20.11.2023

On aika joulukorttien ♥

On taas se aika - esitellä tälle vuodelle tekemäni joulukortit! Tällä kertaa tein erilaisia kuoseja kaksi kappaletta ja otin niistä painokset valkoisella ja harmaalla pohjavärillä. Toinen korttikuoseista toivottaa mitä ihaninta joulua ja toinen puolestaan muistuttaa, että joulu on mielentila.

Korttiuutukaisten myötä stailasin pitkästä aikaa kuvausasetelmia keittiöpöydän ääreen ja innostuin ottamaan kameran muistikortille kymmeniä erilaisia ruutuja. Tätä postausta varten oli hieman haasteellista rajata kuvista mieluisimmat, mutta sain kuitenkin valittua niistä sopivankokoisen annoksen teille esiteltäväksi. Joten tadaa, tältä näyttää vuoden 2023 korttikokoelma!





Olenkohan koskaan kertonut, kuinka työstän tällaiset kortit valmiiksi? Joku voisi luulla, että käytän digitaalista piirtopöytää, mutta ehei! Teen luonnokset aina käsin lyijykynällä. Sitten siirrän hahmotelmat tietokoneelle ja luon niistä pohjan kuvankäsittelyohjelmaan. Käyttämäni ohjelma on todella vanha, joten se ei luonnoksen pohjalta luo automaattisesti minkäänlaista digitaalista versiota. 

Piirrän siis itse jokaisen viivan, kaaren, mutkan ja pisteen uusiksi tietokoneen hiirellä. Tämä on työläs vaihe ja vie kaikista eniten aikaa. Sitten silottelen ääriviivat tasaisiksi, säädän tiettyjä kohtia paksummiksi ja tarvittaessa vielä viilaan yksittäisiä kohtia paremmiksi. Ensimmäisen version teen aina valkopohjaiseksi ja sen perusteella sitten työstän muunvärisen muunnelman, tällä kertaa harmaapohjaisen kuosin.

Korttien tekeminen on pitkä prosessi ja kovin urakka on aina päättää, minkälaisia kuoseja lähden tekemään. Yleensä minulla on mielessäni monia erilaisia vaihtoehtoja, joista valitsen toteutettavat versiot. Näen kuvat malleista aina ensin päässäni ja tuon vision pohjalta tartun sitten ensiksi lyijykynään. Tänä vuonna onnistuin mielestäni tekemään mukavan parivaljakon, jossa korteissa on samantyylinen pohjailme, mutta ne ovat kuitenkin kivasti erilaiset.



Vaikka panostan joka vuosi uusien korttien tekemiseen, on todettava, että joulukorttien käyttötapa on viime vuosina selkeästi muuttunut - niin omalla kohdallani kuin yleisestikin. Postitse lähetettävien korttien määrä on vähentynyt ja postimerkkien liimailun sijaan kortit liikkuvat enenevästi kädestä käteen. Kun joulun alla vierailemme ystäviemme kanssa puolin ja toisin, vaihdamme muistamiset nykyisin livenä postittamisen sijaan. Omakohtaisesti käytän tavallisia kortteja myös lahjojen pakettikortteina.

Itsestäni olisi kyllä kiva löytää joulukortteja postilaatikosta, mutta Suomen postilaitos on tehnyt postittamisesta niin tyyristä, että se on väistämättä vähentänyt postitse liikkuvien korttien määrää. Mutta siinäpähän! Vaikka tavat muuttuvat, uskon, että joulukortteja vaihdetaan tulevaisuudessakin.




Ajatella, että jouluun on enää 34 yötä aikaa - joulukorttien toimittamiseen sitäkin vähemmän. Vaikka joka vuosi vannon, että mietin saajat ja kirjoitan kortit ajoissa valmiiksi, löydän itseni kerta toisensa jälkeen viimetippailemassa. Olkoon tänä vuonna asia toisin! Siispä aion ottaa tämän viikon tehtäväksi kirjoittaa kortit valmiiksi - niin lähetettävät kuin itse toimitettavat. On siis aika joulukorttien. ♥

Tunnelmallista ja ennen kaikkea lumista viikkoa sinne ruudun toiselle puolelle! Niin mahtavaa, että eteläänkin on saatu lunta. Se tuo heti joulumielen tullessaan.

P.S. Jos tykkäisit hankkia tällaisia joulukortteja itsellesi, ne löytyvät Blawhi Graphicsin verkkokaupasta, täältä. Marraskuun loppuun saakka kaupassa toimii koodi MUSTA - kun sen syöttää ostoskorissa kampanjakoodille varattuun kenttään, kassa antaa joulukorteista 40 % alennusta.

Verkkokaupasta löytyvät myös aikaisempina vuosina suunnittelemani korttimallit. Pääset niiden esittelypostauksiin vuosilukuja klikkaamalla:

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

+ bonuksena postaus Joulun suunnitelmat -vihkosesta, joka on ihana. Ja tilattavissa edelleen. KLIK.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...