1.12.2014

DIY: Joulukalenteri

Voi, nyt se on täällä, joulukuu! ♥ Olen viritellyt itselleni jo perinteisen suklaakalenterin ja The Joulukalenteri -DVD:n valmiiksi, mutta miehelle näpersin kalenterin vähän isommassa mittakaavassa. Päätin hyödyntää kokonaisuudessa työhuoneen liitutaulua, joka on mielestäni kookkalle kalenterille oikein hyvä paikka - tuosta se näkyy kauniisti niin olohuoneeseen kuin keittiöönkin ja liitutaulumusta on selkeä pohjaväri.

Kiinnitin liitutauluun kaksipuolisella karhuteipillä paperipussin jokaista joulukuun päivää varten. Pusseihin olen piilotellut erilaisia suklaanameja, joita mies saa sitten aina päiväkahvihetkenämme herkutella. Olemme molemmat erittäin persoja suklaalle, joten tiedän että pussien sisällöt uppoavat mieheen kuin lusikka puuroon. Voi olla, että saatan varastaa jokusen herkun omaankin suuhuun - mutta vain silloin, kun tonttuja ei ole kuikkimassa ikkunan takana.

Paperipussit suljin pyöreillä, jouluisilla paperisineteillä. Askartelin ne valmiiksi jo viime vuonna, mutta en lopulta keksinytkään sineteille sitten mitään käyttöä. Hyvä vain, sillä nyt ne täydentävät kalenterin ilmettä juuri sopivasti.

Viikonloppuna en ehtinytkään vielä jatkamaan joulusiivouksia, sillä päivät kuluivat omalla tontilla puusavotassa (!!!) sekä erään yhteistyökuvion parissa. Ehdin kuitenkin valmistelemaan yhden jouluiseen ulkovalaistukseen liittyvän DIY-jutun, josta toivottavasti ehdin postata teille vielä tällä viikolla. Tulevina päivinä on paljon huisketta tiedossa ja viikko täydentyy viikonloppuna erittäin jouluisesti - oi, vielä kun saisi sitä lunta tupaan!

Milläs mielin aloittelette joulukuuta? Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy?
Mahtavaa maanantaita!


Deko 133 -blogia voit seurata myös täällä:
 FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGLOVIN  |  INDIEDAYS

45 kommenttia:

  1. Voi luoja miten upea kalenteri, miksen minä koskaan saa tällaisia ideoita :D Nyt jemmaan tämän idean ensivuotta varten ja meillään tullaan vuoden päästä näkemään tällainen :D Kiitos ideasta ♥

    VastaaPoista
  2. Tuohan on varsin tyylikäs, verrattuna aika järkyttäviin kauppojen suklaakalentereihin.
    Itselläni on The Body Shopin joulukalenteri (jo toista vuotta) ja sen lisäksi sain Veikkauksen joulukalenterin. Joulukuun aamut alkavat jännittävästi! :)
    Miehellä on Dumle ja panssarivaunu-suklaakalenterit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en oikein ymmärrä, miksi kauppojen kalentereista on pitänyt hävittää tunnelma kokonaan ja kuvat ovat vain krääsämäisiä hahmoja. :/ Mutta kyllä aikuisellakin pitää vähintään yksi kalenteri olla! :) <3 Veikkauksen kalenteri on varmasti jännittävä!

      Poista
  3. Tosi ihana! <3 Meiltä löytyy ihan perus sukkakalenteri :)

    VastaaPoista
  4. Voipa olla että minäkin kopsaan tämän, tosi upea! :-D Ihanaa joulukuun alkua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun vuan! :) Ihanaa joulukuun starttia sinnekin! <3

      Poista
  5. Niiin nätti kalenteri! :) Ja tosi kauniit ovat nuo sinetit... Onneksi jätit talteen niin löytyi nyt hyvää käyttöä!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä onnessani, kun löysin sinetit askartelutarvikkeiden lomasta.. En niitä olisi enää muistanutkaan ilman tonkimisia! :)

      Poista
  6. Tosi kaunis, juuri aikuiseen makuun (pussien sisältö myös)!

    VastaaPoista
  7. Wauu! Aivan ihana kalenteri, aivan ihana!! Mäkin sain omani valmiiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kävinkin kurkkimassa jo sinun tekemääsi, aivan upea sielläkin! <3

      Poista
  8. Sopii kyllä täydellisesti tuohon kalenteri ja on ilo silmälle <3 Meillä oli tonttu vähän laiska tänä(kin) vuonna kalenterin suhteen ja lapset saivat kaupan kalenterit, aikuisten jäädessä kokonaan ilman :) Kaikkien aikojen paras joulukalenteri on kyllä tuo The Joulukanteri, meillä se taitaa olla jossain äitin kätköissä VHS:nä, voi kunpa omistaisi sen DVD:nä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole minäkään aiemmin itse kalentereita tehnyt - tämä oli eka. Mutta kiva oli näperrellä! :) Joo, The Joulukalenteri on kyllä ehdoton! <3 Itse tilasin DVD:n jokunen vuosi sitten netistä.

      Poista
  9. Tosi hieno kalenteri ja istuu sisustukseenkin ihan älyttömän hyvin!

    VastaaPoista
  10. Ihan tosi hieno kalenteri!! :) Mukavaa joulun odotusta teille!

    VastaaPoista
  11. Voi vitsi, tosi hieno! Tykkään niin liitutaulumustan ja paperipussin värin yhdistelmästä. Ja pyörylät täydentävät kokonaisuuden ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaan silmään tämä on tarpeeksi hillitty, mutta kuitenkin sopivan näyttävä. :)

      Poista
  12. Tosi upea kalenteri! ♥ Sinetit kruunaa komeuden.

    VastaaPoista
  13. Uutena lukijana matkassa mukana! :-) Instassa jo pitkään seuranneena, nyt pääsin tänne asti kurkkimaan! :-)

    Aivan ihastuttava joulukalenteri täällä, tämä niksi ehdottomasti talteen! :-) Kiitos tästä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! <3 Minä olenkin käynyt jo säännöllisesti kuikkimassa Stella Vanilja -blogiasi - kaunista! :) Eikun vaan niksit talteen, tämä on helppo toteutettava! :)

      Poista
  14. Hieno! Me ei tehty joulukalenteria, kun minä en karkkia syö eikä mitään yhtä helppoa kuin namikalenteri tullut mieleen. Ehkä joku sanakalenteri olisi voinut olla, mutta kun ideaa ei syntynyt heti niin tekeminen jäi ja jäi, ehkä ensi vuonna sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Laura! :) Minäkin itse asiassa mietin, olisinko rustannut pusseihin jonkinlaisia viestejä tai riimejä, mutta totesin sitten että en taida ehtiä sellaisia tekemään ja toisaalta suklaat uppoavat mieheen takuuvarmasti. :D

      Poista
  15. Oivoi miten tyylikäs! Hieno toteutus ja juuri oikealla tavalla jouluinen :) Minulla on Halvan salmiakkikalenteri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minustakin tästä tuli kiva! :D Uih, nyt täytyy todeta ettei olla karkkiasiassa samiksia - salmiakki ei uppoa tähän naikkoseen! x)

      Poista
  16. Siis niin hieno kalenteri! Kyllä sinä osaat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kati! :) Tämä oli sellainen hetken inspis, jonka onnistuin viemään visiosta käytäntöön.

      Poista
  17. Kalenteri on tyylikäs ja sopivan miehekäs. Mutta ihastuin tuohon piskuiseen kuuseen! Oonkin miettinyt, että mistä kehtaisi käydä itselle kuusen "varastamassa", kun ei meidän peltotontilla tuollaisia kasva. Täytynee tyytyä vain ihastelemaan toisten kuusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä löysin viime vuonna pikkukuusen omalta tontilta, mutta tänä vuonna ei ollut enää sopivia näkyvillä. Pyysin sitten äitiä toimittamaan tällaisia kolme kappaletta porukoiden mailta. x)

      Poista
  18. Siis todellakin hieno kalenteri! Kyllä tuollaista viitsii katsella koko joulun ja vähän ylikin <3 Kauniita kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, en taida ihan heti olla tätä pois siivoamassa. :)

      Poista
  19. Ihan huippu kiva tämäkin kalenteri!!!

    VastaaPoista
  20. Such a good idea, turning an advent calendar into a decorative feature!

    www.dursk.blogspot.co.uk

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...