17.12.2019

Tulostettavat lahjapaperit

Veikkaanpa, että ensi viikonloppuna moni rapistelee lahjapapereiden kanssa. Niin minäkin. Lahjojen ulkonäkö on itselle merkityksellinen asia ja kääröjä tuleekin väkerrettyä antaumuksella. Olen useat viime vuodet tehnyt paketteja pelkistetyllä, yksivärisellä linjalla. Kauppojen kuosipapereita ei meidän joulukuusen alla ole näkynyt, vaan paketit ovat olleet joko valkoisia, mustia, ruskeita tai punaisia. Nauhoissa olen suosinut joko juuttia tai paperinarua, samalla väriskaalalla.

Tänä vuonna mietiskelin, että olisi mukava keksiä paketteihin jotain uutta jujua. Sellaista, jonka tuhertamiseen ei kuitenkaan menisi entistä enempää aikaa. Syntyi idea tulostettavasta paperista, jonka voisi kiepsauttaa ainakin kaikkien neliskanttisten ja lieriönmuotoisten pakettien ympärille. Kehittelyn tulokset näkyvät tämän postauksen kuvissa.

Oikaisin prosessissa hieman ja käytin papereiden kuoseissa samoja hahmoja, joita löytyy jo suunnittelemistani printtituotteista. Lopullisiksi paperikuvioiksi valikoituivat sydän, poro, kuusi, lumihiutale sekä eukalyptuskranssi.

Kokeilin tulostaa näitä sekä A4- että A3-koossa. Paketin koosta riippuen pienemmät ja isommat paperit ovat tarpeen. Perusidea on kääriä paketti ensin joko ruskeaan voimapaperiin tai neutraalin sävyiseen silkkipaperiin ja sitten pyöräyttää valkopohjainen tuloste päälle. Tarpeen mukaan tulostuspaperia voi leikata saksilla: itse kavensin useampaa paperia sen verran, että päädyistä jäi sopivasti näkyviin pohjamateriaalia.

Narujen pyörittelyssä voi olla luova ja tulostuspapereiden kanssa paremmin oikeastaan sopiikin hieman kekseliäämpi sidontatyyli. Näitä kuvia varten en hiipparoinut kotimetsässä, mutta pienet havutehosteet pukisivat kokonaisuutta kauniisti.

Jos tulostettavat lahjapaperit miellyttävät silmää, pääset tallentamaan ja printtaamaan ne ilmaiseksi täältä.

Kutkuttavaa joulufiilistä sinne ruudun toiselle puolelle - tasan viikko jouluaattoon!2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä ja tulostettavasta materiaalista. Paketointi on vielä hieman kesken, mutta viikonloppuna on hyvin aikaa keskittyä tähän hommaan.
  Mukavaa Joulun odotusta! <3

  PS. Luin juuri päivityksesi instasta ja olen huomannut saman. Osa tosiaan ajattelee että jos laittaa #uusipostausblogissa, tarkoittaa se jotakin mainontaa tai tuloa minulle. Eivät siis tykkää ko päivityksestä. Ja, itsekin kun vain harrastan tätä postailua, en siis saa rahaa tai palkkaa työstäni. Mutta, antaa heidän olla luuloineen. En postaa blogin enkä instan puolella ajatuksena, kuinka paljon saan tykkäyksiä tms.

  VastaaPoista
 2. Ihania printtejä ja kiitos, kun jaat nämä kanssamme. Tulee käyttöön!
  Ja oikein mukavaa joulun odotusta! <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...