4.11.2022

Modernit joulukortit ja paketointivinkki

Mitä olisikaan joulunodotus ilman uusien joulukorttien suunnittelemista? Ei mitään! Tänä vuonna toteutin neljä erilaista korttikuosia, joista osasta on saatavilla useampi värivaihtoehto. Näissä kahdessa ensimmäisessä on taustalla luminen tähtitaivas. Tätä kyseistä taustakuosia olen luonnostellut jo kahtena edellisenä joulukautena, mutta en saanut hiottua sitä aiemmin aivan mieleiseksi. Nyt ajatus oli selkeästi kypsynyt valmiiksi ja tiesin täsmälleen, millaiset viimeistelyt pohja tarvitsee. Kortteihin syntyivät herkät ja jopa puhuttelevat tekstit:

 

KUN USKOT, ETTÄ

KAIKKI ON MAHDOLLISTA,

JOULUNA VOI TAPAHTUA

MITÄ TAHANSA.

Sitä on joulun taika. 

 

ÖISEN TAIVAAN TÄHTINAUHA,

HILJAISUUS JA RAUHA.

Joulu on täällä.


Koukeroita halusin tehdä tänäkin vuonna, joten taiteilin yhteen korttimalliin lämpöisiä jouluterveisiä toivottelevat kiemurat. Tätä korttia on saatavilla valkoisella, mustalla ja punaisella pohjavärillä. Samalla käsialalla tein kortteja myös viime vuonna - jos ne kiinnostavat, pääset kurkkaamaan edellisvuoden kortit postauksen lopusta löytyvästä vuosikoonnista.


Kolmas korttikuosi on nimeltään Hyvän joulumielen resepti. Tämäkin oli yksi idea, jota olin miettinyt jo pidempään. Tänä vuonna sain sitten viimein kirjoitettua tekstisisällöt mieluisiksi ja istutettua reseptin havukehyksiin. Tässä kortissa tykkään siitä, että se lukitsee lukijansa hetkeksi rivien äärelle. Toivon, että korttia lukemalla syntyisi mukavia mielikuvia ja se nostaisi ehkä jopa pienen hymynkin poskille.

 

HYVÄN JOULUMIELEN RESEPTI

 

AINEKSET

ripaus jännitystä

hyppysellinen hyvää tahtoa

kourallinen mielikuvitusta

sipaus tunnetta

rutkasti hymyjä

lusikallinen leikkimieltä

hitunen nostalgiaa

maustemitallinen toiveita

pussillinen joulun taikaa

 

VALMISTUS

Hauduta hyvin ja lisää tarvittaessa

lumihiutaleita ja kuusentuoksua.

Sekoita joukkoon jouluisia sävelmiä

ja lahjapaperin rapinaa.

Mausta kynttilöiden pehmeällä

valolla ja iloisilla ulkoiluhetkillä.

Kuorruta mahdollisuuksien mukaan

puuterilumella ja tonttujen sipsutuksella.

Tarjoile lämpimänä ja hyvän

joulun toivotuksilla höystettynä.

 

Säilyy tarjoiluvalmiina ainakin kolme vuorokautta.

 Jos teet kaksinkertaisen annoksen, joulumieltä

riittää yli joulunpyhien.


Korttikuvia varten askartelin kuvissa näkyvät paketit ja koristelin ne maalitäplillä. Voi vitjatti, kun kääröistä tuli kivannäköisiä! Jos haluat toteuttaa samanlaisia nyyttejä itse, tee näin:

1. Paketoi lahja valmiiksi yksivärisellä paperilla.

2. Aseta paketti isomman pahvilaatikon pohjalle, jotta saat maalattua roiskeet ilman suurempia suojausoperaatioita.

3. Sekoita maali ohuen valuvaksi ja anna mennä. Heiluttele maaliin kastettua pensseliä paketin päällä ja kohdista isompia roiskeita sopiviin kohtiin. 

4. Pienempiä täpliä saat, kun kopautat pensselin vartta kevyesti pahvilaatikon reunaan. Näin pensseliosa saa miedon kimmokkeen ja pikkutäplät ampaisevat matkaan.

Itse käytin koristeluun mustaa ja valkoista akryylimaalia, eikä sitä tarvittu laimennettuna kuin muutaman herneen kokoiset nokareet.

Vaikka keli on mitä on, huomaan joulufiiliksen alkaneen kutkutella. Löysin Areenasta Tuija Pehkosen joulupodcasteja vuodelta 2017 ja olen kuunnellut niitä aivan innoissani. Podijaksojen kautta on päässyt sisälle valtavan ihaniin tunnelmiin! 

Nyt laitoimme saunan lämpiämään ja aloittelemme rennon viikonlopun viettoa. Toiveenani olisi saada aloitettua joulusiivoukset vapaapäivien aikana, saas nähdä mihin puhti riittää. Säätiedotus on lupaillut sunnuntain vastaiseksi yöksi lumisateen mahdollisuutta - olen täällä peukut ja varpaat pystyssä, että maa saisi valkeaa ylleen.

Hymyjä!

 

P.S. Olen suunnitellut ja painattanut joulukortteja vuodesta 2015 lähtien. Jos haluat käydä kurkkimassa muiden vuosien tuotoksia, pääset esittelypostauksiin vuosilukuja klikkaamalla:

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

+ bonuksena postaus Joulun suunnitelmat -vihkosesta, joka on ihana. Ja tilattavissa edelleen. KLIK.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...