3.6.2020

Kesä tulla tupsahti

Tervetuloa, kesä 2020! Koivujen hiirenkorvat puhkesivat esille hetki ennen koulujen kesäloman alkua. Myös muu vihreys tuntui tupsahtavan esille silmänräpäyksessä, aivan kuin kesä olisi alkanut kertalaakista. Minulla oli toissapäivänä ensimmäinen virallinen lomapäivä, mutta lomafiilis näyttää odottelevan miehen vapaiden starttaamista. Hän tekee vielä tämän viikon etätöitä kotona ja sen vuoksi itsestänikin tuntuu vielä siltä, että virka-aika jatkuu. No, perjantaista lähtien laitetaan tässä talossa lopullisesti työhommat odottamaan elokuuta!

Meillä oli aikaisemmin keväällä tarkoituksena lähteä käymään Helsingissä minilomalla heti, kun molemmat vapaudumme. Nyt tuo suunnitelma saa odottaa, sillä ei tunnu fiksulta lähteä tieten tahtoen riskaabelille virusalueelle. Maantieteelliset erot koronan kanssa ovat melkoisia; eteläisen Suomen tartuntaluvut ovat suuria verrattuna meidän kuntamme nollalukemaan. Toivotaan kuitenkin, että jonkinlainen plan B pystyttäisiin toteuttamaan, vaikkapa sitten johonkin toiseen kohteeseen.

Kesän suunnitelmat ovat tässä vaiheessa muutoin hyvin väljät. Haaveilen siitä, että keksisimme kesämenoja viime vuotta enemmän. Vaikka edelliskesän staycation oli kiva, kaipaa ihminen vaihtelua. Näyttää siltä, että ainakin perinteinen opiskelukavereiden miitti olisi järjestymässä lähiviikkoina, mistä olen todella innoissani - kymmenvuotinen perinne kuuluu meikäläisen kesään. Vierailuja muidenkin ystävien luokse tai heidän visiteeraamistaan meillä odotan myös - sosiaaliset höpöttelyt kuuluvat nekin kesään.

Tämä suvi poikkeaa aikaisemmista siten, että nyt meillä on rantasauna käyttökunnossa. Mies kuuluukin jo buukanneen sinne useamman porukan saunaillan. :') (Toivottavasti meikän tekemät lauteet kestävät!) Kotijärvellä aiomme veneillä nyt ahkerammin ja sup-lautojen hankkimistakin olemme pohtineet. Oman rantahietikon kupeeseen askartelemme varmaankin grillipaikan, mikä tuo lisäulottuvuuksia kotihuudien kesänviettoon.

Olisi kiva, jos pääsisimme tyttöjen kanssa pelaamaan taas pakohuonepeliä ja viettämään kesäistä kaupunkipäivää Kuopiossa. Sen tiedän, että vaikka suurin osa kesäteattereista on peruttu, yritämme miehen kanssa käydä katsomassa edes jonkin esityksen, vaikkapa sitten tavallista pidemmän matkan päässä. Toivon, että saisimme tehtyä kotimaan reissuja lähitienoon ulkopuolelle enemmänkin.
 

Viime vuonna tähän aikaan kesäloman alku oli hommia täynnä: rakennusten maalaamista, maanajua ja -muokkausta sekä kaupunkiasunnon hankkimisen valmistelua. Nyt stressikertoimet ovat moninkertaisesti pienemmät ja olo tuntuu jopa oudon tyhjältä. Ihanko oikeasti tässä saa höllätä?! Täysin ilman puuhasteluja emme kuitenkaan jää, sillä tällä hetkellä päivärutiineihin kuuluu pari viikkoa sitten istutetun nurmen kastelua. Olemme myös mittailleet puutavaratarpeita ja pyytäneet niistä tarjouksia: ohjelmassa on pian viimeisten terassialueiden rakentelua. Myös roskakatos ja puuvarasto olisi tarkoitus tehtailla ylimäämäpinoista löytyvistä materiaaleista.

Vaikka sähköposti täyttyy säännöllisesti pihafirmojen mainosposteista, yritän jättää istutusten miettimisen tuonnemmaksi - joko syksyyn tai ensi vuoteen. Pihalle tuleviin kasveihin haluan panostaa vasta sitten, kun loput rakentelut on tehty, ruoho vihertää ja oikeasti tiedän, mitä upottaa minnekin. Nyt tuntuu vielä liian aikaiselta.



Muodostuisipa kesästä millainen tahansa, aion jälleen täyttää klassista kesälistaani. Siinä on ideana kirjata ylös kunkin päivän kohokohta. Kokemuksesta tiedän, että joinakin päivinä kohokohtia olisi raapustettavaksi kirjoitustilaa enemmän ja joinakin sellaista saa keksimällä keksiä. Parasta kuitenkin on, ettei yhtenäkään aamuna vielä täysin varmasti tiedä, mitä kesäpäivä tuo tullessaan. Kokonaisuudessaan tästä jää talteen tosi kiva koonti kesänkulusta. Jos sinäkin haluaisit täytellä omaa kesälistaasi, voit printata sellaisen ilmaiseksi täältä.

Rentoa, jännittävää ja ikimuistoista kesää 2020 - se on vielä kokonaan edessä! :)


Lue myös:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...