31.12.2019

Somevuosi 2019

On jälleen pallukkapostauksen aika! Käytännössä siis kuulumisia vuoden 2019 jokaiselta kuukaudelta, kultakin kolme kuvaa poimittuna. Vilkaisin äsken nopeasti läpi aikaisempien vuosien pallukkapostaukset ja huomaan selkeästi, että tänä vuonna kiire on hellittänyt. Onhan sitä toki ollut, mutta ei niin pitkäkestoisina jaksoina kuin aiemmin. Kuukaudet ovat olleet keskiarvoltaan tasaisia, tavallisen hyviä. Tänä vuonna instailin (@_korkalainen_) melko säännöllisesti ja päivitin blogia edellisvuotta enemmän. Seuraavat kuukausikuvat on poimittu molemmista kanavista.


Tammikuussa saimme vihdoin uuden sängyn. Se oli kaivattu hankinta ja karisteli pidempään vaivanneet selkä- ja lonkkakivut. Blogin nimen vaihdoin Korkalaiseksi ja vuoden ensimmäisessä postauksessa esittelin viimein mökkituvan nykyilmettä. Vaikka fyysiset kolotukset vähenivät uuden sängyn ansiosta, ihmettelin ääneen hitaalla toimimista ja ajatusten tahmomista. Tammikuun aktiivisimmasta ohjelmanumerosta vastasi kuukauden lopun hankifutisturnaus.

Helmikuussa jutustelin blogissa arjen pyrkimyksistä, siitä miten olisi mukavaa järjestellä valopilkkuja perusarjenkin keskelle.  Kotona tuli nautiskeltua poreilusta, lisääntyvästä valosta ja telkun hiihtokisoista. Kolusin kuukauden aikana mökin parvivarastoa läpi ja keräsin sieltä kasan kirppikselle lähteneitä kamppeita. Väsymystä ja energiatasojen vähyyttä ihmettelin edelleen. Niiden seuraksi alkoivat voimistua jokailtaiset kylkikivut ja hengitysvaikeudet.

Maaliskuussa toteutin mökin märkätilojen huoltomaalauksen. Hiihtolomalla selvisi viimein syy alkuvuoden huonoon vointiin: talon ilmanvaihtoasiat olivat olleet edellissyksyisen remontin jälkeen päin hanuria ja tuloilmaa ei ollut virrannut rakennukseen koneellisesti ollenkaan. Säätöjen korjauduttua olo helpotti heti, mutta toisaalta mieli oli todella vihainen. Remppamiehen asennusmokan takia kului turhan paljon elämää hukkaan jaksamisen ja kipujen kanssa pyristellessä.  Kuukauden kohokohta oli reissu Tampereelle, missä kävimme studioyleisönä Villi kortti -ohjelman kuvauksissa. Tuttuun tapaan keväiset säät innostivat ulkoilemaan, mutta samalla ihmettelin päivästä toiseen jatkuvaa viimaista keliä.

Huhtikuussa postasin muun muassa DIY-pääsiäismunista sekä puheenvuoron kesäajan puolesta. Hytisin kevään ensimmäinen jalispelin katsomossa ja kuvasin jäidenlähtöä. Tänäkin vuonna huhtikuulle asettuivat useammat synttärijuhlat. Kuukauden lopussa aloitin Instagram-tauon.

Koska Insta-tauko jatkui koko toukokuun ajan, ei kuukaudelta löydy juurikaan kuvajulkaisuja. Itselleni on tämän vuoksi jopa vähän hämärän peitossa, mitä toukokuussa oikein tapahtuikaan. Sen muistan, että koulutöissä oli kiirettä ja valmistauduimme kulisseissa kesän asuntokauppoihin. Kekkereitä riitti tällekin kuulle synttäreiden ja äitienpäivän merkeissä. Blogissa postasin valkoisesta tiskialtaasta ja jaoin ilmaista printattavaa. Käsillä väkertelin modernin vannemakrameen verran.

Kesä alkoi rytinällä, sillä starttasimme minun ensimmäisenä lomapäivänäni massiiviset ulko-operaatiot pihatöistä maalauksiin. Maata ajettiin kymmeniä kuormia, kaivuri pyöri hommissa päivästä toiseen, tikkaille kiivettiin ainakin miljoona kertaa ja maalia ostettiin tonnin edestä. Ensimmäinen lomaviikko minulla meni kokonaan kotitontilla, aamusta iltaan uurastaen. Alkurytkäytys oli sikäli mukava, että sen jälkeen ehti hyvin huokaisemaan ja fiilistelemään kesää hyvällä omallatunnolla.

Olihan se myös kiva, että pihat muokkautuivat valmiimmiksi ja pääsimme tsillailemaan omalla rantahietikolla. Tässä yhteydessä jännitimme kiinteistönvälittäjän käyntiä, jonka jälkeen saimme virallisen arviokirjan kotikiinteistömme arvosta. Kipittelimme myös jo innolla Iisalmessa asuntonäytöillä.

Kesäkuun ohjelmaan kuului perinteiseen tapaan miehen jalispelejä ja kävimme myös biitsifutisturnauksessa Kalajoella. Tässä kuussa vietimme lähipiirissä kahdet pyöreät synttärit. Omina värkkäilyinäni sain valmiiksi mökin lauteet.


Heinäkuu kulminoitui kaupunkiasunnon hankkimiseen ja siitä kertoilin tarkemmin täällä blogissakin. Järjestin meillä erkkamiitin, eli opiskelukavereiden kesätapaamisen. Tyttöporukalla kävimme pelaamassa pakohuonepelin ja vietimme kesäisen hupipäivän Kuopiossa. Miehen kanssa emme keksineet tälle lomakaudelle erityistä reissukohdetta, joten päätimme viettää loman staycation-moodilla kotitienoilla. Täällä nautiskelimme useamman aurinkopäivän omalla takaterassillamme ja kävimme muun muassa Rauhalahden kesäteatterissa. Asuntokuvioiden myötä huoneisiin tuli väljyyttä ja sain laiteltua yhden pikkuhuoneen harrastuskäyttöön. Sain vihdoin ja viimein sisusteltua talon vessat kuntoon vessapaperitelineineen ja pyyhekoukkuineen.

Elokuussa kärräsin käsipelillä kaksi isoa sepelikasaa. Sipistelin niillä rakennusten ympärykset ja tein polun talolta mökille. Kesäloma loppui. Kunnassa alkoi ajokieltomerkkishow, joka kosketti suoraan meidän asuinalueemme asukkaita. Ilmeni todella törkeää kiusaamista, mitä ihmettelen vieläkin. Loppukuusta vietimme lähirannassa venetsialaisia ja minä sain askarreltua mökille kunnon sivuportaat.

Syyskuussa oli muutamia kivoja kohokohtia, kuten standuppia, teatterireissu Korpiteatteriin, serkkumiitti sekä poreiluilta ystävän kanssa. Blogissa esittelin terassikalusteet ja postasin sekä lämmityskauden aloituksesta että uudesta saarekepenkistä. Merkkishown ilkeä ilmapiiri jatkui ja luulen, että se oli suurin selittävä tekijä syyskuun väsymykseen. Energiat olivat todella vähissä, mutta yritin silti väkertää mökkiterassin parissa. Vuotta aikaisemmin jätimme sen alle routaeristykset laittamatta, mikä oli virhe. Terassi mutkuili talvella roudan vaikutuksesta ja vaati nyt paitsi suoristamista, myös kunnolliset eristekerrokset alleen. Samalla piti siistiä terassin laidat umpeen, sillä aiemmin ne töröttivät rumasti avonaisina.

Lokakuussa mökin terassikorjaukset valmistuivat juuri sopivassa aikataulussa, hetki ensilumen satamisen jälkeen. Syyslomalla tapahtui monia asioita: loman alkajaisiksi suoritimme useamman päivän risusavotan, jonka ansiosta saimme siistittyä tonttimme rantakaistaleen. Sen jälkeen lähdimme risteilylle Tukholmaan. Reissusta palattuamme Armas myrkytettiin omassa kotipihassamme ja tähän huipentui syksyn liikennemerkkiselkkaus. Koko tapauksesta olen kirjoitellut pidemmät selostukset Instan puolella, tässä totean vain, että keskuudessamme kulkee yllättävän sairaita ihmisyksilöitä.

Marraskuussa nautiskelimme lumisesta maisemasta. Laittelin jouluvaloja ja postasin muun muassa olohuoneen tuunatusta sohvapöydästä. Arki tuntui väsyttävältä tässäkin kuussa. Postin lakko toi ikäviä mielialoja yrityshommiin ja aiheutti kokonaisuudessaan suuren kolhun vuoden tulokseen. Olin tämän vuoksi siipi maassa, vaikka kuinka yritin pyristellä olosta irti.

Joulukuun alussa tsemppasin itseni pieneen leikkausoperaatioon, johon olin kerännyt rohkeutta kaksi vuotta. Siitä toetessa meni pari ensimmäistä viikkoa, jonka jälkeen aloitin tohinalla joulusiivoukset. Niiden lisäksi tein jyrkkäkattoisen piparitalon, hankin muhkean kuusen ja järjestin meillä tyttöjen pikkujoulut. Olo oli välillä innostunut, joten jouluaika teki tehtävänsä. Itse joulu sujui todella mukavasti, melkoisen sosiaalisissa merkeissä.

Pitkin joulukuuta teimme pieniä puhteita mökin piipun kanssa ja viimein joulupäivänä saimme asennettua saunan kiukaan paikoilleen. Muutamat maalikitkulöylyt siinä piti ennen oikeita saunomisia poltella, vaikka alkuperäinen ensipoltto oli jo tehty syksyllä ulkona. Viimein välipäivinä pääsimme saunomaan omalla tontillamme ensimmäistä kertaa. Mökkisaunan valmistumisen voisi laskea myöhäiseksi joululahjaksi.

- - -

Sellainen vuosi oli 2019. Ensi vuodelle toivon enemmän energiaa ja sosiaalisia tekemisiä. Vähemmän viimaa ja enemmän aurinkoa - niin kelien kuin ihmisten käytöksenkin osalta. Tonttipuuhien puolesta ensi vuodelle on tavoitteena nurmenistutus. Muuta pakollista ulkohommaa ei ole tiedossa. Sisällä olisi jymypaukku, jos saisimme talosaunan lauteet valmiiksi. Kovin suuriksi en näitä tavoitteita miellä, joten suorituspaineita ei ainakaan ole luvassa. Voisi sanoa, että odotuksia uudelle vuodelle on vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Siispä, ole hyvä 2020, yllätä meidät positiivisesti! :)

Toivon sinne ruudun puolelle huippua uutta vuotta, elämäsi parasta! ♥


P.S. Edellisvuosien pallukkapostauksiin pääset tästä vuosilukua klikkaamalla: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...