5.9.2015

DIY: Valkoiseksi maalattu piano

Piano tekee kodin. Olen soittanut pianoa alle kouluikäisestä saakka ja haaveillut aina omasta, nimenomaan valkoisesta pianosta. Nyt minulla se on. ♥ Tällaisenaan soitin ei tosin meille tullut, vaan alkuperäisen lookin voi kurkata tästä heinäkuisesta postauksestani. 

Olen maalannut pianon nyt kolmeen kertaan. Maalina käytin reilut kaksi vuotta vanhaa Super-remonttimaalia, jolla kaikki talomme sisäseinät on maalattu. Maalipurkkiin oli jäänyt raksa-ajalta vielä käyttämätöntä tavaraa ja kun se näytti vielä olevan elossa, käytin tököttiä ilman muuta tähän projektiin. Valkoisen sävy on Tikkurilan Jääruusu, joka on juuri sopivan valkoinen eikä yhtään sinertävä tai kellertävä. Pohjakäsittelynä tein ainoastaan pesun. Yhtään en pintaa hionut saati käyttänyt siihen pohja-aineita. Kantta minun oli tosin tarkoitus vielä maalata, sillä haluaisin viimeistellä Hellas-tekstin ekstrahyväksi. Silmä on kuitenkin jo tottunut tällaiseen ilmeeseen, joten voi olla, että pianomaalaukset olivat nyt tässä.

Jos olen onnellinen pianosta, niin myös pianotuolista. 70-luvulta peräisin olevan vanhuksen jalat maalasin liitutaulumaalilla mustiksi ja nyt tuoli tulee kauniisti esiin valkoista pianoa vasten. On muuten myös loistava istua, juuri sovelias pianotuoliksi. Aiemmin tuolin väritys oli vihreä; tuon värivaiheen voi kerrata tästä postauksesta. 

Muista kuulumisista sen verran, että täällä taitaa asua jokin salainen aikasyöppö. Tuntuu, että päivät hurahtavat ohi hetkessä ja että aktiivista touhuiluaikaa jää käytettäväksi vain pikkuriikkinen tira. Lieneekö samaa havaittavissa silläkin puolen ruutua? Yritän selätellä kotiprojektien listaa kohta kerrallaan. Välillä tuntuu, että aktiivisuudesta huolimatta ei mitään näkyviä tuloksia jää käsiin. Jos nyt kuitenkin alan miettimään tämän viikon lopputuloksia, on täällä konkreettisiakin saatu aikaan: pergolan sohvan istuintyynyt on nyt päällystetty, sähköpostivuori selätetty ja Blawhi Graphicsin ekat postikortit tilattu. Taitaisi vain pitää olla itselleen armollisempi, niin silloin älyää taputtaa itseään olalle pienemmistäkin suorituksista.

Täällä on muuten ihan syksy. Sen kuulee tuulesta, tuntee iholla ja näkee puista. Kun tänä aamuna samoiltiin pihalla Armaksen kanssa, oli ihan pysähdyttävä katsomaan koivuista lenteleviä oransseja lehtiä ja todettava, että vuodenaika on vaihtunut. Aamu-usvat ovat myös muhkeita, työmatkoja ei nyt noin vain kaasutellakaan. Usvaisessa aamussa starttasimme by the way eilisenkin aamun, kun koululla oli urheilupäivä. Minä olin vetäjänä tarkkuusheittopisteellä ja laskin kyykänneeni päivän aikana lähes 800 kertaa. Arvatkaa vaan, miltä tuntuu nyt takalistossa ja reisiosastolla?! No, jospa näillä oietaan tänään edes takkatulta sytyttelemään.

Tunnelmallista lauantaita!

P.S. AI NIIN! Marulla on Nuapurissa-blogissa käynnissä synttäriarvonta, josta voi voittaa sekä Blawhi Graphicsin CONE-julisteen että skandinaavisen tyylikkäitä RIEMU-magneetteja. Käykää ihmeessä osallistumassa, arvonta-aikaa on huomiseen saakka! KLIK!


32 kommenttia:

  1. Kylläpä on komea piano ja kuvat ovat ihanat! Kauniisti osaat yhdistellä asioita toisiinsa :) Täälläkin on jo ihan syksyistä, äsken sytyttelin kynttilän ja pian toisenkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun pitää kyllä hankkia se kirkasvalolamppu ennen kuin syyspimeys painaa kunnolla päälle! :)

      Poista
    2. Meillä on töissä semmoinen ja tuntuu kyllä toimivan :)

      Poista
  2. Siitä tuli kyllä kertakaikkisen hieno <3 sinä se olet kyllä näppärä käsistä :) taijot aina kaikkea ihanaa :)

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, loppukesästä noita projekteja tosiaan tupsahti mieleen. :)

      Poista
  3. Upea on lopputulos! :) Täällä on kyllä joku aikasyöppö vieraillut. En tiedä mihin tämä aika katoaa! Niin paljon haaveissa on ehtiä tekemään, mutta tuntuu, että aika menee työ/arkirumba pyöritykseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa etten ole ainut aikasyöpön uhri! Kyllä me se vielä selätetään! :)

      Poista
  4. Upea, valkoinen piano! Ehdottomasti kannatti maalata! Ja pianojakkara on myös ihan superkaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta nämä sopii nyt täydellisesti yhteen. <3 :)

      Poista
  5. Vau! Upea! :) Minulla on lapsuudenkodissani oma vanha piano ja olen pohtinut sen tuomista omaan kotiin. Sekin kaipaisi uutta maalia ja olen hieman epäröinyt uskaltaisiko sen itse maalata... Tämä kyllä lisää varmuutta siihen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti kokeilemaan! Spraylla tiedän myös jonkun maalanneen pianonsa, mutta itse olen enemmän sinut pensselien kanssa. :)

      Poista
  6. Tulipas todella kivannäköinen piano, itse en taida raskia maalata pianoa valkoiseksi vaikka haluaisinkin sillä piano on korvaamaton miehelleni.. tyydyn siis vain ihastelemaan kaunista pianoasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän pianossa taisikin olla tosi kaunis, kiiltävä pinta. Tässä pinta oli rosoinen ja karhea, joten se kiritti maalaamaan. Jos pinta olisi ollut lakattu, niin sitten olisin saattanut empiä, kun en hirveästi tiedä lakan käyttäytymisestä maalin alla - ja hiomaan olen liian laiska. :D

      Poista
  7. Kyllä kannatti maalata! Täällä on myös tuo aikasyöppö kyläilemässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytetään porukalla sille aikasyöpölle närhenmunat! ;)

      Poista
  8. Wautsi! Todella kannatti maalata!

    VastaaPoista
  9. Kiva lopputulos! Itse maalaisin tuolista myös istuimen mustaksi ja jättäisin tuon ruuvin puunväriseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nou nouuuu, kulunut puupinta tuossa istuinosassa on juuri parasta! <3

      Poista
  10. Upea muutos! Kyllä se on vaan kauniimpi valkoisena!

    VastaaPoista
  11. Upea piano. Olet kyllä rohkea maalari. Olen myös pianoa soittanut pikkutytöstä asti. Vanhemmilla oli tumma lakattu piano, mutta omaan kotiin halusin valkoisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ehkä alensi maalauskynnystä se, että piano oli niin kulunut ja kolhiintunut.. Etten ainakaan pilata sitä voinut! :D

      Poista
  12. Upea lopputulos! Itsekin haluaisin valkoisen pianon, mutta en kuitenkaan raaski omaani maalisutia näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, voi olla etten itsekään olisi hommaan uskaltautunut, jos pinta olisi ollut parempi.. Nyt ei ollut menetettävää kun hipiä oli jo valmiiksi huonossa kunnossa. :)

      Poista
  13. Nuapurin Marun kautta tänne tieni löysin :) Samoilla linjoilla ollaan, työhuoneesta mäkin tänään postailin. Kauniilta ja käytännölliseltä näyttää siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piano on myös upea, vaikka kommentin varsinaisesti tarkoitinkin työhuonepostaukseen ;) Hihhih!

      Poista
    2. Mukavaa, että tulit vierailulle! :) Työhuoneet taisivatkin olla tämän postauksen aikaan kovassa huudossa muissakin blogeissa!

      Poista
  14. Miten upea toteutus, todella kaunis!!! On ollut varma aika kova työ kaikkien yksityiskohtien kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, totta tosiaan, kyllä tätä yksi jos toinenkin iltatunti tuli ährättyä! x)

      Poista
  15. Hei! Onko maali kestänyt hyvänä? :) itselle tulossa tummemman ruskea (viilupintainen?) piano, ja olen sitä tässä suunnitellut maalata... Ilman mittavaa hiontaoperaatiota ilmeisesti turha unelma... Tämä antoi toivoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! On kestänyt tosi hyvänä, mitenkään ei ole maalipinta muuttunut. :) Ainoastaan kosketinsyvennyksen sivuilla on kannen tekemät pienet nirhaumat - kansi on vissiin jossain vaiheessa elämäänsä turvonnut ja ottaa kiinni ollessaan laitoihin kiinni.

      Tässä meidän soittimessa oli meille tullessaan karhea pinta. Veikkaan sen olleen joskus ammoisina aikoina lakkapintainen, mutta elinvuosien myötä pinta oli kulunut karheaksi. Onkohan tuossa sinulle tulevassa pianossa hyvä lakkapinta? Se saattanee vaatia hiomista. Tosin, jos meidän soittimessa olisi ollut vielä hyvä lakka jäljellä, olisin varmasti siltikin kokeillut eka maalaamista - ajatuksena, että hioo sitten mikäli maali ei pysy pinnassa. :')

      Netin syövereistä löytyy myös spra-maalattuja pianoja. Kannattaa googlailla sekin vaihtoehto, jos et ole vielä sellaisiin projektiraportteihin eksynyt. :)

      Tsemppiä projektiin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...