17.5.2020

Telkkuhuone kiepsahti ympäri

Meillä on muhinut pitkin kevättä keskusteluissa teema nimeltä tv-huoneen järjestys. Tarkoitus on ollut vaihtaa sohvan ja tv:n paikkaa päikseen. Tällä viikolla sain tuon toimenpiteen suoritettua; pesin maanantaina kaikki talon ikkunat ja tuntui, että rymsteeraus oli hyvä suorittaa samalla energialla.

Ja siinäpä se nyt on, telkku kiepsautettuna järvenpuoleiselle seinälle ja sohva käännettynä maisemasuuntaan.


Tämä onkin meidän ensimmäinen varsinainen huonekalumuutos sitten talon valmistumisen jälkeen. Muissa huoneissa ei järjestyksiä ole toistaiseksi tullut vaihdeltua. Pohjakuvaan olen kyllä tarkoituksella suunnitellut joka huoneeseen pistorasioiden ja ikkunoiden paikat sekä seinätilan määrän siten, että huonekalujen ryhmittely on mahdollista usealla eri tavalla. Esimerkiksi meidän makkarissamme parisänky pystyisi olemaan kolmessa eri paikassa ja olohuoneessa on telkunkatseluvaraus kolmeen eri suuntaan. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu siltä, että muut tilat ovat vallan hyvät nykyisellään.

Telkkuhuoneen muutos lähti syntymään mielenkiinnosta. Toisaalta halusin yksinkertaisesti kokeilla, miltä ympäri kiepsahtaminen tuntuisi, mutta samalla miellytti ajatus paremmista ikkunanäkymistä sekä käytännössä toimivampi tv:n sijainti aurinkoa heijastamattomalla paikalla. Odotukset täyttyivät näiden seikkojen osalta hyvin ja erityisen mielissäni olen siitä, että nyt sohvalla rötköttäessä näkee järvimaiseman täydellisesti.

Uusi järjestys tuotti kuitenkin myös ongelman. Aikaisemmin meillä oli tv:n alla rinnakkain kaksi Ikean PS-kaappia. Ne tasapainottivat isoa ruutua juuri sopivasti. Nyt ne molemmat eivät kuitenkaan mahdu telkun nykyiselle paikalle, vaan kokoonpano piti puolittaa yhteen. Tämä vaivaa omaa sisustussilmääni hirmuisesti! Yksi PS-kaappi on pari senttiä kapeampi kuin tv ja mittasuhteet sotivat tällaisenaan himskatin isolla kaliiperilla. Iso televisio vaatii alleen itseään leveämmän tason, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Näyttääkin siltä, että alkukesän kynnyksellä minulla on edessäni ratkaisun kehitteleminen tähän ongelmaan. Uutta tv-tasoa en välttämättä haluaisi hankkia, vaan haaveilen edullisemmasta DIY-versiosta. Ajatus on sitä varten kehittymässä, mutta aikataulujen puolesta ehdin projektin pariin vasta kesäloman alkaessa. Jospa minä siihen asti kestän katsella epäsuhtaa tilannetta. :') 


Muista kuulumisista sen verran, että uurastimme tänä viikonloppuna nurmikon kylvöprojektin valmiiksi. Nyt peukut ovat pystyssä sen suhteen, että taivaalta tulisi sopivasti vettä ja lämpötilat pysyisivät suht optimaalisina. (Samaan syssyyn kuitenkin kuuluva koputus puuhun!)

Keväthymyjä!


Lue myös:
TV-HUONE
Olohuoneessa
Sisustukseen sopivat kirjanmerkit1 kommentti:

  1. Vaikuttaa hyvältä muutokselta. Mahtaisko meidänkin kalustusta saada vaihdettua toisinpäin, saisi pientä muutosta edullisesti.
    Keväisiä sateita ja lämpöä teille toivotellen! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...