivanakin tällaisia kuohkeita tupsuja. Ja mikä hyvä, kimppu on hajuton.

Hymyjä sunnuntaihin!


13 kommenttia:

 1. Siis jotain ihan hurmaavaa <3 <3 aivan ihastuksia :) tahtoo :)

  VastaaPoista
 2. Siis aivan ihania! Mä en oo koskaan edes tajunnut näiden olemassaoloa... Oon aina vaan ihmetellyt niitä valkoisia mättäitä :)

  VastaaPoista
 3. Oi että! Tosi kauniita ja upeita kuvia jälleen kerran. :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin haluaisin tuollaisia "kestokukkia" :)

  VastaaPoista
 5. Just viikonloppuna ajellessamme näin monta ihanaa tupsualuetta. Ois niin tehnyt mieli käydä kuvaamassa ja poimimassa, mutta matkaseura oli eri mieltä ylimääräisistä pysähdyksistä. Kestääkö nuo tosiaan hyvänä kuivuttuaankin?

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköisiä, täytyy tarkkailla jos näitä löytyisi meidän suunnaltakin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...