18.9.2014

TV-nurkkaus


Luulen, että sisustusblogien kierretyin kuvakulma on se, jossa kodin TV näkyy. Ainakin itse huomaan rajaavani sen systemaattisesti pois postauksista.


Blogimaailman ulkopuolella tämä on kuitenkin se alue kodista, jonne takapuoli eniten vetää. Tuossa sohvalla me töiden jälkeen kahvittelemme ja siinä nukun myös päivittäiset päiväuneni. Yleensä tälläydymme molemmat sohvan oikenpuoleiselle puoliskolle ja vasemmalle taas kasaamme ylimääräiset tyynyt.


TV:n ympäristön olen pyrkinyt säilyttämään mahdollisimman rauhallisena. Koska ruutu itsessään syytää jos minkälaista virikettä, ei sellaista enää ympärille tai reunoille tarvita. Nurkkaan on jumiutunut pidemmäksi aikaa tuo Pentikin puukori tyynyineen ja toisella puolen TV-tasoa seilaa ukin tekemistä pärekoreista pienempi. Yläpuolen tekstitarra taas hengittelee veitsenterällä viimeisiä vetojaan.

Tuo TV-taso on miehen hankkima, ja itse tykkään edelleen sen luomasta lämmöstä. Hyllyvälikköön ahtautuneisiin pelikonsoleihin ja kaiuttimeen en ole puuttunut, silloin tällöin vain suoristelen ne linjaan.


Toivoisin niin kovasti, että keksisin olohuoneeseen välillä uuden järjestyksen. Sohvanryökäle on kuitenkin liian iso näppäriin suunnanvaihdoksiin. Raksavaiheessa emme myöskään hoksanneet laittaa telkkarille pistokkeita takan vasemmalle puolelle, mikä rajoittaa osaltaan erilaisen järjestyksen luomista. Huoneen vastakkaiselta seinältä pistokepaikat kyllä löytyvät, mutta siinä suunnassa on ongelmia tuon takaoven kanssa. Ehkä sen voisi talvella poistaa käytöstä, peittää verhoilla ja tällätä eteen sohvaa. Voi olla, että viimeistään joulusiivousten aikaan kokeilen rymsteerata eri vaihtoehtoja.


Sohvan taakse olen välillä mietiskellyt kapeaa pöytää. House Doctorilla olisi yksi herkullinen vaihtoehto, mutta vielä ei taida olla sen hankkimisen aika. Välillä tuo sohvan pitkän selkämyksen näkyminen vaivaa, sillä se jotenkin katkaisee huonetta liikaa. Toistaiseksi taidan kuitenkin pystyä elämään asian kanssa. :)
Se niistä pohdinnoista. Huomenna onkin jo ansaittu perjantai ja sen jälkeen pari herätyskellotonta aamua. Tykkään. ♥ Mukavaa iltaa!Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:6 kommenttia:

 1. Meillä on olohuone lähes identtinen omassa dekotalossamme, mutta tv on sijoitettu vastakkaiselle seinälle ja siellä on myös ovi terassille. (Taitaa terassin ovi olla hieman eri kohdassa kun teillä) Järjestystä olisi kiva muuttaa, tv:n paikkaa lähinnä mutta se on mahdotonta kun vastakkainen seinänpätkä (eli tuo missä teillä tv on), on niin lyhyt ettei sinne taso mahtuisi. Niinpä pyöräytin toista sohvaa ikkunoiden eteen ja johan tuli muutosta :D pientä, mutta silti niin kaivattua! Olisi kiva kun saisi enemmän vaihtoehtoja kalusteiden paikoille, mutta ei tässä olohuoneessa näillä neliöillä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä suunnittelu- ja raksavaiheessa oikein osannut tällaisia ajatella. Silloin takaoven paikka tuntui järkevältä, nyt sen laittaisi ehkä sivumpaan. :D Ja telkun pistokepaikkoja kyllä laittaisin nyt joka seinälle!

   Poista
 2. Hyvä pointti, tvtä ei kyllä juuri halua blogissa näkyvän :-) Meillä myös tekstitarrat saaneet lähtöpassit, pari vielä unohtunut irroittaa. Aika aikaansa kutakin.. Niin ja ihan samat ongelmat meillä järjestyksen vaihdon suhteen, ärsyttävää! Jos saa vielä uudestaan rakentaa, on monissa asioissa viisaampi! :'-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirommat huonekalutkin auttaisi asiaa, tällä hetkellä kun meidän sohva ja nojatuolit on tuollaisia jytkyjä ei järjestystä noin vain vaihdetakaan. :) Mutta näillä mennään mitä on!

   Poista
 3. Tv on kyllä lähes aina rajattu blogeista pois. Meillä mies haluaa sen aina paraatipaikalle, joten se kyllä minun kuvissa välillä vilahtelee. Toki se taitaa kuulua suurimman osan koteihin, joten antaa vaan näkyä. Rumahan se toki on, mutta niin tuiki tarpeellinen :D Tuo pistokkeiden paikat on niin hyvä ottaa huomioon rakentaessa, mutta ei ne vaan tuu aina mieleen. Dekollakin on aika vähän pistokkeita peruspaketissa ellei niitä lisää itse enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan totinen arkifakta on, että telkku on estradipaikalla ja that's it. :D Me lisäsimme "ylimääräisiä" pistokepaikkoja kahteen paikkaan, mutta nekään eivät näköjään olleet vielä riittäviä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...