25.6.2014

Minäkö tuon tein?


Okei, siinä on salaatinpoikasia. Sinänsä ei mitään sen kummempaa, mutta kun ottaa huomioon sen seikan, että natiaiset ovat minun aikaansaannostani, passaa jo ihmetellä.


Varsinainen salaattipeti sijaitsee etuterassin penkillä, jonne istutin jokunen viikko sitten kahteen kukkakoriin pari pussia lehtisalaatin siemeniä. En olisi millään osannut uskoa että niistä nousee yhtään mitään, pidin hommaa lähinnä kokeellisena vitsinä. Vaan tässäpä sitä odotellaan ensimmäisiä kunnon nöttösiä aamupalaleivän päälle!


Meillä ollaan muuten totaalisen lomalla, mikä näkyy blogiaktiivisuudessakin. Vaan eikös sen näin kuulukin mennä? Erityisesti jo aiemmin mainitsemistani pitkistä aamuista on otettu ilo irti ja tavoistaan poiketen isäntäkin on ollut yhtä aamu-uninen kuin minä (eikä ole ollut houkuttelemassa jo kasilta hereille). Nämä kuvat ovat tämänpäiväisiä, mutta seuraava kuva on joka-aamuinen näky - kahvinkeitin ruksuttamassa ja kupit tarjottimella odottamassa. Se keittää kuumat, joka ottaa ensimmäisen askeleen pois sängystä. Tänään kyytipoikina oli Fazerin sinistä suklaata ja vaniljakreemidonitsia.


Viime viikolla juhlimme synttäreitä ja häitä, juhannus hurahti mennä ohi siinä sivussa. Omaan kotiin juhlafiilistä etsiytyi juhannusruusuoksien verran. Telkkarista on seurattu ruutu hehkuen jalkapallon MM-kisoja ja onpa hytisty yksi isännän oma matsikin kohmeassa tihkusateessa. Olemme kierrelleet niin Kuopion kuin Iisalmenkin kesäalet ja sisustusostoksien sijaan olen pitkästä aikaa saanut päivitettyä garderoobiani. Varsinaisille, perinteisille kesäohjelmille starttilaukaus taitaa pamahtaa ensi perjantaina, kun menemme Viinijuhlille taputtamaan tassuja yhteen Anna Abreun tahtiin. Siitä viikonloppu jatkuu kotikylän pitäjäpäivillä. Niitä kesäteattereitakin voisi jo alkaa kartoittamaan!

Tänään isäntä innostui pomputtelemaan palloa meidän takapihallamme, ja minähän olin tietenkin kärppänä kameran kanssa seurailemassa. Loppuun siis otos ohi sisustusaiheiden, vilautus isännästä kesäpuuhissaan. 








19 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa teidän kesäpuuhat:)! Nukkuminen pitkään aamulla on jotain ihan parasta (harmi vaan, että näiden meidän aamuvirkkumuksujen kanssa se on hyyyyvin harvinaista herkkua)♥

    Ja oiii, upeat salaatit olet kasvattunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten tuommoisista nakeroista osaakin olla iloinen! x) Ja joo, jos talosta löytyy aamuvirkkuja, niin sillon on varmasti haasteellisempaa herkutella pitkillä aamu-unilla. ;)

      Poista
  2. Ihania salaatinlehtiä ja kunnon lomailulta kuulostaa teidän tekemiset. Minäkin suuntaan Viinijuhlille, mutta tarkoituksena on mennä kurkkimaan Cheekiä. Hauskoja lomapäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheek kelpaisi tännekin, mutta Annan keikka on osa isännälle järkkäämääni syndelahjaa. :) Katsotaan, malttaako jättää juhlat yhteen päivään, vai valkkaako vielä toisenkin konsertti-illan ohjelmistoon!

      Poista
  3. Kaunista ja todellakin nautit lomasta! Ilmat ovat täällä ihan pstä, mutta minkäs teet?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kökköä nämä kolkot kelit, mutta ei nuo näytä millään muuksi muuttuvan. Joku lupasi uutisissa, että kahden viikon päästä lämpenisi - uskoisikohan? :D

      Poista
  4. Just oikein, että nautit kesälomasta ja nukut aamula pitkään. Harmi kun itsellä ei ole kunnon kesälomaa, onneksi tuo matka hieman helpotti muuten lomatonta kesää. Ihania pikkusalaatteja sinne onkin jo kasvanut, se on mahtava tunne kun saa itse kasvatettua jotakin! Viinijuhlat kuulostaa hyvältä! Teillä isäntä pompottelee biitsipalloa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän loma vaikutti kyllä mahtavalta, toivottavasti se latasi energiaa kesään! <3 Hih, hyvin havaittu tuo biitsipallo! Toinen särki äskettäin nilkkansa, joten kevyempi pallo on pompotteluun vähän jalkaystävällisempi versio. :)

      Poista
  5. Onnea salaateista! <3 Se on hieno tunne se kun OMAT istutukset versoaa. Minunkin vitsillä istuttamat salaatit pursuaa penkeistään, eikä ehditä syödä sitä mukaan kun niitä pukkaa. Ihmeiden aika ei siis ole ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ei ole koskaan ennen käynyt, ihmeitä siis tapahtuu! :)

      Poista
  6. Meillä kasvaa YKSI herneenalku, eikä sekään ole edes minun aikaansaannokseni, vaan tyttären :) ehkä ensi kesänä saan kunnon minikasvimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, nyt repesin! :D Nooo, paukut sitten ensi kesälle! ;)

      Poista
  7. Salaatti on kyllä kiitollinen kasvatettava :-) Itsekin siinä onnistunut jopa, mutta ongelmaksi muodostui se, ettei sitä tahtia ehtinyt syömään mitä sitä tuli! :'-D Kivan kuuloisia lomapuuhia ollut teillä, ja hieno kuva jalkapalloilijasta, niin upea maisema taustalla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, salaatit on ilmeisen armollisia luonteeltaan. <3 Katsotaan, miten kiivaaksi puputustahti täällä yltyy!

      Poista
  8. Mutta mitkä on nuo shortsit isännän jalassa "sweden"?!!? Uskookohan tuota potkupalloilijaksi ku pallona on biitsipallo ja jalassa ruottin sorttit :D ;) Ai niin kivalta näyttää salaatit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän noita ruotsintuliaisiakin välillä ulkoiluttaa. ;) Trust me, pätevä palloilija meillä asustaa. <3

      Poista
  9. Voih noita salaatteja <3
    Meillä ei kasva kuin savikasa tuossa pihassa (vielä), mutta suunnitelmiahan voi sitten tehdä senkin edestä, varsinkin kun ei ole vielä tarkistanut hintoja :D Mukavaa loma-aikaa teille, me aloitellaan talomaalausurakkaa, ollaan jo kovasti ainakin harkittu aloittamista, onneksi on ollut sateinen kesä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmat ja harkinnat ovat tunnetusti jo puolivalmis homma, eli käytännössä olette jo loppusuoralla! ;) Tsemppiä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...