22.9.2014

Kolilla


Se on maanantai taas. Mieli on kuitenkin vielä viikonlopussa ja tekemässämme ruskareissussa. Teimme lauantaina päivämatkan Kolille ja reissumme oli oikein onnistunut. ♥


Meiltä on Kolille vajaan kolmen tunnin ajomatka. Kesällä 2013 viihdyimme maisemissa kolme päivää, mutta nyt päivän mittainen trippi oli sopiva miniloma.


Aluksi kiipesimme Ukko-Kolin huipulle maisemia ihastelemaan. Vaikka aurinko yritti paistatella, oli yleismaisema syksyisen sumuinen. Usvakerroksesta johtuen eivät ruskan sävyt yltäneet kirkkaimmalla mahdollisella tavalla silmään ja kameraan, mutta fiilis oli silti kohdillaan. Tummat havupuut ja vaaleat kalliot antoivat kauniin kontrastin värejään esitteleville lehtipuille.


Maisemien ihastelu jatkui ylhäälle rakennetusta kylpylästä, joka on iltapäivisin ja iltaisin K-18. Kylpylän olenkin esitellyt jo täällä, joten nyt riittää kun kerron, että rentoutuminen lämpimissä vesissä, saunoissa, pedeissä ja suihkuissa oli taattua. Myös masut saivat polskuttelujen lomassa pientä täytettä, kun hurahdimme rentoutumishuoneen hedelmiin. Maiskuttelimme luumuilla, kiiveillä ja appelsiineilla kuin mitkäkin pikku ahmatit.


Kylpylän jälkeen illallistimme Grill it! -ravintolassa, joka sekin sijaitsee korkealla, lähellä Ukko-Kolin huippua. Ravintolan erikoisuutena on puuhiiligrilli, joka antaa aidon savun ja grillauksen maun melkein jokaiseen listan annokseen. Listassa näkyy pohjoiskarjalainen ruokaperinne, joten aivan peruskrouvista ei ole kyse. Olemme viime vuosina metsästäneet maailman täydellisintä ruoka-annosta, ja nyt täytyy hehkuttaa, että Grill it! pääsi tämänhetkisen rankingin huipulle. 

Kynttilänvalossa ja tunnelmamusiikin ohessa syödystä illallisesta minulla ei ole kuitenkaan näyttää teille insta-räpsyä enempää otoksia, sillä kamera sai suosiolla jäädä laukkuun. Oli aika nauttia hetkestä ilman raportoimispaineita. Samalla ideologialla jatkoimme myös Kahpitsa-kahvilaan iltakahveille. Kotimatkan taitoimme yönselkää pitkin, mutta yllättävän virkeästi.


Tällaisia pieniä stoppeja, irtiottoja tai minilomia pitäisi tehdä useammin. Aina niissä ei tosiaankaan tarvitse olla edes näin vaikuttavia puitteita - riittää, kun näkymät ja tekemiset poikkeavat edes hieman arkisesta. Nämä ovat niitä hetkiä, kun ihmismieli latautuu. Näitä ihminen tarvitsee.


Onko teillä syyspyrähdyksiä tiedossa, vai ihasteletteko ruskaa koti-ikkunoista?  
Raikasta maanantaita!


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:
 FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGLOVIN  |  INDIEDAYS


16 kommenttia:

 1. Kerrassaan upean näköistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolilla pääsee katselemaan maisemia poikkeuksellisen korkealta, ja onhan nuo näkymät ♥!

   Poista
 2. Upeat ovat maisemat :-) Ja muutenkin kuulostaa täydelliseltä minilomalta! Meillä vietettiin sitä mökillä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sopiva miniloma syysbreikkiä odotellessa. :) Voi vitsit, pitäisköhän sitä alkaa itsekin haaveilemaan mökistä!

   Poista
 3. Aivan upeat maiset ja kaunis ruska :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tuntee olevansa ihan kuin maailman katolla - huippu paikka! :)

   Poista
 4. Mekin oltiin kesällä ekaa kertaa Kolilla! Sieltä päin olen kotoisin, mutta silti meni 32 vuotta ennen ensimmäistä visiittiä noihin maisemiin, upeita ovat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällaisia huudeja kyllä joka pitäjästä löydy. Näky on ylhäältä mykistävä. <3

   Poista
 5. Ihania kuvia! Kiitos vinkistä. Aloin heti suunnitella Kolin reissua ja mieskin innostui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonnih, eikun vaan matkaan! Sieltä löytyy tosiaan kivasti tekemistä. Harrastusmielessä varmasti talvella löytyy myös hyviä kelkkareittejä... ;)

   Poista
  2. Levin mökki jo etsinnässä helmikuulle! Talvi <3

   Poista
  3. Blogissani olisi sinulle haaste:
   http://syhina.blogspot.fi/2014/09/varia-viikkoon-vihrea.html

   Poista
 6. Todella NAUTITTAVA postaus. RAIKAS! IHANA! kiitos. ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...