11.1.2013

Kosteusprosentteja ja aikatauluja

Dekon työpäällikkö oli käynyt eilen talolla katsastelemassa raksatilannetta. Hän oli mittaillut muutamia lukemia: lattian pintakosteus on tällä hetkellä 94 % ja sisäilman 52 %. Arvot ovat kuulemma kutakuinkin ok aikataulusuunnitelmien suhteen.

Emännän piti käydä kyylimässä muun muassa Lujabetonin sivuilta lisää tietoa kosteusprosenteista; Ihanteellinen sisäilman kosteus on noin 50 %, eli se on meillä ihan riittävissä lukemissa. Vedeneristemassan saa asentaa, kun pintabetonin suhteellinen kosteus on alle 90 %. Mikäli laminaattilattioihin ei tulisi kosteuseristystä, pitäisi kosteusprosentin olla Lujabetonin mukaan alle 60 % - jos kosteuseristys tulee, betonin kosteuden tulee olla alle 85 % ennen lattian asentamista. Tuleekohan meille kosteuseristys lattiaan? Pakko kai sen on tulla, kun ei aikataulu antaisi myöten odotella kuivumista 60 %:iin.

Sisäseinien levytykset on tarkoitus tehdä valmiiksi ensi viikon loppuun mennessä ja tasoitushommat starttaavat vajaan kahden viikon päästä, viikolla 4. Ilmatiiveysmittaus olisi puolestaan tilauksessa ensi torstaille.

Työpäällikkö oli tehnyt myös kalustemittauksia, ja niiden suhteen mitat täsmäävät. Tänään Sini soitteli Domukselta ja kertoili kalusteiden aikataulusta: ne saapuvat viikolla 8 ja asennus on luvassa viikolla 9. Hykerryttää, kun on taas jotain pikkuetappeja, mitä odottaa!

Isäntä käski vähän korjailla emännän takkahormisepustusta. Eli, Uunisepillä oli kuulemma ollut tieto siitä, että hormi lähtisi takan takaa, mutta puutteellisen tavaratoimituksen vuoksi asentaja päätyi ehdottamaan lähtöä suoraan yläpuolelta. Näin säästettäisiin aikaa ja vaivaa, sillä yläpuolelta lähtevän hormin pystyisi toteuttamaan olemassa olevilla tarvikkeilla eikä takkaa varten tarvitsisi tilata enää kuin uuden kannen. Olemme jääneet vielä vähän kuulolle tässä takka-asiassa, mutta suostumus yläpuolelta tapahtuvaan lähtöön on annettu, mikäli siitä ei tule mitään lisäkustannuksia. Mietimme vielä, olisiko aiheellista kysellä takan tiimoilta pikemminkin jonkinmoista hyvitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...