1.9.2014

Syyskuun silmukat


Tervetuloa, syyskuu! Haaveilen niin kovasti, että alkava kuukausi lunastaa odotukset kuulaista aurinkopäivistä, eikä tee niinkuin elokuu, joka petti kaikki keliennakoinnit. Sade saa nyt riittää, sillä tarvitsemme hyviä ilmoja pihatöiden lopettelemiseksi.


Tiedän, että syksy tarkoittaa monille samoja asioita: kynttilätunnelmaa, villasukkia, takkatulta, syysvaatteita, huopaan kärpertymistä ja sisustusintoa. Näitä se on minullekin. Lisäksi minulle iskee joka syksy alitajuinen neulomisbuumi - joka vuosi on tehtävä vähintään yhdet uudet kausilapaset. Viime vuonna käsinepari jäi toisen kämmenosasta vajaaksi ja nyt mietinkin, jatkanko nuo entiset loppuun vai aloitanko uudet. Jotain täytyy kuitenkin neuloa... Vai olisiko niin villi, että kokeilisi tehdä villasukat?


Luonnonilmiöiden puolesta pidän joka syksy peukkuja, että saisimme nähdä voimakkaita revontulia. Syyskuu on niille otollisinta aikaa. Muistan hyvin elävästi miten eräänä yönä, lukioikäisenä kotiin ajellessani, taivas velloi ja aaltoili kirkkaanvihreistä revontulista. Pysähdyin keskelle korpitaivalta ja silloin minua oikeasti itketti - näky oli niin kaunis. Toivon, että näkisin vielä joskus vastaavaa.


Syksy konkretisoituu minulle varsinaisesti siinä vaiheessa, kun bongaan taivaalta kurkiauran ja huomaan koivujen päästelevän lehtiään. Ruskaa odotan myös kovasti. En sellaista märänruskeaa massaa, vaan kirkkaita ja selkeitä syysvärejä. Toivotaan siis ruskankin puolesta, että syksy on kuiva - sateiset kelit kun jättävät ruskan vaatimattomaksi. Olemme suunnitelleet pientä syysreissua, joten senkin suhteen maisemat saisivat pistää tänä vuonna parastaan.


Ja niin, kuuluuhan syksyyn olennaisesti vielä se yksi juttu, joulun odottaminen. Vaikka en ole vielä poikkeuksellisesti aloittanut joululaulujen soittamista pianolla, olen kyllä jo suunnitellut tämän vuoden paketointilinjoja ja hahmotellut kuusikoristeita. Siskoni oli unissaan jo nähnyt perinteisiä joulupainajaisia: niitä, joissa aattona kaikki valmistelut ovatkin vielä tekemättä ja ulkona sataa vettä. Jep, takuuvarma joulukauden merkki nuo unoset. ;) Ensilumen saapuminen korreloi myös hyvin vahvasti joulufiilikseen: valkoisia haituvia odotetaan intensiivisesti ja niiden leijailu antaa sen viimeisen niitin jouluhöpötyksiin.

Mitä sinä odotat tältä syksyltä? Mikä kertoo sinulle syksyn olevan läsnä?Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGLOVIN  |  INDIEDAYS


13 kommenttia:

 1. Minä en kunnolla muuta osaa neuloakaan kun sukkia, ja puikot on kaiveltu jo esille :-) Ja eilen bongasin ensimmäiset revontuletkin.. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen neulonut elämässäni yhdet villasukat, vitosluokalla. :D Ja silloin toisesta tuli pienempi kuin toisesta! Oi vitsi, minäkin niin haluan nähdä revontulia!

   Poista
 2. Oih, revontulia!<3 Ruska on syksyssä kyllä parasta, juuri sellaisena kuin sen kuvailit, toivottavasti sellainen saadaan. Tääläkin pihatyöt on täysin viimeistelemättä, joten senkin vuoksi peukut pystyyn keleille. Minulla ei vielä ole alkanut perinteiset painajaiset jouluaattoaamusta, jolloin herään ja tajuan , että kaikki lahjat on jäänyt hankkimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että sielläkin on taipumusta joulupainajaisiin, ei olla siis siskon kanssa ainoat. :D En kuitenkaan osaa ajatella, että unet johtuisivat mistään stressistä, vaan pikemminkin siitä innosta, millä joulua odottaa ja miten sen haluaa onnistuvan. :)

   Poista
 3. Oi lunta! <3 Tulisipa jo ensihiutaleet, ihan vaikka näin syyskuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mulla on vahvana mielessä lapsuudesta eräs päivämäärä syyskuun lopusta, kun satoi ensilumi. Sitä päivää odotan joka vuosi ja se on aina eräänlainen merkkipaalu - onko lunta silloin ilmassa vai ei. :)

   Poista
  2. Saatikka se aamu, kun ikkunasta kurkistaessa maassa on oikein reilusti lunta ja puut ovat vaihtaneet väriä. Voi lumi-ystäväni, tule jo, ikävä! <3

   Poista
 4. Miekin alotin eilen neulomisurakan, pipoa yritån ensimmäistä kertaa neuloa. :) käsityöaiheiset blogit on nyt täynnä ihania ohjeita! Voi että kun teillä on niin ihanan näköstä! Tuo pärekori on kyllä niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, pipoa voisi kyllä koittaa itsekin! Minä en ole vielä eksynyt käsityöblogeihin, niihin voisi varmasti hurahtaa. :D Pärekori on ukin tekemä, se on ehdottomasti yksi omista sisustuslemppareista. <3

   Poista
 5. Kauniita kuvia ja vitsit kun täälläkin tulisi jostain kutomisvimma!!! Ei ole pitkään aikaan tullut, mutta ehkä jos tänä vuonna...;)

  Kivaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vimma jostain putkahtaa, jos on tullakseen.. Tai jos ei tuu, niin sitten voi "herkutella" vaikka joulun lähettyvillä ja ostaa valmiita neuloksia käsityöläisten joulumarkkinoilta. ;) Kivaa viikkoa sinnekin! <3

   Poista
 6. Odotan maahan pudonneita vaahteranlehtiä ja lapasen tai sukan neulomista, sillä neulomisvimma iskee aina syksyisin. Tosin noita keskeneräisiä tuotoksia löytyy täältäkin, mutta uusi on aina niin mukava aloittaa. Joulua en vielä mieti, enkä lunta, hrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tyhmää, ettei täällä tai omilla reiteillä juuri vaahteroita näy. :/ Ne on kieltämättä ihania ja syksyisiä! Hih, minä eilenkin illalla kuvittelin jo ikkunan taakse muhkeat, hohtavat, valkoiset hanget. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...