26.5.2015

Helmililjapenkki ja istutuslaatikot

Varastin äidin kukkapenkistä kasan helmililjoja. Istutin ne jo reilu viikko sitten, mutta kuvauskelit ovat olleet kurjan syksyisiä. Nämä otokset ovat eiliseltä, kun aurinko pilkahti hetkisen pilviverhon läpi ja pakotti minut juoksemaan ulos kameran kanssa. Tällä hetkellä porottaisi kauniisti, mutta pärjättäneen nyt näillä eilisillä, vähän pilvisemmillä otoksilla.

Nakuttelin vuosi sitten pihalle kolme istutuslaatikkoa. Materiaalina käytin rakennusajalta ylijääneitä lautoja. Viime kesänä istutin kahteen laatikkoon kesäkukkia ja yhteen perennoja. Nyt kaivoin helmililjat keskimmäiseen ja toiseen tyhjillään olleeseen istuttelin valkokukkaisia perennoja. Kolmannesta pitäisi nousta jotain pinkkiä, mutta en muista tähän hätään, että mitä. Helmililjat ovat ahkeria leviämään, joten odotan malttamattomana seuraavia vuosia, kun laatikko toivottavasti lainehtii sinisenä.

Istutuslaatikot ovat harmaantuneet käsittelemättöminä. Yhteen on viime kesänä sutaistu pensselillä viimeisiä talomaaleja - pitäisi käydä kaupasta pikkuinen purkki lisää harmaata maalia ja siistiä sillä laatikot yhteneväiseksi talon värin kanssa.

Istutuslaatikot mittailimme viime kesänä pihavaraston viereen, talon pohjoispäätyä vastapäätä. Olen nyt kauhonut niiden ympärille ruskeaa kuorikatetta, mutta homma on vielä viimeistelemättä. Pihavaraston ja näiden istutuslaatikoiden taakse on tarkoitus tehdä matala näkösuoja; kun aidanne on paikoillaan, voi kuorikatteen vasta sitten rajailla loppuun. Laatikoiden takapuolelta en ottanutkaan kuvia vielä ollenkaan. Laidalla näkyvät halkopinot kasasimme syksyllä häthätää. Ne on tarkoitus siirtää pihavaraston toiselle puolelle siistimpään moodiin.

Todisteita siitä, että myös reunimmaisissa laatikoissa on elämää, on näissä alapuolen kuvissa. Toivon kovasti, että penkeissä riittäisi elinvoimaa kasveille - olisi niin kiva napsaista sisätilojen leikkokukat suoraan omalta pihalta!

Näiden kuvien ottaminen oli eilen muuten aika hellämielistä hommaa: jätin töistä tultua oikean käteni ulko-oven väliin ja erityisesti keskisormella on ollut siitä lähtien kuumottavat oltavat. Kamera pysyi näpeissä juuri ja juuri. Tänään jo helpottaa, mutta olipahan imakka kokemus!

Näkyykö teidän kukkapenkeissä elämää?


15 kommenttia:

 1. Aina niin viehätt'vät helmililjat! <3 Aivan ihana kun sait niitä itsellesi! :-) Voi sitä kauneuden määrää todellakin kun nousevat tulevaisuudessa kaikessa komeudessa! :-)

  Tosi ihanat penkit muutenkin, kauniisti suunniteltu! <3

  Auts, toivottavasti ei käynyt pahemmin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kyllä innolla, että saan sinisen meren tuohon! :) Vähän piti jo etsiä noihin lautoja, ylijäämävarastot vähentyvät uhkaavasti! Keskarissa on musta viiva ja jomotus, mutta nyt se on jo toimintakykyinen... ;)

   Poista
 2. Voi että miten kaunista! Siis mä en kestä noita teidän kodin maisemia! Aivan upeita! Olisi kiva nähdä vielä laajemmin kuvia ympäristöstä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesimaisema on minulle ehdoton must! ;) Voisipas kyllä kierrellä taas pihaa ympäriinsä kameran kanssa!

   Poista
 3. Tosi hienot laatikot. Olen metsästänyt lavojen kauluksia, mutta niitä tuntuu olevan tällä hetkellä vaikea löytää. Tai varmaan ostamalla saisi jostain netistä. Tuollainen vanha puu on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen sellaisia mietiskellyt, mutta en ole vielä alkanut kartoittamaan saantia... On tämä pihanlaitto aikas kivaa! :)

   Poista
 4. Laatikot ovat tosi kauniit ja vielä kauniimmat sitten kun kukat niissä kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut pystyyn, että penkeistä oikeasti nousee kukkia! :)

   Poista
 5. Kyllähän siellä elämää on kovastikin jo kukkapenkeissä, sitä on niin ihana seurata, ja päivittäin pitää käydä kurkkimassa miten kasvut etenevät :-) Voi helmililjoja <3 Eipä ole tullut mieleenkään että niitäkin voisi istutella!
  Paranemisia sormelle, auts!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti helmililjoja penkkiin - kestävät ulkona moninkertaisesti pidempään kuin sisälle kaupasta kannetut versiot! :)

   Poista
 6. Oi että, onpa kaunista :) Meidän penkeissä näkyy jo vähän eloa, mutta huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna tähään aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koleus on varmasti hidastanut kukkien taivalta... Voi, kun rikkaruohotkin kärsisivät tästä kylmyydestä! :D

   Poista
 7. Oi että, onpa kaunista :) Meidän penkeissä näkyy jo vähän eloa, mutta huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna tähään aikaan!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...