20.1.2014

Löytämisen iloa ja jujumietintöjä


Uusi viikko, uudet tulppaanit. Tällä kertaa myös haluamani värisinä! Loppiaistulppaaneja hankkiessa oli värivaihtoehtoja kaupassa tasan yksi, mutta nyt valikoima näytti jo laajentuneen. 

Tuon Aalto-maljakon muotoja en voinut nuorempana sietää, mutta ajan myötä on mielipide siitä vinksahtanut päälaelleen. Maljakko sopii täydellisesti etenkin tulppaaneille: korkeus ja muoto päästävät kukat oikeuksiinsa ja saavat kimpun näyttämään runsaalta. Pienempiä versioita meillä oli jo ennestään, mutta tuon suuremman maljakon saimme viime keväänä tupaantuliaislahjaksi.


Hirmuinen hinku olisi keksiä jotain uutta jujua olohuoneeseen. Luoda ilmettä järjestystä vaihtamalla. MUTTA. Vaikka tuo meidän kulmasohvanrötkäle ihanan iso ja lokoisa onkin, se on juuri sen verran kookas, että moduuleja on hankala saada asettumaan kunnolla mihinkään muuhun kuin nykyiseen muotoonsa. 


Yksi vaihtoehto olisi kiepsauttaa telkkari ja sohva Ektorpien päätyyn, mutta sitten valkoisten peilikehysten tilalle pitäisi löytää matalampi taulu. Tuolla korkeudellaan ne jäisivät tökerösti telkun taakse piiloon. Ektorpit varmasti asettuisivat hyvin takkapäätyyn, mutta jotenkin haluaisin pyöritellä kalusteita nyt niin, että kahden oleskelupaikan sijaan meillä olisi olkkarissa yksi yhtenäinen alue. Sellainen, että istuipa missä vaan, ei olisi selin muihin. Voi olla, että näillä meidän nykyisillä, suht isoilla huonekaluilla sellainen ei onnistu, mutta ainahan voi suunnitella ja kokeilla. :)


P.S. MUISTA OSALLISTUA SISUSTUSTARRA-ARVONTAAN! *klik*

10 kommenttia:

 1. Hyvältä tuolla teidän olkkarissa näyttää! Ymmärrän kyllä hyvin yskä, kun haluaisi tehdä muutoksia. Edes pieniä.
  Meillä on vähän sama ongelma olkkarissa ja myös meidän makuuhuoneessa. Tavaroilla ei ole hirveän montaa järkevää paikkaa. Ärsyttävää. :)

  Aalto-maljakko on täydellinen tulppaaneille! Tykkään erityisesti siitä, kuinka kauniilta vihreät varret näkyvät aaltoilevan lasin läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka! :) Ehkä tässä pitää toppuutella itseään ja antaa ideointien muhia rauhassa. Mutta kun on sisustuksen suhteen luonteeltaan kaikkitännehetinyt-tyyppi, ärsyttää todellakin kun ei heti keksi haluamaansa ratkaisua! :D

   Poista
 2. Olohuone on hyvä, mutta mua vaivaa säännöllisesti sama tauti. Jotain utta pitäisi keksiä. Tulppaanin aalto-maljakossa ovat niin kauniit.

  VastaaPoista
 3. Olenkin miettinyt, että onko meidän olohuone ainoa, jossa on hankalaa vaihtaa järjestystä. Mutta löytyy niitä näemmä muiltakin :) Meillä haasteena on iso ikkunapinta-ala eikä yhtään ehjää seinäpintaa...
  Kauniita on tulppaanit Aalto maljakossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuossa, että millä rakenteellisilla tai pohjakuvaratkaisuilla järjestyksen kanssa olisi helpompaa, ja keksin kaksi asiaa:

   a) Meidän olisi kannattanut ottaa telkkarin antennipaikka myös takan vasemmalle puolelle jatkuvalle seinälle - näin olisi ollut mahdollista sijoitella kalusteita myös poikittaissuunnissa, eikä vain pitkittäin niinkuin nyt.

   b) Suorakulmion mallinen huone on hankalampi saada yhtenäiseksi kuin neliön muotoinen. Eli note to myself: seuraavaa taloa suunnitellessa kannattaa pyrkiä neliskanttiseen olkkariin. ;)

   Poista
  2. Onnea matkaan! Meidän olkkarin sisustettavuus ei juurikaan parantunut edellisestä versiosta heh! Tai jonkun verran parani, kun Boknäsin kirjahyllyt ei enää sinne mahtuneet vaan ne laitettiin kirjastoon...Enkä enää ikinä osta mitään isoja ja jykeviä kalusteita ne on niin hankalia sijoitella! :)

   Poista
  3. Hih, eli lisätään vielä listaan kolmas kohta:

   c) Isot kalusteet ovat mukavat, mutta hankalat pyöriteltävät. Suosi pienempiä. ;)

   Poista
 4. Meillä on myös olohuoneen järjestys jatkuvasti mietinnän alla ja muutenkin voisin tehdä sinne paaaljon uudistuksia... olisipa vain rahaa :D heh... Nuo ektorpin nojatuolit ovat ihanat eli älä vaan niitä heivaa pois :) Huomasitko muuten sinulle antamaani kukkasta virkatun rahin postauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nou nou, Ektorpit ovat turvassa vaikka kookkaita ovatkin. :) Uudet päälliset voisi olla niihin kivat. Jep, huomasin kukkasen, kiitos tuhannesti! <3 Pitääpä miettiä, kenelle itse voisin sellaisen antaa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...