15.9.2014

Hallbergs - Troy


Se on täällä. Kotona. Saanko esitellä, TROY! ♥


Olen etsinyt keittiönpöydän yläpuolelle oikeanlaista lamppua talon valmistumisesta saakka, eli jo puolitoista vuotta. Tämä on ollut paikkana jotenkin muita arvokkaampi, ja olen mieluummin halunnut olla hankkimatta minkäänlaista väliaikaisratkaisua kuin tyytyä ei-niin-täydelliseen valaisimeen.

Lamppu on ollut ikuisuusajatuksena mielessäni, ja välillä olen tuskaisenakin ihmetellyt, enkö todellakaan löydä sitä oikeaa. Uskoin vahvasti siihen, että meille tarkoitetun valaisimen kohdatessani siitä välittyy täsmällinen tunne, joka kertoo yksilön paikan olevan keittiönpöytämme yläpuolella.


Tuota luontaista oloa metsästäessäni hairahduin välillä luulemaan, että kristallinen bling olisi meille tarkoitettu. Reilu vuosi sitten käytinkin aikaa erilaisten kristallivalaisimien haarukointiin, mutta onneksi ostopäätöstä ei syntynyt. Matkan varrella maku kun jalostui ja tarkentui oikeaan suuntaan. Haussa oli lopulta iso, rouhea kupuvalaisin. Mielikuvan mukaista lamppua ei kuitenkaan alkanut löytyä, vaikka tällä hetkellä erilaisten kupuvalaisimien tarjonta on runsasta.

Etsinnän käännekohta tapahtui kesällä, länsirannikolla reissuillessamme. Kristiinankaupunkilaisessa Tavaratalo A. Talaksessa haukoin henkeäni tiskin yläpuolelta löytyneiden kupuvalaisimien vuoksi. Tästä hetkestä kerroinkin paikkakuntaa sivuavassa postauksessa. Pyysin tuolloin henkilökunnalta lisätietoja, ja ihanuuden nimeksi paljastui Troy, valmistajaksi Hallbergs. Ystävällinen myyjä kaivoi minulle kuvastonkin tutkittavaksi ja siitä sain otettua ylös kaikki Troyn olennaisimmat tiedot. Ongelma oli kuitenkin se, että valaisimia ei saanut Suomesta. Pienen salapoliisityön jälkeen löysin listan ruotsalaisista Hallbergs-jälleenmyyjistä, mutta jätin toimittajan etsimisen vielä hautumaan.

Onneksi jätin, sillä pari viikkoa sitten asian pariin palatessani huomasin, että Troy oli lisätty ruotsalaisen Lampgallerian-verkkokaupan valikoimaan. Sieltä Suomeen tilaaminen on helppoa ja edullista. Muutama klikkaus, pari päivää odottamista ja Troy oli viimein kotona.


Hallbergs on vuonna 1945 perustettu perheyritys,  jonka ensimmäinen lamppumalli on syntynyt Ture Hallbergin rydboholmilaisessa keittiössä. Sittemmin yritys ja valikoima on kasvanut humpsahtamalla ja tuotesuunnittelu takaa laadukkaat muotoiluvaihtoehdot moneen makuun. Valaisimet valmistetaan käsityönä, joten jokainen kappale on uniikki, sielukas yksilönsä. Hallbergsin tuotteet on jaoteltu mallistoihin ja Troy kuuluu Industry style -sarjaan, mihinkäs muuhunkaan.


Itse rakastan Troyssamme sen käsintehtyä tuntua, epätasaista pintaa, väriä ja muotoa. Kuvun halkaisija on suuri, 53 senttiä. Vielä en ole ehtinyt etsimään kuvun sisälle polttimoa, vaan kiirehdin jo mallailemaan lamppua pyödän päälle ja napsimaan siitä teille kuvia. Ai lav it! Mitäs meinasitte puuhata tällä viikolla? Meillä pihahommat vaan jatkuu.
Mukavaa maanantaita!


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:


26 kommenttia:

 1. oi ja wau.. se on kaunis <3

  VastaaPoista
 2. Yhdellä sanalla, upea! :-) Täällä vähän lyhyempi viikko, keskiviikkona pääsee mökille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, nauttikaa pidennetystä viikendistä! <3

   Poista
 3. Mahtavaa, että "se oikea" löytyi! Valaisin on todella ihana, sopii täydellisesti tuohon! Ja ihan sun näköinen valaisin :) Tällä viikolla on tiedossa urheilua ja ystävien tapaamista, eli perusviikko tulossa.

  VastaaPoista
 4. Hieno valaisin. Kauniilla tavalla rosoinen ja tuo kivasti kontrastia ruokailuryhmään. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis valaisin :) juuri teille sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eihän tuohon metsästykseen kauan mennytkään! ;)

   Poista
 6. Ihana -rakkautta heti ensisilmäyksellä :)

  t.Sanna

  VastaaPoista
 7. Onpa hyvännäköinen valaisin :) Kiva pinta, ja väri. Kannatti odottaa sitä oikeaa, vaikka välillä se onkin vaikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannatti malttaa, lopputulos palkitsee. :)

   Poista
 8. Sopiipa tuo valaisin tosi kauniisti paikalleen! Kannatti etsiä sitä oikeaa. Meillä sen etsimiseen meni kolme vuotta ja lopputulos näkyy tässä: http://kotvasia.blogspot.fi/2014/07/fly.html

  Vielä olisi muutama pihahomma työn alla, mutta onneksi sää suosii niitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sen oikean löytäminen ei tapahdu heti, mutta etsiminen kannattaa. :) Täytyypäs tulla kurkkimaan teidän lopputulosta!

   Poista
 9. Oi! Keittiövalaisinten The One on selvästi löytynyt! Tuo lamppuhan on just eikä melkein sellainen kuin kerroit keittiöön haluavasi. Mahtilöytö Kipa! Tsemppejä viikkoon! :) t. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totisesti The One! :) Tsemppejä sinnekin, kohta päästään syyslomailemaan! <3

   Poista
 10. Valaisinten valitseminen on NIIN vaikeaa, mutta joskus päätös onkin yllättävän helppo kun Se Oikea sattuu kohdalle. Hih, kuulostaa ihan samalta kuin puolison löytäminen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voisi todellakin verrata puolison etsimiseen. :D Kriteerilista ainakin on yhtä pitkä ja oikean sattuessa kohdalla siitä välittyy tietyt fiilikset!

   Poista
 11. Tuo on kyllä niin upea!!! Sopii pöydän päälle ja teidän kotiin kuin nakutettu. Huippu löytö ja onneksi löysit sen <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...