31.5.2014

Aika kesälomanOn se hetki, kun yksi aherrusvuosi on taas puristettu päätökseen. Viimeiselle työviikolle on mahtunut kiireistä huisketta, ja loma tuntuu nyt enemmän kuin ansaitulta.


Pidimme koululla eilen kevätjuhlan, joka onnistui mallikkaasti. Myös me opet pääsimme improvisoimaan omaa esitystä - meno oli välillä melko hulvatonta, ja kaikille jäi vuodenlopetuksesta varmasti hyvä mieli.

Tänään oppilaat saivat todistuksensa ja vapautuivat kesälaitumille. Niin kollegat ja lapsetkin on nyt halailtu lomille. Kortteja, kukkia ja muistamisia sain minäkin, vaikkei minulla varsinaisia "omia" oppilaita olekaan.


Se on jännä, miten riemuinenkin ajankohta pitää sisällään haikeita fiiliksiä. Vaikka herätyskelloa ja aikaisia aamuja ei lomalla tule ikävä, on nihkeää sanoa heipat hyvälle työporukalle. Varsinkin tänä vuonna meillä on ollut töissä hurjan hyvä tunnelma, ja joka päivältä on voinut odottaa ronskia huumoria ja yhteen hiileen puhaltamista. Ihan tyhmää, että kaveriporukka pitää jättää kesän ajaksi telakalle. :)


Vaikka kroppa on jo lomalla, ei pää vielä osaa seurata mukana. Kuten tavallista, ajatuksissa pyörii vielä muistilista tehdyistä asioista, hoidetuista papereista ja järjesteltävistä yksityiskohdista. Menee pari päivää, että pääkoppa uskoo olevansa lomalla ja lopettaa "Muista!", "Tee!", "Huolehdi!" ja "Tarkista!" -komennot. Tämä voi vaatia vielä yhden piipahduksen työpaikalla, mutta tänään loma-asetuksia yritetään viritellä pikkuveljeni tyttöystävän lakkiaisissa.


Iso halaus kaikille kesälomalle päässeille lapsille ja aikuisille, sekä etenkin koulunsa päättäneille ja opinahjoista valmistuneille! Tämä päivä on teidän. ♥


7 kommenttia:

 1. Yleensä kesälomalla menee ensimmäinen viikko ihmettelemiseen, kun kierrokset ovat päällä, eikä lomavaihdetta heti löydy. Sama juttu sitten loman jälkeenkin. Eka viikko menee vähän harakoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä vaan pieni tovi menee, että sen lomavaihteen saa päälle. :) Tiedän, että maanantaiaamu on varmastikin vielä unenpöpperössä epäselvä tilanne - pitikös sitä herätä, eikö se kello soinutkaan, olenko myöhässä jostain... Mutta tasoitellaan, kyllä se pääkin oppii vielä mukaan! :)

   Poista
 2. Se ensimmäinen loma viikko tuntuu menevän aina vielä pyöritellessä työjuttuja ja mietittyä et tulikohan kaikki tehtyä! Ihanaa kesälomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna! :) Viimeistään siinä vaiheessa tajuaa olevansa lomalla, kun ei ole katsonut työpuhelintaan moneen päivään eikä nähnyt yhtäkään paperia. Sunnuntaina vielä erästä paperia pyörittelin, mutta nyt ehkä alan uskoa, ettei muita ole eteen tulossa! ;)

   Poista
 3. Päällä menee viikko ennenkuin se osaa ottaa lomaa. Minun herne roikkuu kuin takiaspallo arjessa vaikka haluaisi nollata heti ekana lomapäivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kollegat ottavat aina äkkilähdön ulkomaille heti ekoina lomapäivinä. Semmoinen reissu kuulema nollaa ajatukset kertaheitolla. Pitäsiköhän kokeilla, ei ainakaan pääsisi työpaikalle tarkistamaan mitään asioita?! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...